22 Οκτ 2008

Σήμερα η δίκη Αράπογλου - Παπαγεωργόπουλου


Με τη Χρύσα, το "όλον ΠΑ.ΣΟ.Κ."
Πλήρη στήριξη πολιτική, ηθική και νομική προς τη Χρύσα Αράπογλου, ενόψει της σημερινής (Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008 / αν δεν αναβληθεί....) εκδίκασης της αγωγής, την οποία κατέθεσε σε βάρος της ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ζητώντας ένα εκατομμύριο ευρώ, παρέχει το ΠΑΣΟΚ.“ Η αγωγή σε βάρος της κ. Αράπογλου αφορά ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ”, είπε τη Δευτέρα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Χάρης Καστανίδης. Τόνισε ότι “έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της δικαιοσύνης”, προσθέτοντας πως “όσα κατά καιρούς έχει πει η κ. Αράπογλου γιʼ αυτά που συμβαίνουν στο δήμο αποτελούν πολιτικές κρίσεις και όχι ύβρεις”. Ο συντονιστής των πολιτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον κ. Παπαγεωργόπουλο, λέγοντας ότι “θα έπρεπε να δώσει πειστικές εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν στο δήμο, γιατί αυτός είναι ο ελεγχόμενος κι όχι να τρέχει τους πολιτικούς αντιπάλους του στη δικαιοσύνη”. Τον κατηγόρησε ότι μίλησε με πολύ προσβλητικό τρόπο για τους 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για όσα συμβαίνουν στο δήμο, αποκαλώντας τους ψεύτες και συκοφάντες. “Εμείς”, είπε ο κ. Καστανίδης, “δεν επιστρέφουμε αυτούς τους χαρακτηρισμούς σε ένα απαξιωμένο πολιτικά υποκείμενο, όπως ο κ. Παπαγεωργόπουλος”. Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μακεδονίας Θράκης, βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης, είπε πως “υπάρχει μείζον πολιτικό πρόβλημα όσον αφορά τη λειτουργία του δήμου Θεσσαλονίκης”, στον οποίο, όπως είπε, “υπάρχει εξαιρετικά κακή διαχείριση, γιʼ αυτό και διεξάγονται μια σειρά από έρευνες”. Η Χρύσα Αράπογλου τόνισε ότι “είμαστε υπερήφανοι για όσα καταφέραμε ως παράταξη. Αναδείξαμε πολλά και κυρίως το σκανδαλώδη και αδιαφανή τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ʽσύστημα Παπαγεωργόπουλουʼ”. Η κ. Αράπογλου τόνισε ότι με την αγωγή του ο κ. Παπαγεωργόπουλος “προσπαθεί να επιβάλει σιωπή και εκφοβισμό”, προσθέτοντας πως “είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε”. Στη συνέντευξη παρέστησαν ο βουλευτής Γιάννης Μαγκριώτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, Γιώργος Τανιμανίδης, Κώστας Τσιτουρίδης, Δήμητρα Αγκαθίδου και Λευτέρης Παπαδόπουλος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Την εκτίμηση ότι η χθεσινή “κοινοβουλευτική-εσωκομματική παρέμβαση στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν θα προσφέρει τίποτε” στη Χρύσα Αράπογλου, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση, διατυπώνει σε γραπτή απάντησή του ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. “Η σημερινή παρουσία της κυρίας Αράπογλου απέδειξε τη φανερή ανησυχία της για τη δικαστική διαμάχη”, τονίζει ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι “θα είναι πάντα ανοιχτός στην κριτική, όχι όμως στην ύβρη”.

Το ρεπορτάζ είναι από την εφ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

και η ερώτηση του taxalia για το "SAXONGATE": Καλά όλα αυτά και οι δικαστικές σας διαμάχες, αλλά εμείς οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, πότε θα μάθουμε που διάολο είναι καταχωνιασμένα τα 22 εκατομμύρια ευρώ, που έκαναν φτερά; Γιατί αυτό είναι το σημαντικό! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ; Δεν αφορά την αίθουσα ενός πρωτοδικείου μόνο. Αφορά 1 εκατομμύριο Θεσσαλονικείς, που πληρώσαμε αυτά τα εξαφανισμένα λεφτά, από την τσέπη μας, μέσα από τα δημοτικά τέλη.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη