1 Σεπ 2008

Ο σίγουρος τρόπος για να πέσει η κυβέρνηση


Οι εκάστοτε φαφλατάδες και άσχετοι με το αντικείμενο πολιτικοί, σας ζαλίζουν εδώ και 20 χρόνια, με τις ίδιες και τις ίδιες ανοησίες. Τα ίδια κουραστικά κλισέ, από ανθρώπους που είναι έτη φωτός μακριά από την καθημερινότητα.

"θα απλοποιήσουμε το φορολογικό σύστημα", "θα περιστείλλουμε τις δημόσιες δαπάνες", "η διεθνής συγκυρία...", "το φορολογικό σύστημα θα είναι σταθερό. Μόνο σε ένα υγιές, σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, υπάρχει ανάπτυξη", "πληρώνουμε αμαρτίες των προηγουμένων κυβρνήσεων", "θα διευρύνουμε τη φορολογική βάση", "δεν μπορεί να συνεχιστεί η φορολογική αμνηστία", "τέρμα οι περαιώσεις"....κ.λ.π.

Όμως, όποιος κι αν κυβερνά, κάνει ένα και μόνον πράγμα, ίδια και απαράλλαχτα. Δεν διευρύνει τη φορολογική βάση (τον αριθμό των ανθρώπων που πληρώνουν), προκαλεί αστάθεια αντί σταθερότητας, αλλάζοντας 10 φορές το χρόνο τη φορολογική νομοθεσία, (χαρακτηριστικότατο παράδειγμα, η βλακώδης παράταση -συνεχώς- της παραγραφής των ανέλεγκτων χρήσεων) και στο τέλος καταφεύγει στη μία, μοναδική, ευκολη και δοκιμασμένη λύση: νέοι φόροι για τους ειλικρινείς!

Μέσα στο ακατοπόνητο σύστημα λαϊκισμού, στο οποίο έχουν συνηθίσει τους Έλληνες, όλα τα ανόητα μέτρα, όλων των κυβερνήσεων, περνούν τελικά απαρατήρητα, καθώς πλήττουν πάντα τη μειοψηφία των Ελλήνων, το 30% δηλαδή που παράγει τον πλούτο αυτής της χώρας, δίνοντας θέσεις εργασίας, αλλά και φορολογητέα ύλη. Ο Έλληνας δεν αγχώνεται και οι κυβερνήσεις δεν χάνουν ψήφους, όταν δεν θίγονται οι "μισθωτοί" και "συνταξιούχοι", τα "υποζύγια" του κράτους, όπως αρέσκονται να λένε, με το χυδαίο λαϊκισμό τους, οι εκάστοτε κυβρνώντες, χαϊδεύοντας αυτιά. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για αναπτυξιακή πολιτική. Ενδιαφέρεται μόνο να δει την "αυξησούλα" στη σύνταξη.

Έτσι, μετά από σωρεία ληστρικών επιδρομών στους μη έχοντες τη βόλεψή τους, δηλαδή στις παραγωγικές τάξεις, οι κυβερνώντες πάντα βγαίνουν ανέπαφοι.

Τώρα, αποφάσισαν να βάλλουν πάλι κατά των επαγγελματιών. Επειδή όμως, με απόλυτη ευθύνη των άχρηστων πολιτικών, η έννοια "φορολογικός έλεγχος", είναι ανύπαρκτη, στην πραγματική της διάσταση (όπως είναι στις ΗΠΑ, τη Γερμανία κλπ), αλλά περιορίζεται σε μια βαριεστημένη γραφειοκρατική αντιμετώπιση "χαρτούρας", φορολογούνε ξανά τους ειλικρινείς και ιδιαιτέρως τους σκληρά εργαζόμενους.

Αυτούς δηλαδή που "καίγονται" για τα 1.000 ευρώ που θα πληρώσουν με τα νέα μέτρα. Τους δήθεν "εργολάβους" συμβασιούχους, τους νέους επαγγελματίες και κυρίως τους φτωχούς μικροεπαγγελματίες. Γιατί, ΝΑΙ, υπάρχουν πράγματι επαγγελματίες που ΠΡΑΓΜΑΤΙ βγάζουν 10.000 ευρώ το χρόνο!!!. Πώς λοιπόν θα πληρώσουν 1.550 ευρώ; (φόρος + προκαταβολή. Τόσο θα γράφει το επόμενο εκκαθαριστικό!).

Φυσικά θα βετιωθούν τα μέτρα. Θα εξαιρεθούν οι βολεμένοι ή σχεδον βολεμένοι, δηλαδή οι συμβασιούχοι και πάλι του δημοσίου. Αυτοί δηλαδή που μπήκαν με γαλάζιο δόντι σε διάφορους φορείς και συγκεκριμένα στον προθάλαμο του δημοσίου, μαζεύοντας προϋπηρεσία, περιμένοντας να "βγει η προκήρυξη", για να χωθούν επιτέλους στη ζεστή αγκαλιά του δημοσίου. Αυτό δεν είναι κακό. Είναι σωστό!

Κακό, κάκιστο, έγκλημα, είναι να την πληρώσουν οι -μη μισθωτοί- φουκαράδες των 700 ευρώ, που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα. Αυτοί είναι τα υποζύγια.

Έγκλημα είναι να την πληρώσει ο περιπτεράς, που δουλεύει 24 ώρες την ημέρα, ο κομπιουτεράς, που άνοιξε ένα μαγαζάκι και βλέπει πελάτη με το κυάλι, ο πιτσιρικάς που άνοιξε "κινητάδικο" και πουλάει δυό κάρτες την ημέρα, όλοι αυτοί που πεινάνε. Ο μεγαλογιατρός, ο μεγαλοδημοσιογράφος, ο μεγαλοδικηγόρος, ο μεγαλομεσίτης, που βγάζει 3.000.000 ευρώ το χρόνο και δηλώνει 50.000 ευρώ το χρόνο, δεν θα στεναχωρηθεί με το 10%.

Το πρόβλημα το ξέρετε όλοι: δεν είναι να πάρουμε 1.000 ευρώ από την καθαρίστρια, αλλά πώς θα κάνουμε τον μεγαλοδημοσιογράφο, που πήρε bonus μεταγραφής 2.000.000 ευρώ (διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής π..), να τα δηλώσει και να πληρώσει. Το πρόβλημα είναι, πώς ;, κάποιοι τηλεαστέρες, που διακινούν σαν τσίχλες τα 5.000.000 ευρώ και λένε ότι προέρχονται από τη δουλειά τους, θα φορολογηθούν.

Και φυσικά σε αυτό τον τομέα, η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε παταγωδώς. Κανένα μέτρο δεν έλαβε, ώστε να μην αποκρύβουν φορολογητέα ύλη οι "μεγάλοι". Εσείς πιστεύετε δηλαδή, ότι οι λαϊκιστές δημοσιογράφοι, που θα σας χαϊδεύουν τα αυτιά, στα πρωινάδικα και θα παλεύουν για εσάς τα φτωχαδάκια, δηλώνουν στην εφορία, τα πριμ που παίρνουν από τους καναλάρχες;

Για να εξηγήσουμε λοιπόν, για ποιούς δύο λόγους, θα πέσει η κυβέρνηση από αυτά τα μέτρα:

Γιατί πλήττουν για πρώτοι φορά, τον "συνταξιουχούλη", που νοικιάζει δυό σπιτάκια, γραμμένα στο όνομα της γυναίκας, έναντι 300+300=600Χ12=7.200 το χρόνο και έχει ο ίδιος μια "συνταξούλα" των 7.000 ευρώ το χρόνο. Αυτός ο άνθρωπος δεν πλήρωσε ποτέ! Τώρα θα του έρθει η κεραμίδα των 720+400 προκαταβολή= 1.120 ευρώ. Το σοκ που θα πάθει, δεν περιγράφται !!! Δεν θα προλαβαίνει να "γλείφει" ο Αυτιάς, τους "συνταξιουχούληδες".

Πλήττουν επίσης, ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, κοντά στο 1.000.000 ανθρώπους, που ζουν στην αβεβαιότητα. Κάνουν, είτε μόνο ελεύθερο επάγγελμα, είτε μόνο επιτήδευμα, είτε έχουν μια ημιαπασχόληση κι έχουν κι ένα "μπλοκάκι". Αυτοί ΘΑ ΒΟΓΓΗΞΟΥΝ. Όταν έρθουν τα πρώτα εκκαθαριστικά, θα πέσει το κλάμα της ..αρκούδας.

Μα θα μας πείτε: το κράτος χρειάζεται λεφτά!

Η απάντηση: Ο ρόλος του είναι, με πολύ απλά λόγια, να κάνει τον ιδιοκτήτη μπουζουκομάγαζου, που κερδίζει 764.789 ευρώ το χρόνο να δηλώνει 764.789 το χρόνο, όχι 5.000 ! Ο ρόλος του είναι, όταν ο μεγαλοδημοσιογράφος Χατζησταηπαπαδάκοαυτιάς, πάρει 2.000.000 ευρώ πριμ για να φύγει από το κανάλι ΒΗΤΑ και να πάει στο ΔΕΛΤΑ, να τα δηλώσει και να πληρώσει το 10% (έστω). Ο ρόλος του είναι να ψάχνει την αγορά και να στέλνει ισόβια (όπως Αμερική!) τον μεσίτη που μεσολάβησε σε πώληση οικοπέδου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε εργολάβο έναντι 20 εκ.έυρώ, έλαβε 1% (αντί 2% της νόμιμης) αμοιβή, δηλαδή 200.000 ευρώ και δεν έκοψε καν απόδειξη.

Κύριοι, αν ομολογείτε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε, ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ, τότε ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ. ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ .....Α-Χ-Ρ-Η-Σ-Τ-Ο-Ι

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη