18 Νοε 2008

Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι (ποιοί ΔΕΝ το φώναξαν)

Βρέθηκα χθες στις εκδηλώσεις για την 34η επέτειο του "πολυτεχνείου", στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από νωρίς, μέχρι ..αργά.
Η "μεγάλη" πορεία είχε φέτος εντυπωσιακή συμμετοχή (περίπου 15.000 κόσμο) και κατευθύνθηκε από την Εθνικής Αμύνης στην Τσιμισκή, μέχρι το Αμερικανικό προξενείο.
Μια δευτερη, επίσης μεγάλη πορεία έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΑΑΚ (περίπου 5.000 κόσμο) και μια τρίτη από τους αντιεξουσιαστές, τους κουκουλοφόρους, τα "μαύρα πλάσματα" κ.λ.π. (περίπου 300 άτομα)
Τα σχετικά τα είδατε, τα διαβάσατε, δεν θα σας κουράσω. Θα σας πω μόνο για κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση:
Τα περισσότερα συνθήματα της μεγάλης πορείας, ήταν τα κλασικά: "Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι", "ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί, έξω το ΝΑΤΟ απ΄τη Βαλκανική", κ.λ.π.
Είδα και την πορεία των "αντιεξουσιαστών", οι οποίοι, από την ίδια διαδρομή (Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή), κατέληξαν όχι στο Αμερικανικό προξενείο, το οποίο προσπέρασαν, μάλλον αδιάφορα, αλλά στο αστυνομικό τμήμα της πλατείας Αριστοτέλους. Εκεί φώναξαν συνθήματα εναντίον των "μπάτσων" και ξαναγύρισαν στο Α.Π.Θ.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν το γεγονός, ότι τα "μαύρα πλάσματα", δεν φώναξαν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ! Φώναζαν μόνο συνθήματα αλληλεγγύσης στους φυλακισμένους.

Μετά από αυτά, έψαξα τα sites, τα forums κλπ, όπως μπορείτε να κάνετε κι εσείς, από το google. Δεν υπάρχει πουθενά, καμία πρόσφατη αναφορά στη λέξη "Αμερικάνοι". Στο πολυγραφότατο indymedia, δεν υπάρχει το τελευταίο 24 καμιά αναφορά! Στο bab...... των αναρχικών (με τις ψηφιακές κάμερες των 15.000 ευρώ), δεν υπάρχει σε ολόκληρο το site, η λέξη "Αμερικάνοι" τον τελευταίο χρόνο!
Στο επαναστατικό indymedia, αν βάλετε τη λέξη "Αμερικάνοι", θα πέσετε σε κάτι αναφορές, ...επαρχιακού καναλιού, με βαριεστημένη ειδησιογραφία, του στυλ "πηγές ανέφεραν ότι σε μια συμπλοκή Πακιστανών και Αμερικανών, σκοτώθηκαν 2 Πακιστανοί και ένας Αμερικάνος"
και άλλα ανώδυνα.
Έχει κανείς κάποια εξήγηση;
Β.Π.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη