1 Σεπ 2008

Εύρεση στέγης για νέους φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ". Η ΜΑΓΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.Μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία, που ίσως δεν τη γνωρίζουν οι ταλαίπωροι γονείς που θα ξεχυθούν από σήμερα για την εύρεση στέγης για το φοιτητή/τρια γιο/κόρη, παρέχει η ιστοσελίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στη διεύθυνση:
http://dps.web.auth.gr/index.php?houses=form
Η υπηρεσία, πολύ σωστά, δεν επιτρέπεται σε μεσίτες ή μεσιτικά γραφεία. Ο κάθε ιδιοκτήτης, μπορεί, συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για παροχή στέγης, ενώ το ίδιο απλά ο φοιτητής μπορεί να αναζητήσει το σπίτι, όπου θα στεγάσει τα φοιτητικά του όνειρα και το οποίο τα τελευταία χρόνια, είναι μόνο γκαρσονιέρα, καθώς η μόδα των τελευταίων ετών, έχει εξαλείψει την παλιά λέξη "συγκατοίκηση" και επιτάσσει, οι φοιτητές να μένουν μόνοι. Σημάδια των καιρών.....
Να μη ξεχνάμε, ότι σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε χρήματα για ενοίκιο, προκαταβολή κ.λ.π. εαν δεν δούμε την ταυτότητα του ιδιοκτήτη! Είναι πολύ εύκολο για κάποιον να βγάλει ένα αντικλείδι διαμερίσματος κάποιου που λείπει στο εξωτερικό π.χ. και να το νοικιάσει 30 φορές μέσα σε μια μέρα. Προσοχή, ζητάμε πάντα την ταυτότητα του "φερόμενου ως ιδιοκτήτη" και δεν βασιζόμαστε σε έναν αριθμό τηλεφώνου (καρτοκινητό ..και ψάξε βρες).
Σε περίπτωση προβλήματος, δεν το συζητάμε: πάμε κατευθείαν αστυνομία!
Μια εταιρεία που βρήκαμε στο διαδίκτυο και νοικιάζει επιπλωμένα διαμερίσματα και studios σε φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, είναι αυτή: http://www.student-studios.gr/profile.php. Πιθανώς υπάρχουν κι άλλες οργανωμένες, αλλά η αναζήτησή μας στο google, δεν μας βοήθησε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη