17 Δεκ 2008

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ. ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Γνωρίζετε, ότι ως taxalia, εκτός από τη ροή ειδήσεων, φιλοξενήσαμε δεκάδες άρθρα για τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Δεχθήκαμε αμέτρητα ακόμη για δημοσίευση, κάτι που πρακικά, δεν μπορεί να γίνει.
Προσπαθήσαμε να ανιχνεύσουμε τα πιό αξιόλογα.
Ο όγκος των μηνυμάτων που δεχόμαστε, είναι τόσο μεγάλος, που προφανώς αδικήσαμε κάποια σημαντικά κείμενα αναγνωστών και φίλων μας.
Σας γράφουμε όλα αυτά, γιατί το παρακάτω κείμενο, που μόλις λάβαμε από τον πρόεδρο ενός "μικρού" κόμματος, που λέγεται Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Β' είναι εκπληκτικό.
Καταλαβαίνουμε ότι η αντίδραση όλων είναι προφανώς η ίδια, στο άκουσμα του ονόματος ενός "μικρού άγνωστου κόμματος". Το προσπερνάμε αδιάφορα, ζαλισμένοι από το βομβαρδισμό του εγκεφάλου μας, από τα ΜΜΕ, για τα γνωστά κόμματα. Λέμε, "τι είναι αυτό πάλι";
Στον καιρό της τηλεοπτικής δικτατορίας, όπου τα κόμματα είναι "Φιλιππινέζες" των καναλαρχών, όπου μια 25χρονη παρουσιάστρια, μπορεί να κόψει στον αέρα αγενέστατα, θρασύτατα, με βάρβαρο τροπο, "για διαφημίσεις" ακόμη και τον πρωθυπουργό, ακόμη κι αν αυτός εξαγγέλει την ..κήρυξη πολέμου, τα μικρά κόμματα θεωρούνται περίπου "γραφικά".
Κι όμως! Υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι και αλλού, πέρα από τα 2-3 "μεγάλα" κόμματα, όπως υπάρχουν εξαιρετικοί δημοσιογράφοι σε "μικρά" κανάλια, πέρα από τα 4 χουντοκάναλα της διαπλοκής, ή πέρα από τις "μεγάλες εφημερίδες".
Όπως υπάρχουν και στο χώρο μας, των bloggers, πραγματικά διαμάντια, των οποίων το ιστολόγιο δεν έχει την τύχη του troktikou, του press-gr και του δικού μας taxalia. Δεν είμαστε καλύτεροι, επειδή είμαστε δημοφιλέστεροι!
Κάναμε όλη αυτή την εισαγωγή, επειδή το κείμενο του Παναγιώτη Τραϊανού (λυπούμεθα πολύ που δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά), είναι ένας ΥΜΝΟΣ στην αλήθεια.
Είναι -κατά τη γνώμη μας- το σημαντικότερο κείμενο, που έχει γραφτεί στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια.
Με απόλυτες αλήθειες, για όσους δεν θέλουν να αποτελούν μέλος μιας αγέλης θηρίων. Δεν είδαμε ποτέ, τόσες αλήθειες συγκεντρωμένες σε ένα κείμενο!
Πραγματική τροφή για τη σκέψη.
Διαβάστε το, τυπώστε το, διαδώστε το. Αξίζει να το έχετε για πάντα !
.................................................................................................
Τραϊανού Παναγιώτης
Αν κάποιος άνθρωπος χτυπήσει άσχημα έναν σκύλο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κινδυνεύει. Άνθρωπος είναι και μπορεί να παγιδεύσει τον σκύλο. Αν τον χτυπήσει με ένα "γάντι", μπορεί στη συνέχεια να του το δώσει και εκείνος θα ξεσπάσει το μένος του πάνω στο "γάντι". Αυτός που τον χτύπησε θα γελάει, γιατί απλούστατα με αυτήν την έξυπνη πράξη του έφυγε από το "κάδρο" αυτών τους οποίους αντιλαμβάνεται ως εχθρούς και άρα δεν κινδυνεύει. Ο σκύλος βλέπει σαν εχθρό του το "γάντι". Δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Ενεργεί με βάση τα ένστικτα και άρα με βάση την τελευταία εικόνα που έχει στο μυαλό του.

Με έναν ανάλογο τρόπο λειτουργεί και η εξουσία απέναντι στις ανθρώπινες μάζες. Οι ανθρώπινες μάζες λειτουργούν ως θηρία και άρα με βάση τα ένστικτα. Δεν είναι όμοιες με τον άνθρωπο ως μονάδα, ο οποίος πρώτα σκέφτεται και μετά ενεργεί. Οι μάζες πρώτα ενεργούν, γιατί κινούνται από τα ένστικτά τους. Το σύστημα εξουσίας αυτό το γνωρίζει. Γνωρίζει τα ένστικτά τους και αυτά εκμεταλλεύεται. Οι Έλληνες είναι μια τέτοια ανθρώπινη μάζα, η οποία εδώ και δεκαετίες κακοποιείται συστηματικά από κάποιους, αλλά δυστυχώς δεν τους "βλέπει", γιατί ακολουθεί τα ένστικτά της και στρέφεται εναντίον των "ειδώλων" που κάποιοι τοποθετούν μπροστά της.

Η ελληνική κοινωνία έχει πραγματικούς εχθρούς, που την εκμεταλλεύονται πραγματικά. Ποιοι είναι οι εχθροί της; Αυτοί, που τη λεηλάτησαν. Αυτοί, που διεφθάρησαν και έφτασαν την κατάσταση στο απροχώρητο. Αυτοί, που της έκλεψαν τα χρήματα στο χρηματιστήριο. Αυτοί, που της έκλεψαν τον δημόσιο πλούτο μέσα από προμήθειες. Αυτοί, που ξεπούλησαν το δημόσιο κεφάλαιο στους ξένους. Αυτοί, που μοιράστηκαν μεταξύ τους το δημόσιο κεφάλαιο, έστω και μέσω μοναστηριών. Αυτοί, που τους κλέβουν καθημερινά με πάσης φύσεως "φακελάκια". Αυτοί, που άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτοί, που τους "δουλεύουν" από κοινού, παριστάνοντας τους πολιτικούς αντιπάλους και εναλλάσσονται στην εξουσία, κάνοντας διαρκώς τα ίδια πράγματα. Αυτοί, που βολεύουν τα παιδιά τους εις βάρος των παιδιών όλων των άλλων. Τέλος, αυτοί, που τους επιτρέπουν να κάνουν όλα αυτά τα παράνομα που κάνουν, χωρίς να επεμβαίνουν. Αυτοί, που τους δικάζουν άδικα. Αυτοί, που τους δικάζουν με βάση τα δικά τους συμφέροντα και όχι με βάση τον νόμο.

Τι είναι όλο αυτό που περιγράφουμε; Η εικόνα του παρακράτους. Η εικόνα μιας συμμορίας, η οποία έχει διαβρώσει το σύνολο της κρατικής εξουσίας, προκειμένου να εκμεταλλεύεται την ελληνική κοινωνία. Η "παραπολιτική" εξουσία, η οποία ελέγχει τα δύο μεγάλα κόμματα και άρα τις δύο από τις κυρίαρχες εξουσίες. Η "παραϋπηρεσιακή" εξουσία, η οποία ελέγχει τον διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό και μοιράζει κατά βούληση εξουσία και πλούτο στα δικά της "παιδιά". Η "παραδικαστική" εξουσία, η οποία επιτρέπει σε όλους αυτούς να λειτουργούν όπως λειτουργούν, χωρίς να κινδυνεύουν με τιμωρία. Χωρίς να κινδυνεύουν από τον νόμο, ο οποίος αφορά μόνον τους υπόλοιπους Έλληνες. Άρα, ποιος είναι αυτός ο οποίος "χτυπά" αλύπητα τους Έλληνες; Το παρακράτος. Το παρακράτος των κληρονομικών ηγετών, των δημοσία δαπάνη εκατομμυριούχων διαπλεκομένων και των εύρωστων δικαστικών. Το παρακράτος, που, για την ασφάλειά του, ταΐζει και έναν ολόκληρο στρατό μικροδιεφθαρμένων υπηρεσιακών παραγόντων.

Αυτοί "χτυπούνε" εδώ και δεκαετίες αλύπητα τους Έλληνες. Τους "χτυπούνε", μέχρι που τους έφτασαν στο σημερινό έσχατο σημείο της αντίδρασης. Ποιους μισούν τώρα οι Έλληνες; Το "γάντι" του κράτους, το οποίο ελέγχεται από το παρακράτος. Το ένστολο και άρα απόλυτα ορατό μέρος της εξουσίας. Την αστυνομία. Την αστυνομία των φουκαράδων των 700 ευρώ. Αυτοί γίνονται το κόκκινο "πανί" για την ελληνική κοινωνία και εναντίον αυτών στρέφεται. Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι το "πανί" αυτό δεν αιωρείται. Δεν το διαπερνάς χωρίς κόστος, ώστε να καταλάβεις γρήγορα και ακίνδυνα ότι δεν έχει νόημα να το μισείς. Το "πανί" αυτό δυστυχώς είναι αναρτημένο σε έναν "τοίχο" και αυτός ο οποίος του επιτίθεται κινδυνεύει να χτυπήσει άσχημα. Γιατί; Διότι μισεί κάτι το οποίο το έχει ανάγκη. Βρίζει τον ίδιο αστυνομικό, τον οποίο την επόμενη μέρα θ' αντιμετωπίσει ως "σωτήρα" απέναντι σε έναν δολοφόνο, κλέφτη ή βιαστή.

Μισεί κάτι το οποίο το έχει ανάγκη η κάθε κοινωνία, για να λειτουργήσει με τον τρόπο με τον οποίο προβλέπεται. Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνία χωρίς αστυνομία. Άρα, το να τη μισείς και να της επιτίθεσαι είναι σαν να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Είναι σαν να γίνεσαι "σκύλος", που κυνηγάει το "γάντι" αυτού που τον εκμεταλλεύεται. Αυτό είναι το ευφυές του σχεδιασμού του παρακράτους. Ερεθίζουν τον λαό, χτυπώντας τον με το "γάντι" της αστυνομίας, αλλά και όταν αναγκαστούν να το παραδώσουν στη μήνη του, γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να το καταστρέψει και άρα είναι θέμα χρόνου να το ξαναχρησιμοποιήσουν. Δεν ρισκάρουν το παραμικρό. Σώζονται από ένα πεταμένο "γάντι" και όταν το χρειαστούν θα το ξαναπάρουν πίσω ακόμα πιο δυνατό. Αφήνουν την αστυνομία έρμαιο της μήνης του λαού μέχρι να ξεθυμάνει, προκαλώντας την αναρχία. Όταν η αναρχία θ' αρχίσει πραγματικά να απειλεί τον λαό, θα επανέλθει η αστυνομία να επιβάλει την τάξη και άρα θα επανέλθει "αναβαπτισμένη" και πιο πολύτιμη από ποτέ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ>> ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ, ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη