3 Σεπ 2008

Αντόνιο Μιλόσοσκι: δε βιαζόμαστε καθόλου για λύση


Η "΄Μακεδονία" επεκτείνει το διπλωματικό της δίκτυο σε όλο τον κόσμο, με νέες πρεσβείες και προξενεία, προσλαμβάνει οικονομικούς συμβούλους σε όλο τον κόσμο για να προωθήσει το "επενδύστε στη "Μακεδονία", θα λύσει σύντομα τα προβλήματα με τη βίζα στην Ε.Ε., αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το Κόσοβο, αλλά και τη Σερβία, συμμετέχει ήδη σε ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ και θα αυξήσει τη συμμετοχή της ...κ.α. δήλωσε ο Μιλόσοσκι.

Το ζουμί είναι στο τέλος: αφήνει να διαφανεί ότι καρφάκι δεν του καίγεται για τις συνομιλίες με την Ελλάδα για το όνομα. Λέει συγκεκριμένα "δεν βλέπω καμία λύση τα επόμενα 4 χρόνια, εξαιτίας των Ελλήνων. Θα ήταν ανόητο για τη "Μακεδονία" να αλλάξει το όνομά της, κάτω από καθεστώς πιέσεων και εκβιασμών".

ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ.

Όταν μιλούν για "συνομιλίες" και "διαπραγματεύσεις" με την Ελλάδα, εννούν φυσικά, ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών είναι το "πώς θα πείσουμε την Ελλάδα ότι είμαστε Μακεδόνες, σκέτα Μακεδόνες" και τίποτε άλλο. Οι Σκοπιανοί δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ κανένα λόγο να αλλάξουν το όνομά τους! Φυσικά ! θα προτιμήσουν να μείνουν εκτός Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, παρά να αλλάξουν έστω και ένα γράμμα στο νέτο-σκέτο "Μακεδονία".

Στις συνομιλίες προσήλθαν για να πείσουν εμάς, όχι για να τους πείσουμε εμείς !

Να έχουν λοιπόν συνείδηση του όλου πλαισίου του ονόματος κάποιοι στην Ελάδα και να μην βαυκαλίζονται ονειρευόμενοι "Βαρδαρίες" και "Μπανανίες". Γιατί μετά θα πρέπει να αλλάξουμε πλευρό..... Άλλο πράγμα η ιστορική αλήθεια που δικαιώνει την Ελλάδα, άλλο τα όνειρα, οι επιθυμίες και η ανέξοδη ρητορική μας κι άλλο η πραγματικότητα, η real politik. Με συνομιλίες δεν θα αποδεχθούν καμιά αλλαγή, όπως θα κάναμε κι εμείς στη θέση τους! Ας το καταλάβουμε. Και φυσικά δεν θα δεχθούν καμία σύνθετη ονομασία (ούτε Βόρεια, ούτε Ορεινή, ούτε Νέα....), για διεθνή χρήση.

Επομένως:

1ον. Δεν πρόκειται να βγει τίποτε από τη διαμεσολάβηση Νίμιτς

2ον. Αν έχουμε άλλο τρόπο πίεσης πλην των απειλών "δεν θα μπείτε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ", που δεν τους φοβίζουν, ας τον εφαρμόσουμε! Αλλιώς θα μας εμπαίζουν για πολύ καιρό ακόμη. Για την ακρίβεια, για τόσο καιρό, όσο διάφοροι ΧΕΣΜΕΝΟΙ Έλληνες Πρωθυπουργοί, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ να βάλουν ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα, (και κάποτε πρέπει να σας εξηγήσουν ΓΙΑΤΙ).


Milososki said that Macedonia intended to expand its diplomatic network and in that respect would open its embassies in New Delhi and Tel Aviv, as well as consulates in Munich, Chicago and Venice. Macedonia will also deploy 22 economic experts worldwide to promote possibilities for investing in the country.
In regards to Greece, the Macedonian FM does not see any solution on the name dispute, rather predicts not much would happen in the next four years due to Greece's. "The sovereignty of each country is stipulated in the constitution. It would be rather frivolous for the Republic of Macedonia, under pressure and blackmail, to allow changing of its Constitution and other acts related to the states' integrity and sovereignty", Milososki said.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη