26 Νοε 2008

Ηρθε η ώρα του Καραμανλή

του Αναστάσιου Καζαντζίδη
Και όμως επιστρέφει καβάλα στο άλογο αυτή τη φορά!

Είναι η ιδρυτική ιδεολογία της Ν.Δ., την οποία ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής έθεσε ως θεμέλιο, για το χτίσιμο της βάσης της φιλελεύθερης παράταξης στην ελληνική κοινωνία.

Είναι οι ιδεολογικές εκείνες αρχές, που διάβαζε ο κάθε ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ στα μικρά βιβλιαράκια της νεολαίας και του κόμματος, εκεί κάπου στις αρχές τις δεκαετίας του 80, της δεκαετίας της σκληρής ιδεολογικής αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ και τους Κομμουνιστές.

Εκεί μάθαινε για την ελεύθερη αγορά αλλά και για τον κρατικό παρεμβατισμό.
Εκεί μάθαινε για την ιδιωτικοποίηση, αλλά ΟΧΙ για το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ.
Μάθαινε ότι η μεσαία τάξη αποτελούσε τη βάση της δημοκρατίας μας και ότι η προστασία της είναι βασικό μέλημα του κράτους!

Η προστασία της και όχι η διάλυσή της, από την ασυδοσία των νεοφιλελεύθερων που πήραν την ηγεσία του κόμματος για να διώξουν δήθεν τον Αντρέα και με το πρόσχημα αυτό επέβαλαν τη δικτατορία τους!

Είναι η ίδια νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, που με τον ψευδεπίγραφο μανδύα του Σοσιαλισμού, κατέλαβε και το ΠΑΣΟΚ, που με κύριο εκφραστή της τον Σημίτη, συνέχισε το πριόνισμα του κοινωνικού ιστού της ελληνικής κοινωνίας, ένα πριόνισμα που ξεκίνησε με τα νεοφιλελεύθερα πειράματα του Μάνου και του Ανδριανόπουλου την περίοδο 1990-1993.

Τότε ήρθαν οι αμερικανοσπουδαγμένοι μάνατζερ, τα γκόλντεν μπόι του Μητσοτάκη και του Σημίτρη, μπήκαν στο τιμόνι των αποκρατικοποιήσεων και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Δυστυχώς όλοι θυμούνται την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993 λόγω του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων.
Οι γνωστοί παπαγάλοι των ΜΜΕ, θάβουν τον δεύτερο ΕΞΙΣΟΥ σημαντικό πόλο της διαφωνίας του Αντώνη Σαμαρά με τον τότε πρωθυπουργό: το ξεπούλημα του ΟΤΕ!

Ένα ξεπούλημα που ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου στην ιδεολογική σύγχυση της Ν.Δ. επί νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας στην ηγεσία της.
Η ιδεολογική στροφή προς τον νεοφιλελευθερισμό και ο ενταφιασμός του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, είχε ήδη δρομολογηθεί από τον Μητσοτάκη στη Ν.Δ. και αυτό ήταν μια από τις βασικές ‘αιτίες πολέμου’ στο εσωτερικό της παράταξης.
Ο Κώστας Σημίτης απλά, ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε το έργο του επίτιμου.

Η παγκόσμια κοινότητα σήμερα, ψάχνεται στην κυριολεξία και προσπαθεί να θέσει ΦΡΑΓΜΟΥΣ στην ασταμάτητη νεοφιλελεύθερη κατρακύλα.
Ξεσκονίζουν οι οικονομολόγοι τις θεωρίες του Κέινς και μιλούν για κρατικό παρεμβατισμό!
Ε αυτός ο κρατικός παρεμβατισμός ήταν ο ιδεολογικός ΠΥΛΩΝΑΣ της Ν.Δ. την πρώτη Καραμανλική περίοδο και η σημερινή οικονομική κρίση επιβάλει την ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του!

Ο Κώστας Καραμανλής, μπορεί να το σιγοψιθυρίζει, αλλά ο ελληνικός λαός φαίνεται ότι δεν τον ακούει καθαρά πλέον και χρειάζεται ένα ισχυρό ταρακούνημα στο υπό κατάρρευση σκηνικό της κεντροδεξιάς, για να επιστρέψει πάλι ο νοικοκύρης Έλληνας την ιδεολογία που ολόκληρος πλέον ο κόσμος άρχισε να ξαναθυμάται: στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ!

Οι διάφορες ασπιρίνες τύπου ανασχηματισμός, δεν νομίζω να λειτουργήσουν ανασταλτικά και να σταματήσουν το κύμα φυγής των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της Ν.Δ..
Χρειάζεται η παράταξη ένα ισχυρό ΣΟΚ, που μόνο η διάλυση της Νέας Δημοκρατίας και η ίδρυση ενός ΝΕΟΥ κόμματος από τον Κώστα Καραμανλή, με ιδρυτικό συνέδριο και κάλεσμα όλων των δυνάμεων της κεντροδεξιάς για συσπείρωση και νέα πορεία.
Με την ταυτόχρονη απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος, όλων εκείνων των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ και ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ που έπαιξαν το ρόλο των βαριδίων, θα αποκτήσει ξανά ο Καραμανλής το χαμένο ηθικό έρεισμα στο λαό, αλλά θα έχει καταφέρει ταυτόχρονα και ένα ισχυρό χτύπημα και στο ΠΑΣΟΚ από αριστερά του, όπως και στο ΛΑΟΣ από δεξιά του.

Η χρονική στιγμή της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ του Κ.Καραμανλή έφτασε!

Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη