15 Δεκ 2008

Η (ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ) ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Λάδι έβγαλε τον Θέμο ο Αλογοσκούφης!


η πρόκληση του Αλογοσκούφη, προς την κοινωνία, δεν έχει όρια. Γιατί να έχει η βία;

....
το ΠΑΡΟΝ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Με γνωμοδότηση-σκάνδαλο έκρινε ότι τα μαύρα 4.616.988 ευρώ δεν φορολογούνται!

Aπίστευτο και όμως αληθινό: Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης έβγαλε… λάδι τον Θέμο και του έδωσε… άφεση αμαρτιών τόσο για τη φοροδιαφυγή των 4.616.988 ευρώ όσο και για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος!
Ύστερα απ' αυτό δεν μπορεί να απορεί ο πρωθυπουργός γιατί ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους…Η μεθόδευση που… εφευρέθηκε για να… γλιτώσει ο Θέμος είναι πράγματι εκπληκτική και αξίζει να… βραβευθεί με Όσκαρ! Γιατί δείχνει πως όταν θέλουν οι κρατούντες να μην… πειράξουν κάποιον ό,τι κι αν έχει κάνει, πάντα βρίσκουν τρόπο. Την ίδια ώρα που κλείνουν το μαγαζί του ψιλικατζή που δεν έχει πληρώσει δύο δόσεις στην εφορία ή φυλακίζουν τον τυροπιτά επειδή χρωστάει κάποια ευρώ στο ΙΚΑ, το υπουργείο Οικονομίας επικαλέστηκε έναν νόμο που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ και φαίνεται ότι έγινε για… τέτοιου είδους περιπτώσεις.
Η εκπληκτική μεθόδευση έχει τη δική της ιστορία... Ο ειδικός γραμματέας που τοποθέτησε στην ΥΠΕΕ (Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, πρώην ΣΔΟΕ) σε αντικατάσταση του Σπ. Κλαδά ο Αλογοσκούφης και τον οποίο είχε υπάλληλο στο γραφείο του, ζήτησε από την Κεντρική Υπηρεσία της ΥΠΕΕ να γνωμοδοτήσει σχετικά με την εφαρμογή του ν. 2238/94, όσον αφορά τα «μαύρα» χρήματα που κατέθεσε ο Θέμος στη γαλλική τράπεζα BNP PARIBAS.Και άμ' έπος, άμ' έργον, η ερμηνεία που δόθηκε ήταν ότι από τη στιγμή που τα 4.616.988 ευρώ, τα οποία δεν καλύπτονται από τα ποσά που έχει δηλώσει ο κ. Αναστασιάδης, δεν χρησιμοποιήθηκαν ως τεκμήριο για αγορά, δεν φορολογούνται.Έτσι δόθηκε άφεση αμαρτιών και όλοι είναι μια αγαπημένη οικογένεια...
Το «άνοιγμα» των 4.616.988 ευρώ διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που έκανε η Οικονομική Επιθεώρηση Αθηνών στις χρήσεις 1993 έως 2006 με επέκταση μέχρι 30/7/2007, όπου προσδιόρισε το υπόλοιπο κεφαλαίου για ανάλωση (περίσσευμα εισοδήματος) στα 2.533.366,55 ευρώ αντί του αναφερόμενου στην ανακεφαλαιωτική κατάσταση ποσού των 7.150.345,75 ευρώ.Αυτό το άνοιγμα που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ο Θέμος, βρήκε τρόπο να το δικαιολογήσει ο υφιστάμενος του Αλογοσκούφη, υφυπουργός Αντ. Μπέζας, με την ερμηνεία που έδωσε!
Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία, σε περίπτωση απόκτηση περιουσιακών αγαθών ενός φυσικού προσώπου όπως μεγάλα χρηματικά ποσά ή μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα οποία δεν έχουν φορολογηθεί κατά το έτος απόκτησής τους και έρχονται σε γνώση της υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών από στοιχεία που ήρθαν σε γνώση της φορολογούσας αρχής, η αρμόδια φορολογική αρχή είναι υποχρεωμένη να ερευνήσει εις βάθος σύμφωνα με τον νόμο 2238/94 την προέλευση των χρημάτων και να προχωρήσει με τις ισχύουσες διατάξεις στη φορολόγησή τους και με τις ανάλογες προσαυξήσεις που ενδεχομένως προκύπτουν.
Επιπλέον η φορολογούσα αρχή είναι υποχρεωμένη να εξετάσει, να διασταυρώσει, να ερευνήσει την προέλευση των χρημάτων και ανάλογα να πράξει: Δηλαδή είναι υποχρεωμένη εάν ο φορολογούμενος δεν δικαιολογήσει πλήρως τα χρηματικά ποσά τα οποία είναι στην κατοχή του, ή ακίνητη περιουσία ή διάφορες κινήσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ άμεσα με το πόρισμά της και την ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ (ξεπλύματος χρήματος) σύνφωνα με τον νόμο 3424/2005 όπως αντικαταστάθηκε από τον 3691/2008. Η αρχή αμέσως ερευνά, διασταυρώνει την προέλευση και πηγή και απόκτηση των περιουσιακών αγαθών και ενεργοποιεί πλήρως τον νόμο και ό,τι προβλέπει.
Για να λειτουργήσουν όλα αυτά οι ελεγκτές της αρμόδιας φορολογικής αρχής είναι υποχρεωμένοι να διασταυρώσουν τα στοιχεία, κάτι που και σήμερα είναι πάρα πολύ εύκολο λόγω του ότι κάθε χρηματοοικονομική συναλλαγή οδηγεί με ακρίβεια στην προέλευση της πηγής των χρημάτων.Με βάση παλαιότερες διατάξεις που αφορούσαν μη δηλωθέντα εισοδήματα, σχετικά με τη φορολόγησή τους και πριν τον νόμο 2331/95 (αρχή ξεπλύματος χρήματος) οι ελεγκτικές αρχές δεν ερευνούσαν εις βάθος την προέλευση και τέλος την πηγή απόκτησης των περιουσιακών αγαθών με αποτέλεσμα να μη φορολογούνται. Η διάταξη αυτή δεν έχει καταργηθεί και δύναται ακόμα και σήμερα η εποπτεύουσα φορολογική αρχή να την ενεργοποιεί όταν δεν μπορεί να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ την προέλευση και απόκτηση των περιουσιακών αγαθών.
Δηλαδή, όποιος θέλει φέρνει στην Ελλάδα μαύρο χρήμα χωρίς κανένας να τον ρωτήσει πού το βρήκε, χωρίς να χρειαστεί να δικαιολογήσει την προέλευσή του, αφού δεν το χρησιμοποίησε για... τεκμήριο και δεν αποτελεί φοροδιαφυγή; Κι ύστερα το υπουργείο Οικονομικών μας… βομβαρδίζει με διαφημίσεις με τις οποίες μας καλεί να αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση. Σαν εκείνη του Θέμου δηλαδή… Έτσι δεν είναι;
....
Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι κάπως έτσι θα γινόταν! Σας το είπαμε εκατό φορές. Τιμωρήθηκε κανείς στην Ελλάδα, ο οποίος να έχει πάνω από 1 εκ.ευρώ στην τράπεζα; Ποτέ, κανείς; ΚΑΨΤΕ ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΟΥ. Μόνο που δυστυχώς, δεν χτυπάτε τον Καραμανλή, ούτε το "σύστημα"!
Υ.Γ. Τελικά, ποιός ήταν ρε αλήτες, ο κομιστής;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη