9 Οκτ 2008

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" . Η διαμάχη για το όνομα και μερικές ΑΠΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Μεταφέρουμε μερικά ψύχραιμα σχόλια από το φασιστικό www.maknews.com όπου γράφουν όλα τα Σλαβομακεδονικά μπουμπούκια (με τα οποία γνωριζόμαστε χρόνια), όπως οι Risto Stefov, Jordan Piperkata, TrueMacedonian, Bushav, Nikolce, Rogi, και τα λουλούδια του "Ουράνιου Τόξου", Abecadar, vodenka, Bushav, observer1 και λοιποί, τακτικοί σχολιαστές του taxalia (τους οποίους δημοκρατικά κόβουμε, αφού το ίδιο κάνουν και στο φασιστικό maknews, στο οποίο banάρουν, όποιον λέει κάτι διαφορετικό -τόσο δημοκράτες- χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους φράση "this is not your playground"! Το ίδιο τους λέμε κι εμείς! Εδώ δεν είναι το γήπεδό σας!)
........................................
ΣΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ (μπλέ χρώμα) ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ:
1)Proposed name for all international use:Republic of North Macedonia. No constitutional change, however the name in your passports will be only in the Macedonian language.
I don't know why another language would be written in Macedonian passports.

2)Language:Macedonian for all international use.
I don't know why language is being negotiated, people are free to declare whatever language they speak.

3)Nationality:Citizen of Republic of North Macedonia(this will be used exactly as it is used today with the FYROM refence within the UN)
This makes no sense, and I don't believe that its true. Nationality has to be a word, not a sentence, "North Macedonian" maybe, but even then no one will be happy with it. Nationality and language cannot be in the negotiations.
..................................................................
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:
Εχουμε και λέμε, απαντώντας απλοϊκά και κατανοητά στην γκεμπελική προπαγάνδα:
ΟΛΗ Η "ΔΙΑΜΑΧΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΒΑΣΗ !
....................................................................................................
Λένε παντού οι Σλάβοι στην καταγωγή κάτοικοι των Σκοπίων.
-"Οι Έλληνες φασίστες δεν μας επιτρέπουν να αυτοπροσδιοριζόμαστε"
Απλοϊκό ψέμμα, που ξεκινά από την πεποίθηση που έχει ο καθένας από αυτούς, ότι είναι "Μακεδόνας". Μα το πρόβλημα είναι ακριβώς αντίστροφο: ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ! ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΤΑ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Να μην ξαναπούμε για τη γλώσσα που έγραφε ο Αριστοτέλης, ούτε για το "είμαστε Σλάβοι, που ήρθαμε τον 6ο μ.χ.αιώνα" του Γκλιγκόροφ. Πώς λοιπόν εμείς που αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Μακεδόνες να αλλάξουμε όνομα, επειδή κάποιοι 2.400 χρόνια μετά φαντασιώνονται ότι είναι απόγονοι του Αριστοτέλη;
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ Η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΤΗΤΑ". ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΟΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ. Ας δώσουν όποιο όνομα θέλουν στο αναψυκτικό τους τύπου cola. Ας το ονομάσουν skopia cola, risto cola,...ότι θέλουν. Coca cola όμως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Υπάρχει ήδη!!! Τι να κάνουμε τώρα;
.....................................................................................................
Λένε παντού οι Σλάβοι των Σκοπίων (και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να είσαι Βούλγαρος ή Σλάβος; Γιατί να απαρνηθείς την αληθινή σου ταυτότητα και να "κλέψεις" αυτή του γείτονα;)
-"Δεν διαπραγματευόμαστε τη γλώσσα μας".
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΤΕ; Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΓΜΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΚΗΣ. ΒΑΦΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ, ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ"! Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΓΡΑΦΕ: "Αναλυτικά πρότερα", "Αναλυτικά ύστερα", "Τοπικοί και Σοφιστικοί έλεγχοι". Έχουν καμιά σχέση με τα "усте пеперутки барас?Приказни за мали деча".
ΣΥΝΕΠΩΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΑΣ! Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ". ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΡΟΣ ΣΑΜΟΥΗΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΑΠΕΣ!
...........................................................................................
Λένε παντού οι φίλοι μας του "Ουράνιου Τόξου" και οι "πρόθυμοι":
-"Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει μειονότητες, κάνει πώς δεν βλέπει τι γίνεται στη Φλώρινα.."
ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ; ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ;
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ 2-3 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ "ΝΤΟΠΙΑ" ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΖΑΡΑΜΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ, ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ "ΕΘΝΙΚΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ". ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ "ΕΛΛΗΝΕΣ"; ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ, ΟΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΘΕΛΕΤΕ, ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΤΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ, ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΕ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ "ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ". ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΕΙΣΤΕ "ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ". "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !!!
...............................................................
Αυτά τα απλοϊκά, από εμένα, τον Βασίλη Π. (που δεν έχει τις γνώσεις του Νίκου Χ.) αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεται καμιά βαθυστόχαστη ανάλυση και ως ντόπιος ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ από τις Σέρρες, "δικαιούμαι δια να ομιλώ"! Αν και οι "δημοκράτες" πολύ θα ήθελαν να μπορούν να αποκεφαλίσουν μερικούς..."δημοκρατικά" πάντα....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη