31 Αυγ 2008

η Έλενα Παπαρίζου είναι πόντια, το ξέρατε;

Η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΙΚΛΙΣ ΣΤΙΣ 29/8/2008:
Και γω τεμέτερον είμαι!!

ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ!!!

Να είναι γεωγραφικός προσδιορισμός: Ντόρα, go HOME!

Γράφει ο kostasxan:

Μπακογιάννη για Σκόπια: «Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό»

Προς Μπακογιάννη: "Πήγαινε στο σπίτι σου !"

Υπάρχει κι εδώ γεωγραφικός προσδιορισμός !

Παρακάμπτουν την βούληση των Ελλήνων. Δημοψήφισμα εδώ και τώρα!

Σταθερή στις θέσεις της στο θέμα που αποδέχθηκε η Ελληνική Πολιτεία μετά από απαίτηση των Σκοπίων η κα Μπακογιάννη από την έναρξη της θητείας της!

Και είναι γεγονός πως το όλο θέμα της ονομασίας του κρατιδίου συζητείται επειδή η Ελλάδα θέλησε να το συζητήσει. Οτιδήποτε άλλο, αποτελεί παροξυσμό υποκρισίας και ανθελληνικής δράσης! Δεν θα υπήρχε καν το θέμα της ονομασίας εάν δεν αποφάσιζαν οι πολιτικοί μας να το αποδεχθούν ως διαφορά ανάμεσα στα δύο κράτη. Και αποτελεί όνειδος για την Ελληνική εξωτερική αλλά και την εθνική πολιτική το ότι τα Σκόπια επέβαλαν αυτές τις συζητήσεις!!!

Αν είναι δυνατόν να επιβάλλουν οι κλέφτες στους νοικοκύρηδες την διαπραγμάτευση για να αποφασιστεί και να συμφωνηθεί το τι τελικά θα τους επιτραπεί κλέψουν!!!

Και όμως, τα αποτελέσματα αυτής της προδοτικής και άκρως μειοδοτικής στάσης, σειράς Ελλήνων πολιτικών και των δύο κυβερνητικών κομμάτων του τόπου, εντόνως συνεπικουρούμενων και από το ΣΥΡΙΖΑ προσφάτως, βιώνουμε σήμερα, διακινδυνεύοντας να αναγνωρίσουμε (και ουσιαστικά να χαρίσουμε) στα Σκόπια (Vardarska) το όνομα της Μακεδονίας, συνεπικουρούμενο και από κάποιον γεωγραφικό προσδιορισμό!!!

Αυτή την πολιτική την ακολουθεί πιστά και προσπαθεί να την κάνει πράξη και η κα Μπακογιάννη, αδιαφορώντας όμως για τον Ελληνικό λαό, που, στην πλειονότητά του (άνω του 90%) επιθυμεί διακαώς την πλήρη απουσία της λέξης «Μακεδονία» από το όνομα του συνοθυλεύματος (γεωγραφικά και λαογραφικά) των Σκοπίων.

Ρώτησε η κα Μπακογιάννη και ο κάθε Έλληνας πολιτικός τους Έλληνες εάν επιθυμούν κάτι τέτοιο; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!

Γιατί δεν ρωτούν άραγε; Επειδή γνωρίζουν την απάντηση; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!

Η σιωπή αυτή, τόσο στην ουσιαστική ενημέρωση επί των εξελίξεων, όσο και στον προσανατολισμό και σκοπό, των συζητήσεων, είναι ηθελημένη και ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και των Ελληνικών δικαίων. Η σιωπή αυτή είναι η ένοχη σιωπή των πρωταγωνιστών, που ευελπιστούν και στην σιωπηλή αποδοχή της τελικής έκβασης των «διαπραγματεύσεων» από την πλευρά των Ελλήνων πολιτών!!!

Και καθημερινά ξεγυμνώνονται, επιδεικνύοντας συνεχόμενα την ανικανότητά τους (ελπίδα όλων μας είναι να πρόκειται για ανικανότητα), υποχωρώντας (γιατί ως υποχώρηση εκλαμβάνεται η σιωπή και η μη «δραστική» αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης) στα παράλογα αιτήματα της άλλης πλευράς, που εκφράζονται μέσω του «γενίτσαρου» Γκρούεφσκι…

Είναι όμως αποδεκτή η γενικότερη συμπεριφορά (επί του συγκεκριμένου ζητήματος της ονομασίας της Vardarska) της Ελληνικής κυβέρνησης από τους Έλληνες πολίτες; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!

Ποιος ο λόγος που συνεχίζονται αυτές οι διαπραγματεύσεις, όταν όλοι πλέον έχουν καταλάβει πως η Ελλάδα μόνο παραχωρεί και δεν κερδίζει τίποτε από τη συγκεκριμένη διαδικασία;
Ποιος ο λόγος που δεν βρίσκουν επιχειρήματα οι Έλληνες διαπραγματευτές απέναντι σε αυτόν τον παραλογισμό; Δεν έχουν διαβάσει Ελληνική ιστορία ή μήπως δεν υπάρχουν εκείνοι οι σύμβουλοι που θα τους παράσχουν το κατάλληλο υλικό προκειμένου να «κόψουν μία και καλή τον βήχα» τόσο του Γκρούεφσκι όσο και αυτών που βρίσκονται από πίσω του και κινούν τα νήματα;
Ποιος ο λόγος που ηθελημένα παρακάμπτεται και αγνοείται η βούληση του Ελληνικού λαού, ο οποίος από την αρχή πήρε θέση ενάντια στην όλη διαδικασία αποδοχής οποιουδήποτε ονόματος του κρατιδίου που θα εμπεριέχει τη λέξη «Μακεδονία»;
Οι ερωτήσεις υπάρχουν στα στόματα όλων των Ελλήνων. Τουλάχιστον όλων εκείνων που αγαπούν και τιμούν τον τόπο που τους γέννησε και που τους σκεπάζει με την βαριά και λατρεμένη του ιστορία.

Και δυστυχώς, οι απαντήσεις υπάρχουν επίσης στο μυαλό των ίδιων ανθρώπων, που γνωρίζουν πλέον πως ο κίνδυνος δεν είναι από έξω, αλλά έσωθεν, από εκείνους που προσκύνησαν για να τους χαριστεί αυτό που ποτέ δεν θα έπαιρναν… την εξουσία, την δύναμη, την αναγνωρισιμότητα, την (λανθάνουσα εν προκειμένω) δόξα!!!


«Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς»…

Για ποια δόξα όμως μιλάμε, όταν ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Αποδέχονται οι Έλληνες πολιτικοί τους καθημερινούς (παγκόσμιως) εξευτελισμούς από την πλευρά των Σκοπίων. Θα μπορούσε να είναι δικαίωμά τους... Όμως αυτοί οι εξευτελισμοί γίνονται εις βάρος όλων των Ελλήνων και όχι μόνο στα δικά τους πρόσωπα. Και αυτό δεν το αποδέχεται κανείς, όντας Έλληνας...

Κωνσταντίνος kostasxan.blogspot.com

Το αληθινό πρόσωπο των Τουρκοκυπρίων


ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ Τ/Κ

Γιά άλλη μία φορά οι τουρκοκύπριοι έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Αρνήθηκαν την διέλευση Ελλήνων προσκυνητών στην εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στην Μόρφου διά μέσου του οδοφράγματος του Λιμνίτη .
Η απαγόρευση αυτή τορπιλίζει τις συνομιλίες του Χριστόφια με τον Ταλάτ στις 3 Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί πως στις 8 Αυγούστου η Ελληνική πλευρά επέτρεψε στους τ/κ να περάσουν διά μέσου του Λιμνίτη στον τουρκικό θύλακα των Κοκκίνων γιά να εορτάσουν την σφαγή των Ελλήνων την περίοδο 1963-64 !
Δίκαια τότε οι κάτοικοι του Πύργου Τηλλυρίας προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν γιά την διέλευση των βαρβάρων από τα εδάφη τους. Όμως οι πιέσεις του κρατικού μηχανισμού και η επιστράτευση του Μητροπολίτη Κύκκου , Νικηφόρου , ότι με τις όποιες δυναμικές αντιδράσεις θα τορπιλλίζονταν το ..καλό κλίμα ε/κ και τ/κ , οδήγησαν στις χαλαρές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας , με πανό στα τουρκικά περί φιλίας και συναδέλφωσης !
Δυστυχώς οι αγαθές προθέσεις των Ελληνοκυπρίων δεν φαίνεται να συγκίνησαν τους τουρκοκύπριους , ούτε βέβαια τα συνθήματα στα τουρκικά , με αποτέλεσμα να αρνηθούν να διευκολύνουν τους χριστιανούς προσκυνητές .
Με ποιούς << συμπατριώτες >> του λοιπόν , συνομιλεί ο επικίνδυνος γιά το Έθνος , Χριστόφιας ; Πού είδε την αγαστή συνεργασία και το συνεταιρικό κράτος ;
Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δίνει ο κοινοτάρχης των τ/κ , Μεχμέτ Αλή Ταλάτ :
<< Κανένας λαός δεν επιτρέπεται να είναι υποχρεωμένος να ζει υπό το ζυγό άλλης χώρας και για το λόγο αυτό σέβομαι τη βούληση των λαών της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας και τους κατανοώ, επειδή παρόμοιες καταστάσεις έζησαν και οι Τουρκοκύπριοι >>.


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ

http://ellinikofos.blogspot.com/

Δεν σκόραρε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος


Δεν κατάφερε να "σκοράρει" το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ηρακλή. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, έμεινε στην εξέδρα των επισήμων, δίπλα από τον Αντώνη Ρέμο και το Βασίλη Χατζηπαναγή, παρά την υπόδειξη του taxalia στο τεχνικό team του "Γηραιού", να τον χρησιμοποιήσει στην επίθεση.


Μοιραία, ο Ηρακλής ηττήθηκε με 2-1 από το νεοφώτιστο Πανσεραϊκό.

Τελικά πήγαν στο φεγγάρι οι Αμερικάνοι;


-Φυσάει στη σελήνη ρε παιδιά;
-Όχι βέβαια!
-Ε, τότε πως ανεμίζει η σημαία;
Αυτή ήταν η πρώτη απορία των αμφισβητιών του διαστημικού κατορθώματος των Η.Π.Α.
Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων αμφισβητεί, το γεγονός, ότι ο Edwin (Buzz) Aldrin πάτησε το πόδι του στη σελήνη.
Περισσότερα εδώ, ή γράψτε moon hoax στο google και βρείτε πράμα!

ΝΕΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

Το γνωστό blog http://psthermopilai.blogspot.com
αναβαθμίζεται και μεταφέρεται εδώ http://www.thermopilai.org/

ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΕ, ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ, ΤΩΡΑ!

ΑΠΑΙΧΤΗ Η ΟΛΙΒΙΑ. COOL "ΜΟΥΤΡΑΚΙ" ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ!!!
Κι εσύ ρε Μάκη, καλά σου τα λέει η κοπέλα! Έχασε την είδηση του καλοκαιριού τζάμπα...

(εσύ φταις Ολίβια. "Λαδιάρα" σημαίνει το όνομά σου. Ας τον "λάδωνες", να σου δώσει το αποκλειστικό.)



για την ιστορία, η είδηση, που πρώτο blog δημοσίευσε το taxalia
http://taxalia.blogspot.com/2008/08/blog-post_25.html

Κέρδισε ο ΠΑΟΚ! Αυτό κι αν είδηση

0-2 κέρδισε ο ένας από τους 3 Θεσσαλονικείς της SUPERLEAGUE ενώ "εύκολο" θεωρητικά πρόγραμμα έχουν σήμερα ΑΡΗΣ και ΗΡΑΚΛΗΣ.
Λέτε να σταματήσουν να πονάνε τα μυαλά μας; (γιατί με τις περυσινές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ, πάθαμε γλαύκωμα).
Τελειώσαν επιτέλους οι σαρδέλες και πάμε στην εποχή των αστακών;

Νοίκιασε ένα νέγρο



Ρε τι βρήκε Κυριακάτικα, το μάτι του taxalia !!!

"Τι μπορείς να δώσεις σε έναν άνθρωπο που τα έχει όλα;

Δώστου έναν μαύρο φίλο!


Κάναμε το τέλειο δώρο εύκολο.


Ξεκίνα να νοικιάζεις σήμερα! "


Αυτά και άλλα πολλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ έχει η Αμερικανική ιστοσελίδα "ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΓΡΟ", όπως τιμοκατάλογο ενοικίασης, τα υπέρ και τα κατά της ενοικίασης, σχόλια ευχαριστημένων πελατών, κ.α.
..
Εξευρενήστε την απέραντη βλακεία του ανθρώπου. Βάλτε στη λέξη "νέγρος", τη λέξη "Εβραίος" ή "Έλληνας" κ.λ.π. Φανταστήτε μια σελίδα: "Rent a Greek" ή "Νοίκιασε έναν Αλβανό", στην Ελλάδα κ.λ.π.. ΗΛΙΘΙΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ.
..
Μέχρι που μπορεί να φτάσει η μαλακία του (ρατσιστή) ανθρώπου;

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ: ΜΗ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ !!!

Ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά για όλα


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Δίφωνο» και θα δημοσιευθεί στο τεύχος Σεπτεμβρίου, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης μιλά για όλα και για όλους.
Για την κρίση του δικομματισμού αναφέρει: «γιατί άραγε οι στυλοβάτες του δικομματισμού στρέφονται κατά του ίδιου του δημιουργήματός τους; Για να φέρουν την Αριστερά; Για μένα μια τέτοια επιλογή είναι αδιανόητη και , μην έχοντας ακόμη συνειδητοποιήσει ότι κάτι τέτοιο είναι προς το παρόν εφικτό, κινδυνεύω να παρουσιαστώ ως υποστηρικτής του δικομματισμού, ενώ εκείνο που με φοβίζει είναι το επερχόμενο χάος που κατά τη γνώμη μου μπορεί να ωφελήσει μόνο τους επικίνδυνους και ορκισμένους εχθρούς του ελληνικού λαού. Όποιοι κι αν είναι αυτοί… και, ειλικρινά, μου προκάλεσε κατάπληξη η σχετική δήλωση του προέδρου του Συνασπισμού, του Αλέξη Τσίπρα, ότι γι’ αυτόν ένα ενδεχόμενο χάος θα είναι ευλογία δεδομένου ότι θα βοηθήσει στην άνοδο της Αριστεράς.»
Αναφέρει επίσης ότι: «μετά την πτώση της Δικτατορίας οι πολιτικοί μου αντίπαλοι άλλαξαν στρατόπεδο και, αν έως τότε με χτυπούσαν από τα δεξιά, τώρα τα χτυπήματα έρχονται από τα αριστερά, με κατάληξη το μεγαλύτερο μέρος των τραγουδιών που έγραψα μεταξύ του 1967 και του 1997 να παραμένουν άγνωστα στο πλατύ κοινό…»
Τέλος δηλώνει ότι υπήρξε και παραμένει μεγάλος φίλος του αμερικανικού λαού εδικά για τη συμβολή του στην εξέλιξη της επιστήμης και της τέχνης και για τον αγώνα του εναντίον του Φασισμού και του Ναζισμού. Διαφωνεί όμως με το σύστημα εξουσίας που έχει επιβληθεί μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που έχει ως θύμα του κυρίως τον αμερικανικό λαό.
Όλη τη συνέντευξη θα τη βρείτε στο Δίφωνο που κυκλοφορεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Λέσχη BILDERBERG και ο Ρωσογεωργιανός πόλεμος




ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ BILDERBERG ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΠΟΛΕΜΟ?

Δεκάδες φορές έχουμε αναφερθεί για τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων πολιτικών, απο τα 2 μεγάλα κόμματα, στη Λέσχη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ BILDERBERG. Σήμερα σας αποκαλύπτουμε ότι όσοι είχαν πάρει μέρος στην πρόσφατη συνεδρίαση της λέσχης στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ(Αλογοσκούφης-Διαμαντοπούλου-Βαρβιτσιώτης-Παπαχελάς-Παλαιοκρασσάς-Παπαλεξόπουλος κ.λ.π.) ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι θα γινόταν η "κίνηση" των Γεωργιανών υπο την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ με την καθοδήγηση Ισραηλινών Σιωνιστών.


Απο αυτό το ΕΛΕΥΘΕΡΟ βήμα καλούμε του ψηφοφόρους των πολιτικών που είναι ΜΕΛΗ της λέσχης BILDERBERG, να τους πάρουν τηλέφωνο και να τους ΠΙΕΣΟΥΝ να μιλήσουν και να πούν ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ η λέσχη για την ΕΛΛΑΔΑ και για τον κόσμο ΟΛΟΚΛΗΡΟ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ. ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ:
1. ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ...

30 Αυγ 2008

Μαδάει τη μαργαρίτα ο Βαλβέρδε


Απάντηση στο gallop του taxalia, σχετικά με το ποιός θα φύγει πρώτος, ο ΔΩΝΗΣ ή ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ, λάβαμε από το kafeneio-gr
Καφετζή νομίζω ότι ψηφίζεις Βαλβέρδε!
αλλά και ένα ενδιαφέρον θέμα:

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους τής πόλης μας θα πραγματοποιηθεί στίς 25,26,27 Σεπτέμβρη στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ και συμπεριλαμβάνεται στα 43α ΔΗΜΗΤΡΙΑ.
Οι ταινίες που διακρίθηκαν στο AZAdigitalCINEMAfestival 2007, που οργάνωσε το ΑΖΑ cinema club, εντυπωσίασαν γιά την ποιότητα τους και προβλήθηκαν σε ειδικά αφιερώματα στο Φεστιβάλ Λισαβώνας τον Δεκέμβριο, στην Αίθουσα Τέχνης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και στην Κινηματογραφική Ακαδημία της Σερβίας στο Βελιγράδι.
Το Διεθνές Τμήμα του φεστιβάλ ΑΖΑ θα περιλαμβάνει σημαντικές ταινίες μικρού μήκους από Βραζιλία μέχρι Αυστραλία, Ευρώπη, αφιέρωμα σε Βαλκάνιους και Βάσκους σκηνοθέτες, βραβευμένα ή και πρωτοεμφανιζόμενα κινηματογραφικά μικρά αριστουργήματα. Το ελληνικό τμήμα του φεστιβάλ, οπως και πέρσυ, θα είναι για ταινίες μυθοπλασίας μέχρι 15 λεπτών, χωρίς να αποκλείονται ντοκυμαντέρ & κινούμενα σχέδια που ξεχωρίζουν !!! Οι ταινίες μπορεί να είναι γυρισμένες με οποιοδήποτε ψηφιακό μέσο, ακόμη και με κινητό τηλέφωνο !
Αποστολή σε dvd μαζί με την αίτηση συμμετοχής μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου 2008 στο : AZA video-cinema club 5, π.π. γερμανού, Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 284748 - 6944207007
Αίτηση Συμμετοχής : azacinema@gmail.com
Οι φετεινές συμμετοχές θα είναι ακόμη πιό σημαντικές καί αναδεικνύοντας νέα ταλέντα και νέες δημιουργίες στον τομέα της σκηνοθεσίας και σεναρίων, θα προσφέρουμε στούς σινεφίλ της πόλης μας μία διεθνή κινηματογραφική πανδαισία.
http://www.azafestival.com/ www.myspace.com/azavideo
..."film does not equal cinema"...

H Ντόρα Μπακογιάννη σαλτάρησε - τρελλάθηκε - το 'χασε

όχι Ντόρα μου, δε το λέμε εμείς. Οι συνομιλητές σου από τη Βαρδαρία το λένε, εδώ:
και το σχολιάζουν εδώ, με πολύ ..εκνευριστικό τρόπο:
όπου δείχνουν βέβαια το αδιέξοδό τους:
ΥΠΕΡΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ, ΠΩΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ..ΝΤΑ. Όπως κάποτε εμείς ελπίζαμε ότι οι Ρώσοι θα κάνουν ντα τους Τούρκους, μετά ελπίζαμε ότι οι Γάλλοι θα τους μαλώσουν κ.λ.π. κ.λ.π. Το γνωστό νηπιακό στάδιο ενός νεοσύστατου κρατιδίου, που ελπίζει στη βοήθεια των εχθρών του "εχθρού".
..
ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ, ΟΤΙ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΜΑΣ ΕΞΑΫΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΝΕΤΡΟΝΙΟΥ, ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕ NAPALM ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.....
..
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ, ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ!!! Ας το σκεφτούν οι αναγνώστες μας. Πόση υπομονή μπορεί να έχει ένας πολιτικός; Άνθρωπος είναι κι αυτός!

Έλληνες διανοούμενοι ζητούν αναγνώριση των Σλαβομακεδόνων


"Έλληνες διανοούμενοι ζητούν αναγνώριση των «Σλαβομακεδόνων»" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στη στήλη «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» του site της Κρατικής Τηλεόρασης της ΠΓΔΜ, στην ελληνική γλώσσα παρακαλώ.

Διαβάστε το δημοσίευμα και με μετά μη ξεχάσετε να δώσετε «συγχαρητήρια» στους … διανοούμενούς μας.

Σκόπια/ Αθήνα: η Ελλάδα διέπραξε μεγάλο λάθος με τις περιουσίες των «Σλαβομακεδόνων» και θα βρεθεί σε δύσκολη θέση σε περίπτωση που η υπόθεση βρεθεί ενώπιον του διεθνούς δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στραζβούργο» Αυτή είναι η γνώμη την οποία εξέθεσε πρόσφατα ο Έλληνας διανοούμενος Αλέξιος Ηρακλείδης, καθηγητής Πανεπιστημίου διεθνούς δικαίου, στη συνέντευξή του στην Ελληνική εφημερίδα Ελευθεροτυπία. «Τους κατασχέσαμε τις περιουσίες το 1949- 1950 χωρίς καμμία δικαστρική απόφαση. Όταν αύριο μεθαύριο απευθυνθούν στα δικαστήρια η χώρα μας η Ελλάδα, θα υποχρεωθεί να τους αποζημιώσει. Ως ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναφορικά με το θέμα αυτό έχουμε κάνει ένα αξιόλογο φάουλ» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Η θέση του Ηρακλείδη συμπίπτει με τις θέσεις και άλλων Ελλήνων διανοούμενων οι οποίοι τις τελευατίες εβδομάδες μιλούσαν ανοικτά για την ανάγκη η Ελλάδα να αλλάξει τη συμπεριφορά της έναντι της Μακεδονίας. Ο Αντώνιος Καρκαγιάννης, μακροχρόνιος σχολιαστής στην εφημερίδα «Καθημερινή» στο άρθρο του γράφει ότι η Ελλάδα συχνά «με εξαναγκασμό φύτευε την ελληνική εθνική συνείδηση στους «Σλαβομακεδόνες».

Στη συνέντευξή του με τον τίτλο «με τις περιουσίες των Σλαβομακεδόνων έχουμε κάνει μεγαφάουλ»ο Αλέξιος Ηρακλείδης ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει απέναντί της έθνος με εκατονταετή ιστορία. Ο ίδιος είναι πρώην εμπειρογνόμων για τις μειονότητες στο Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών και γιός του πρώτου μεταπολεμικού Έλληνα προξένου στα Σκόπια «Πρέπει να σταματήσουμε να εμμένουμε στη Μίσθωση ύπαρξη των Σλαβομακεδόνων και να σταματήσουμε να χώνουμε το κεφάλι στην άμμο. Η απάντησή μας πρέπει να είναι πιο μετριοπαθής και πιο συμβιβαστική. Τα νούμερα στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι και πολύ μεγάλα, 30.000 μέχρι 40.000 άνθρωποι, στω μεταξύ όμως οι άνθρωποι αυτοί ζουν στη χώρα μας, υπάρχουν. Μερικοί εξ` αυτών έχουν «μακεδονική» εθνική συνείδηση, ενώ άλλοι, μερικές χιλιάδες, έχουν πλήρως προσχωρήσειθ στο Ελληνικό εθνικό δένδρο. Ξεκινώντας πα` αυτό δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ελληνική εδαφική ακεραιότητα εκτιμεί ο Ηρακλείδης.

Στο κείμενο «Η συνείδηση των «Σλαβομακεδόνων» για το έθνος και τη γλώσσα» ο Αντώνης Καρκαγιάννης, αναφέρει ότι μέχρι τις αρχές του 20 αιώνα στο έδαφος της παλιάς Μακεδονίας ζούσαν συμπαγή Σλαβομακεδονικοί πληθυσμοί, με τη δική τους γλώσσα, παραδόσεις και περιουσίες. Μετά το 1922 και την ανταλλαγή των πληθυσμών, η σύνθεση του πληθυσμού στο Ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας άλλαξε ριζικά. Ο Ελληνικός πληθυσμός σχεδόν παντού κατέστη πλειοψηφεία.Αυτό εμφανώς ήταν ένα είδος «εθνικής εκκαθάρισης» για το οποίο παρ` όλα αυτά δεν ήταν υπεύθυνη αποκλειστικά και μόνο η Ελλάδα, αλλά παρ` όλα αυτά και η Ελλάδα είναι υπεύθυνη» υπογραμίζει ο Καρκαγιάννης.

Πως να κερδίσετε τουλάχιστον τρεις τετραετίες επανεκλογής

Μετά και τα τελευταία γεγονότα στο Υπ.Πολιτισμού (όχι τα "ροζ", αλλά την αποκάλυψη ότι 62.000.000 ευρώ σπάρθηκαν δεξιά και αριστερά), τα χάλια-φαγοπότι του Υπ.Παιδείας και όλες τις εμπειρίες που έχουμε όλοι μας με τη Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα, όπου κυριαρχούν η αναξιοκρατία, η μίζα, το βόλεμα και το τάισμα "των δικών μας", οι σπατάλες και το μαύρο χρήμα, ωρίμασε μέσα μου μια απλή σκέψη την οποία θα ήθελα να καταθέσω.
Επειδή ΟΛΟΙ μας (ακόμη και οι "αφορολόγητοι") πληρώνουμε έμμεσους ή/και άμεσους φόρους πολλών χιλιάδων ευρώ το χρόνο για αυτό το Ελληνικό Κράτος-Μπάχαλο, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ η απόλυτη διαφάνεια σε κάθε δημόσια δαπάνη, πράξη και απόφαση.
Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν και τα τεχνολογικά μέσα για να γίνει. Απαιτείται να νομοθετηθεί κάτι απλό: Κάθε δημόσια ή κρατική υπηρεσία και κάθε δημόσιος λειτουργός ο οποίος δικαιούται να κάνει δαπάνες ή να παίρνει αποφάσεις ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να τις δημοσιοποιήσει σε κάποιο δημόσιο website που θα δημιουργηθεί γι' αυτό το σκοπό.
.
Θέλουμε να ξέρουμε που πηγαίνει κάθε ευρώ κρατικού χρήματος,
αν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Πετινίτσας πήρε 5 ή 50.000 ευρώ από το Υπ.Πο.,
ποιος κέρδισε κάθε διαγωνισμό,
ποιος πήρε μέρος στο διαγωνισμό,
ποιος πήρε τι με απ' ευθείας ανάθεση,
σε ποιον μειώθηκαν τα πρόστιμα από τον έφορο,
ποιος διορίστηκε,σε ποιον χαρίστηκαν οφειλές και με ποιου την υπογραφή,
αν μια δημόσια υπηρεσία με 4 υπαλλήλους χαλάει 100.000 ευρώ το χρόνο για γραφική ύλη,
ποια δασική ή αρχαιολογική έκταση αποχαρακτηρίστηκε,
ποια έκταση πούλησε το κράτος σε ποιόν και πόσο,
ποιοι αγοράζουν τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα,
ποιοι χρησιμοποιούν κρατικό αυτοκίνητο πόσα χιλιόμετρα κάνουν και πόσο καίνε,
ποιοι έχουν κρατικό κινητό τηλέφωνο και πόσα πληρώνουμε το χρόνο,
πότε το δημόσιο χρησιμοποιεί catering και πόσο κοστίζει,
τι πληρώνει το δημόσιο για ενοίκια,κάθε τιμολόγιο δημόσιας δαπάνης κλπ κλπ κλπ...
.
Δηλαδή ΤΑ ΠΑΝΤΑ σ' αυτή τη λογική...Ελπίζω ότι οι συνέπειες από μια τέτοια κίνηση είναι προφανείς σε όλους. Θα ξεσκεπαστούν όλα τα λαμόγια και θα μπει στη θέση του κάθε κατεργάρης. (Βέβαια θα μειωθούν οι δυνατότητες για "μαύρο πολιτικό χρήμα" και διαπλοκή, αλλά αυτό είναι το ζητούμενο, σωστά;)
Αν όντως υπάρχουν ακόμη πολιτικοί που ενδιαφέρονται για τη "διαφάνεια" ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Τολμήστε! Μ' αυτό και μόνο το μέτρο σας υποσχόμαστε ότι θα επανεκλέγεστε μέχρι τα βαθιά γεράματα... Και θα έχετε την ευγνωμοσύνη όσων κατοικούν σ'αυτή την έρμη χώρα.
ένα σοφό άρθο στο ενδιαφέρον http://bloggingreece.blogspot.com/

29 Αυγ 2008

Μια χαρά χώρα είναι τα Σκόπια

και ωραία τραγουδάκια, κατάλληλα για την ώρα έχουν και καλούς σκηνοθέτες videoclip. Εδώ νύσταζε ο σκηνοθέτης κι άφησε τη φίλη μου την Έλενα να κουνιέται νωχελικά (το μισό χρόνο τον περνά στη Θεσσαλονίκη, πελάτισσα του "Garcon" αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για ..τη μουσική)

Τα νέα φορολογικά παλούκια (1)

Είπαμε να μην ασχοληθούμε με τη φοροδιαφυγή, αλλά που να το αποφύγουμε με αυτά που ακούνε τα αυτιά μας;
Από χθες λοιπόν ασχοληθήκαμε με τη βοήθεια φίλων εφοριακών και λογιστών και βρήκαμε πολλά. Τόσα, που τρίβαμε το "άγρυπνο μάτι" του taxalia.
Ας ξεκινήσουμε από αυτό που αφορά πολύυυυ κόσμο, που δεν το κατάλαβε ακόμη.
Την εφαρμογή του συντελεστή 10% στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, μέχρι 10.000 ευρώ.
Επισημαίνουν φίλοι εφοριακοί, ότι οι μισοί σχεδόν ελεύθεροι επαγγελματίες είναι "γιαλαντζί" επαγγελματίες. Πρόκειται δηλαδή στην ουσία για μισθωτούς, τους οποίους προσλαμβάνουν οι εργοδότες και για να μην έχουν την εξάρτηση της μονιμότητας, ούτε να δεσμεύονται από ωράρια και συλλογικές συμβάσεις, τους βάζουν να "τρυπήσουν μπλοκάκι". Στην ίδια κατηγορία, ανήκουν χιλιάδες συμβασιούχοι. Μόνο στο Α.Π.Θ. εργάζονται χιλιάδες άτομα με "μπλοκάκι", ενώ ακόμη και στο ίδιο το Ι.Κ.Α. έχουμε την τελευταία φουρνιά προσληφθέντων, επίσης ως δήθεν ελεύθερους επαγγελματίες.
Επιστημονικά, αυτά βαφτίζονται, "σύμβαση έργου", "σύμβαση μίσθωσης έργου", "σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών", "σύμβαση εργολαβίας", κ.λ.π.
Εκτός λοιπόν από τον καημό τους (αγωνία για το αύριο, καμία προστασία) οι άνθρωποι αυτοί, εκτός από το ότι πληρώνουν ΤΕΒΕ από την τσέπη τους, εκτός από το ότι αμοίβονται με τα μισά λεφτά από τους μόνιμους, εκτός από το ότι εμφανίζονται ως "εργολάβοι" και "ελεύθεροι επαγγελματίες", ενώ είναι εργατάκοι, εκτός από το ότι τους πρήζουν με λογιστές, βιβλία, Φ.Π.Α., θεωρήσεις κ.λ.π. τώρα θα πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους, αφού δεν υπάρχει τρόπος να διαχωριστεί ποιός είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ποιός "συμβασιούχος" εργατάκος, που υποδύεται τον ελεύθερο επαγγελματία.
Το πραγματικό εισόδημα αυτών των ανθρώπων οι οποίοι μάλιστα έχουν και 8μηνες, 9μηνες συμβάσεις, συνήθως είναι 7-8 χιλιάδες ευρώ. Φυσικά δεν πληρώνουν φόρο.
..
Δείτε το παράδειγμα που μου έδωσε φίλος λογιστής:
Έχω μου λέει πελάτη, έναν κλειδαρά, τον πιό γνωστό ίσως της Θεσσαλονίκης. Κάθε μέρα "ανοίγει" 10-20 πόρτες (σπίτια, αυτοκίνητα), από τις οποίες παίρνει από 30 έως 120 ευρώ (για αυτοκίνητα με συναγερμούς, immobolizer κ.λ.π.). Δεν υπάρχει μέρα, που να καθαρίζει λιγότερα από 500 ευρώ. Το μήνα περίπου 12.000 ευρώ. Το χρόνο περίπου 150.000 ευρώ. Δήλωσε φέτος 4.500 ευρώ εισόδημα, αφού δεν κόβει σε κανέναν απόδειξη παροχής υπηρεσιών (μόνο τυχόν κλειδιά που πουλάει κ.λ.π.).
Φίλος, είναι "συμβασιούχος" φύλακας, με "μπλοκάκι". Δουλεύει 9 μήνες το χρόνο, δήθεν ως "εργολάβος φύλαξης" και παίρνει γύρω στις 8.000 ευρώ το χρόνο και με αυτά ΖΕΙ. Τσοντάρουν γονείς, αδέρφια, κοπέλα κ.λ.π. Δηλαδή σε 12μηνη βάση, παίρνει 700 ευρώ το μήνα και αυτό είναι πραγματικότητα. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.
..
Με το 10% ο κλειδαράς, που "καθαρίζει" 150.000 το χρόνο και δηλώνει 4.500 θα πληρώσει 450 ευρώ. Ούτε ένα μεροκάματο !!!
Ο φύλακας, που "καθαρίζει" 8.000 ευρώ, θα πληρώσει 800 ευρώ φόρο !!! (ένα μηνιάτικο και πλέον!!!)
..
Και μη ξεχνάμε και την προκαταβολή φόρου που έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
900.000 άνθρωποι, που μέχρι τώρα, δεν ήξεραν τι σημαίνει "χρεωστικό εκαθαριστικό", και από αυτούς οι μισοί(;) που πράγματι έχουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, θα πληρώσουν 1.000 + άλλα 550 προκαταβολή= 1.550 ευρώ !!!
Είστε με τα καλά σας κύριε Αλογοσκούφη;
ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ! Επειδή θα δημιουργηθούν αντιδράσεις και οι συμβασιούχοι του δημοσίου, ΑΕΙ κλπ θα βρουν την άκρη, ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ !!!!!
..
συνεχίζεται ...πολύ αποκαλυπτικότερα, στο taxalia

Οργιο παραβιάσεων στο Αιγαίο. Που το πάνε οι Τούρκοι;


Πληθαίνουν καθημερινά οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και οι παραβάσεις του F.I.R. Αθηνών, από την Τουρκική πολεμική αεροπορία.
Που το πάνε οι Τούρκοι;
Για ποιό λόγο επέλεξαν αυτή την εποχή, να μας υπενθυμίσουν με το χειρότερο τρόπο την παρουσία τους, ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, οι ανοησίες τους;
Γιατί ξοδεύουν τσάμπα κηροζίνη;

Νέα φορολογικά μέτρα

Διαβάστε σε λίγο πολύ σημαντικά πράγματα για τη φοροδιαφυγή και τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εγκυρότητα και την τεκμηρίωση του taxalia.
...θα κάνουν αίσθηση, γιατί είναι "στην πράξη!!!". ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΙΑ!
Επειδή βαρεθήκατε να ακούτε τις ίδιες και τις ίδιες μπαρούφες στην τηλεόραση.
Επειδή από τους πολτικούς περιμένουμε πράξεις και όχι επισημάνσεις.
Επειδή περιμένουμε να λύνουν τα προβλήματα με πράξεις όταν είναι στην κυβέρνηση.
Διαβάστε σε τι ακριβώς πρέπει να απαντά ο κάθε Υπουργός Οικονομικών, για να ξέρετε τι ψηφίζετε και γιατί.

Η Τουρκία θα είναι πάντα στο πλευρό της FYROM


Aυτά λέει η σημερινή TURKISH PRESS.

Και σε μας ήρθε μια σκέψη περί "ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου..." κ.λ.π.

Δε βάζουν μυαλό οι Σκοπιανοί. Επενδύουν στους αλλόδοξους Τούρκους, οι οποίοι είναι πιό φτωχοί από αυτούς, δεν είναι στην Ε.Ε. και δεν έχουν εσωτερική σταθερότητα, αντί να επενδύουν στη γειτονική Ελλάδα, που και τη γνωρίζουν καλά και τους στήριξε οικονομικά και έχουμε συμβιώσει χωρίς κανένα πρόβλημα, πλην του ονόματος και έχουμε διαβεβαιώσει ότι θα έχουν την αμέριστη στήριξή μας στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς, όταν βεβαίως σοβαρευθούν και αφήσουν τον ανόητο υπερεθνικισμό.

Όλα αυτά ,τα πετά στην άκρη ο ανόητος νεανίας Γκρούεσκι και καταστρέφει μια χώρα, για να θεραπεύσει τα δικά του παιδικά ψυχικά τραύματα, με τη χωρισμένη μητέρα του, που σιχαινόταν τους Έλληνες, εξαιτίας της ερωτικής της απαγοήτευσης, με τον Τραϊανό Γρούγιο.

Δεν αξίζει σε αυτό το λαό, αυτή η μοίρα. Δεν τους αξίζει να παρασύρονται από τον Γκρούεσκι και τη "διασπορά" σε μια εκστρατεία μίσους εναντίον της Ελλάδας. Στο κάτω κάτω, στο εξωτερικό σπούδασε και ανδρώθηκε ο Νικόλας, εκεί θα γυρίσει, όταν θα δει τα "σκούρα", και οι ψευτομακεδόνες γενίτσαροι της "διασποράς", μια χαρά θα ζούνε στο Τορόντο και τη Μελβούρνη.

Με το γειτονικό λαό δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, ούτε αυτός με εμάς , έχουμε όμως με τους γενίτσαρους της διασποράς, που γεννήθηκαν σε ελληνικά μέρη και τώρα "τα θέλουν πίσω", υπό "μακεδονική" διοίκηση και όχι ελληνική (χάρτης Μεγάλης Μακεδονίας).

Ας κάνουν την υπέρβαση: ας βρουν το κουράγιο να βουλώσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του εθνικιστή και λαϊκιστή Γρούγιου, ας καταλάβουν ότι το χάιδεμα αυτιών, με τις πατριωτικές ταμειακές μηχανές, τους Πακιστανούς ψευτοπρίγκηπες, τα ελληνικά αγάλματα κ.λ.π. είναι αδιέξοδο.

11% οι αυξήσεις στους μισθούς


Στα Σκόπια! Μη χαίρεστε!
10,7% ανέβηκαν στο δωδεκάμηνο Ιουνίου 2007 - Ιουνίου 2008, οι μισθοί στα Σκόπια.
Έτσι ο μέσος μηνιαίος καθαρός μισθός για τους Σκοπια είναι 256 ευρώ και ο βασικός 115 ευρώ καθαρά. Η πλειοψηφία των Σκοπιανών παίρνει γύρω στα 200 ευρώ το μήνα.

Obama ψηφίζουν οι Μακεδόνες, McCain οι ψευτοΜακεδόνες

Είναι γνωστή η "συμπάθεια" των Ελλήνων για τον Barack Obama, καθώς και ο ίδιος και το επιτελείο του έχουν ταχθεί υπέρ των ελληνικών δικαίων. Δείτε αναλυτικό θέμα του taxalia εδώ. Φυσικά δεν έχουμε την ψευδαίσθηση, ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις του και θα συνεχίσει να είναι το ίδιο ¨φιλέλληνας". Κρατάμε μικρό καλάθι.
Από την άλλη, οι Σλαβομακεδόνες, υποστηρίζουν τους Ρεπουμπλικάνους και τον Τζον Μακκέην.

Σε σημερινή του οδηγία το WORLD MACEDONIAN CONGRESS (των Σλαβομακεδόνων, όχι των κανονικών Μακεδόνων), προτρέπει τους Σλαβομακεδόνες, των Η.Π.Α. να ψηφίσουν ΜακΚέην.

Μια λεπτομέρεια: Οι "ελληνικές", ψήφοι είναι περίπου 900.000, ενώ οι Σλαβομακεδονικές περίπου 15.000 (το 1/60 των "ελληνικών"). Επίσης δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι οι "ελληνικές" ψήφοι, πάνε μονοκούκι ή ψηφίζουν πρώτα για την Ελλάδα. Είναι φυσικό οι ομογενείς μας να μην επιλέγουν όλοι κόμμα με βάση τη θέση του στα ελληνικά ζητήματα, όμως ένας σημαντικός αριθμός, το κάνει. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι είναι πρώτα Αμερικανοί πολίτες. Οι Μακεδόνες (οι κανονικοί) της Αμερικής είναι πάντως πολύ ενωμένοι και η Παμμακεδονική είναι μια πανίσχυρη οργάνωση.

Γράμμα στον Γιώργο Αλογοσκούφη


Του Γιάννη Παπαϊωάννου

Προβληματισμένος για το μελλον σας ως Υπουργός Οικονομίας και Παρατηρώντας την Ιστορία των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδος τα τελευταία χρονιά ,τα άστρα και φυσικά τον καφε … είδαμε το μέλλον σας.

Δεν χρειάζεται καμιά μεγάλη Μαντική ικανότητα, ούτε πολύ προσπαθεια για να δούμε ότι η σαδιστική επιμονή του Καραμανλή στο πρόσωπο σας, έχει ως στόχο… το πέταμα σας ως “μπάζο” μετά τις ευρωεκλογές.

Η πτώση της ΝΔ είναι αναμενομένη και η αποτυχία σας θα παρουσιαστεί ως μονή αιτία για αυτή την πτώση.

Ο Καραμανλης λοιπόν, μαζεύει μπάζα για εκείνη την ώρα. Μπάζα τα οποία θα πετάξει στην θάλασσα λέγοντας «λάβαμε το μήνυμα» και κάνοντας ανασχηματισμό. Βέβαια μαζί με εσάς θα είναι και ο υπουργός ανάπτυξης… άρα παρέα θα έχετε.

Από εκεί και πέρα τώρα.
Θα γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος. θα γυρίζεται ένα γύρω για να υπερασπίστηκε τις επιλογές σας ως Υπουργός. Εκτιμώ ότι δεν θα βρεθεί ούτε ένας συνάδελφος σας που θα θέλει να φωτογραφηθεί μαζί σας, ενώ όλοι θα προφασίζονται «δουλειές» όταν τους καλείται έστω και για έναν καφέ.

Συχνά να πυκνά θα ακούτε σε πάνελ να σας κατηγορούν και δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα. Η περίοδος Αλογοσκουφη στο υπουργείο, θα γίνεται ολοένα και περισσότερο και τελικά θα μείνει στην Ιστορία, ως ζοφερή, μαύρη, και άραχλη, αντίστοιχη ή και χειρότερη,της περιόδου Μάνου. Εσείς θα είστε κομμένος από παντού.
Κανείς Υπουργός δεν θα δέχεται να σας κάνει ένα ρουσφετακι της προκοπής, ειδικά τώρα που «μαζέψατε» τα λεφτά των ειδικών λογαριασμών.

Ένα πρωί ο Καραμανλής θα σας προσπεράσει χωρίς να σας χαιρετήσει για να μην εκτεθεί και εσείς θα κουβαλάτε πάνω σας την ρετσινιά του αποτυχημένου.

Στις εθνικές εκλογές θα τιμωρηθείτε από την βάση της ΝΔ και γενικώς θα φταίτε για όλα. Η πολιτική σας καριέρα σας θα λάβει ένα ήσυχο τέλος εκτός και εάν:

Ιδρύσετε ένα κόμμα σαν του Μάνου ή τεθεί θέμα ηγεσίας στην ΝΔ οπότε… θα διαγραφτείτε για να διαγραφεί μαζί σας και το κακό παρελθόν όπως πολλοί προκάτοχοι σας. Το είδαμε το κάναμε το ξέρουμε!

Αυτά λοιπόν…
Κοινώς τελειώσατε πολιτικά και είναι θέμα χρόνου να πεταχτείτε ως στημένη λεμονόκουπα.
Και εάν την είχατε ψωνίσει με το: Τσάρος της οικονομίας, πρώτος την τάξη υπουργός, πανίσχυρος, στενός συνεργάτης, της απολύτου εμπιστοσύνης κλπ κλπ. Μάθετε ότι σας δουλεύαμε εν ψυχρώ αγαπητέ μου… Με όλους το κάνουμε…!
Μάθετε ακόμα και αυτό που λέει ο σοφός λαός μας: Αν πας πολύ κοντά στο «τζάκι» καίγεσαι… !

Οποιαδήποτε προσπάθεια σας να “την κάνετε με ελαφριά πηδηματάκια “…διαχωριίοντας την θέση σας απο την αθλιότητα!

θα εκτιμηθεί δεόντως από την Ελληνική κοινωνία και τις αγορές…

Εγώ υπόσχομαι να γράψω άρθο με τίτλο!

“Την κάνεις ε;… Λαμόγιο.” (χεχε)

Να είστε καλά. Με την αποπομπή σας -που θα είναι και η δικαίωση μου- θα αποστείλω σοκολάτες.


Εν λαρίση

τη 29η Αυγούστου του 2008!

(Εν μέσω χαβαλε!)

Παπαίωάννου.

Barack Obama Is The Conquering Greek Hero

Democratic presidential candidate Barack Obama’s big speech tonight will be delivered from an elaborate stage resembling a miniature Greek temple. The stage, similar to structures used for rock concerts, has been set up at the 50-yard-line, the midpoint of Invesco Field, the stadium where the Denver Broncos’ National Football League team plays.
Some 80,000 supporters will see Obama rise up appear from between plywood columns painted off-white, reminiscent of a Holy Shrine Washington’s Capitol building or even the White House, to accept the party’s nomination for God president.

28 Αυγ 2008

ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ

ολοι στον κουβά. Έξω κι ο ΑΡΗΣ, έξω κι ΑΕΚ

ΣΛΑΒΕΝ-ΑΡΗΣ: 2-0
ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΕΚ: 2-2 (παρά τρίχα...., αλλά και 2 κόκκινες!)
ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΚΙ ΕΤΣΙ...ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ.
Ο ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ,...
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ..ΕΚΤΟΝΩΘΕΙΤΕ.
ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΠΟΙΟΣ ....ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Ενισχύεται ο Ολυμπιακός


Σωκράτη ξόφλησες ή είναι ιδέα μου;

Tα επεισόδια οπαδών του Ολυμπιακού κατά Κυπρίων φιλάθλων, αντανακλούν και την ποιότητα του προέδρου της ομάδας Σωκράτη Κόκκαλη. Αυτός είναι που κερνάει ...λα πίπες, που με ύφος αυτοκράτορα δηλώνει προπονητής, που δηλώνει ειδικός τοις πάσι και "πουλάει" την εικόνα του σκληρού αφεντικού. (Παρεμπιπτόντως, έχει γίνει μέγας και τρανός ως κρατικοδίαιτος εθνικός προμηθευτής). Συνάμα, έχει περάσει την εικόνα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τσιφλίκι του και έχει μπολιάσει αρκετούς οπαδούς της ομάδας με το μικρόβιο του "νικητή με το στανιό". Αυτό που διοικεί ο συγκεκριμένος τύπος δεν είναι "θρύλος" αλλά ...θρήνος. Και η κατάντια αυτή είναι δημιούργημά του. Ν.ΓΚ.

ΑΚΡΙΒΩΣ, αυτά λέει σημερινό (ΠΕΜΠΤΗ 28-8-2008) σχόλιο της Ελευθεροτυπίας, στη στήλη "Πολιτικά Παρασκήνια", στις σελίδες 8-9, με τίτλο "Μικρόβιο"

Το διαβάζω και δεν το πιστεύω!!! Υπάρχει άνθρωπος, που τολμά να γράψει αυτά τα πράγματα, για το μεγάλο αφεντικό της Ελλάδας; Τον άνθρωπο, που όλοι τρέμουν να ψελλίσουν το όνομά του; Τον άνθρωπο, που κάνει τους πολιτικούς, να κατουριούνται από το φόβο τους, όταν είναι αναγκασμένοι -έμμεσα- να πουν κάτι για αυτόν; Μα είναι δυνατόν; Που το βρήκε ο Ν.ΓΚ. το θάρρος να γράψει τέτοια πράγματα; Ειλικρινά, δεν πίστευα, ότι υπάρχει άνθρωπος, που τολμά να γράψει κάτι τέτοιο!

Δεν απαντά ο Γκρούεσκι αν δέχεται το NORTHMACEDONIA


από τον Ελεύθερο Τύπο.
/.
Είναι βαρύς ο ουρανός, βαρύς σαν την καρδιά σου Νικόλα....
Στο taxalia σου το λέμε μήνες τώρα. Στη διεθνή πολιτική δεν υπάρχουν φίλοι. Υπάρχουν μόνο συμφέροντα...
Ρώτα να μάθεις τι σημαίνει η φράση "στημένη λεμονόκουπα" τους ελληνομαθείς συμβούλους σου, που θα διαβάσουν αυτό το κείμενο και θα καταλάβεις.

Στις 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου η Ντόρα

Στη λίστα "The 100 Most Powerful Women" η Ντόρα καταλαμβάνει την
78η θέση.


Αυτά θα τα βρείτε στο site του FORBES και σε λίγο και σε πολλά άλλα ελληνικά blogs, ως συνήθως.
Αυτό που ενδιαφέρει το taxalia και προσέξαμε ιδιαιτέρως είναι το κείμενο, που εξηγεί, για ποιό λόγο βρίσκεται ανάμεσα στις 100 ισχυρότερες. Διαβάστε το:
The highest-ranking women in the history of Greece's government and former mayor of Athens held on to her post after a cabinet reshuffle last September. Recent highlights: Greece's ratification of the European Union's Lisbon Treaty; her support of France's Mediterranean Union plan, focusing on Mideast peace; and leading a conference on women entrepreneurs. But efforts toward conciliation with Turkey (over Cyprus) and Macedonia have proved elusive. —
Tatiana Serafin
..
-Δηλαδή Τατιάνα, τι ακριβώς πρόσφερε η Ντόρα στην ειρήνευση στη Μέση Ανατολή;
-Ακόμη δεν έμαθες ότι δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Μacedonia?

Περίεργη υπόθεση κατασκοπίας σε βάρος της Ελλάδας

αποκαλύπτει ο fantomas
Με πρωταγωνιστές δύο Βούλγαρους στρατιωτικούς, (έναν άνδρα και μία γυναίκα) και έναν ακόμα Βούλγαρο πολίτη, εξελίχθηκε μία περίεργη υπόθεση «κατασκοπίας» στη Θράκη. Οι Βούλγαροι είχαν φωτογραφίσει, δεκάδες ελληνικά στρατόπεδα και άλλες Eλληνικές «μονάδες», στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου. Το πρωί παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη (αυτόφωρη διαδικασία) στην πόλη της Ορεστιάδας, και καταδικάστηκαν σε 15μηνη φυλάκιση για κατασκοπία. Η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις Eλληνικές Yπηρεσίες Aσφαλείας, ενώ επισήμως τηρούνται χαμηλοί τόνοι. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό διότι πρόκειται για υπόθεση σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων από στρατιωτικούς γειτονικής χώρας, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερη σημασία θα έχει η πληροφορία αν επιβεβαιωθεί, που φέρει τους δύο Βούλγαρους να υπηρετούν σε στρατιωτική βάση της γειτονικής χώρας στην οποία εδρεύει επισήμως και αμερικανική στρατιωτική αποστολή.
.
Το taxalia δεν γνωρίζει τίποτε για την υπόθεση. Περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις.

Εσείς που θα συνωστίζεσται, αν σας πλακώσουν στις φάπες οι Έλληνες;







«Από την 11η νυκτερινή της Κυριακής 28ης Αυγούστου (σημ.: 1922, παλαιό ημερολόγιο) και ύστερα κανένα ελληνικό και αρμενικό σπίτι δεν έμεινε άθικτο, θύρες έσπαζαν, παράθυρα παρεβιάζοντο, γυναίκες ατιμάζονταν, άνδρες και παιδιά λογχίζονταν, αποκεφαλίζονταν, στραγγαλίζονταν, ως κουρέλια ξεσχίζονταν. Τούρκοι αξιωματικοί κατευθύνουν το πλιάτσικο των στρατιωτών. Συναντήσαμε πολλούς να μεταφέρουν κλοπιμαία με κάθε μέσο. Οι σφαγές παίρνουν διαστάσεις. Τα πτώματα άλλοτε ακέφαλα και άλλοτε ακρωτηριασμένα παραμένουν άταφα και αναδίδουν φοβερή δυσοσμία».
NEW YORK TIMES, 18-9-1922


Ένα χρόνο µετά, οι τουρκικές δυνάµεις, µε ηγέτη τον Κεµάλ,(σύμφωνα με το βιβλίο, πρόκειται για τον «ηγέτη του απελευθερωτικού αγώνα των Τούρκων», χωρίς να διευκρινίζεται από ποιους πήγαινε να «απελευθερώσει» τους Τούρκους) επιτίθενται και αναγκάζουν τα ελληνικά στρατεύµατα να υποχωρήσουν προς τα παράλια. Στις 27 Αυγούστου1922 ο τουρκικός στρατός µπαίνει στη Σµύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιµάνι προσπαθώντας να µπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα».

Εδώ δεν δίνεται η παραμικρή ιδέα για τον τρόπο που ο τουρκικός στρατός μπήκε στη Σμύρνη και για το τι έκανε εκεί. Θα μπορούσαν να μπαίνουν με λουλούδια στο χέρι! Θα μπορούσαν οι Έλληνες να «συνωστίζονται στην παραλία» από πείσμα, επειδή δεν είχαν πια την εξουσία στην πόλη! Όμως τίποτα, ούτε μια τόση δα, έστω «light” περιγραφή για τα όσα έγιναν στη Σμύρνη... Πλήρης αποσιώπηση του λόγου που οι Έλληνες «συνωστίζονταν», αλλά και των άλλων δραματικών λεπτομερειών όπου προσπαθούσαν να μπουν στα πλοία των «συμμάχων» μας κι αυτοί, μένοντας «ουδέτεροι», τους πετούσαν με βαρβαρότητα στη θάλασσα.

Μόνο σε μια φωτογραφία στη σελ. 103 μπορεί να διακρίνει κανείς ότι η Σμύρνη φλέγεται, κι ωστόσο ζητείται από τους μαθητές να «περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στο λιµάνι της Σµύρνης µετά τη Μικρασιατική Καταστροφή». «Βλέπω συνωστισμό και καπνό, κυρία».Συνεχίζοντας την ίδια τακτική της απόκρυψης γεγονότων, στις επόμενες σελίδες πλανάται η εντύπωση, πως ό.τι έπαθαν οι Έλληνες, ήταν από τις κακές συνθήκες του ταξιδιού όταν «έφυγαν» - κουνούσαν πολύ αυτά τα καράβια...

Και οι κακές συνθήκες που συνάντησαν όταν ήρθαν στην Ελλάδα τονίζονται, την ίδια στιγμή που οι συνθήκες που τους ανάγκασαν να έρθουν στην Ελλάδα αποσιωπώνται.Γιατί άραγε αυτή η έλλειψη έστω μιας στοιχειώδους περιγραφής του τι πραγματικά έγινε στη Σμύρνη, και γενικότερα στη Μικρασιατική Καταστροφή, η οποία ανεπιτυχώς ταυτίζεται με την «ήττα των Ελλήνων» ενώ είναι κάτι πολύ ευρύτερο;

Γιατί δεν υπάρχει αναφορά στους σκοπούς και τις προετοιμασίες των Νεοτούρκων για εξάλειψη των μη μουσουλμανικών εθνοτήτων από την Τουρκία; Προφανώς για να μην εξαφθεί ο «εθνικιστικός φανατισμός», που λέει και η προοδευτική φίλη μου, η οποία τόσο καμαρώνει για την «ανάδειξη του ρόλου των γυναικών» σε αυτό το βιβλίο. Μια ανάδειξη, που συνεπάγεται την αναφορά της Ολυμπίας ντε Γκουζ σε συνδυασμό με την απουσία αναφοράς στον Δαντών και τον Ροβεσπιέρο.

Μια επιλεκτική ανάδειξη μερικών γυναικών σ’ ένα βιβλίο, το οποίο θάβει κυριολεκτικά τις ανώνυμες γυναίκες της Σμύρνης, που αλλόφρονες «συνωστίζονταν στην παραλία» μέσα σε μια ατμόσφαιρα φόνων, βιασμών, εμπρησμών, λεηλασίας και τρόμου. Μια «ανάδειξη» που προσβάλλει με το χειρότερο τρόπο τις χιλιάδες γυναίκες κάθε ηλικίας που ανήκαν στις εθνότητες, που αποδεδειγμένα και αδιαμφισβήτητα οι Νεότουρκοι σχεδίαζαν να εξαφανίσουν από την Τουρκία ήδη από το 1911 – σχέδιο που φαίνεται οι συγγραφείς του βιβλίου να αγνοούν, και το οποίο εφάρμοσε ο «ηγέτης του απελευθερωτικού αγώνα των Τούρκων» Κεμάλ (προς Θεού, μη μιλήσουμε για γενοκτονία)... Τις γυναίκες που ξεριζώθηκαν απ’ τον τόπο τους, κι όχι απλά «έφυγαν» έτσι από κάποιο καπρίτσιο, που δεν ταξίδεψαν άσχημα επειδή απλά «κουνούσε το καράβι»...

Τις Ελληνίδες, τις Αρμένισσες, τις Ασσύριες που δολοφονήθηκαν, που κατακρεουργήθηκαν, που βιάστηκαν, που τρελάθηκαν, που τους πήραν τα παιδιά μέσα απ’ την αγκαλιά, που έχασαν μέσα στον πανικό τα αγαπημένα τους πρόσωπα, που είδαν τις οικογένειές τους να εξοντώνονται, που περπάτησαν εξαντλημένες, ξυπόλητες, νηστικές χιλιόμετρα ολόκληρα κατά την «έξοδό» τους, μέχρι να σωριαστούν νεκρές από τις κακουχίες και την πείνα. Γι’ αυτές τις γυναίκες και για τις συνθήκες του μαρτυρίου, που μοιράστηκαν με τους άντρες των εθνοτήτων τους, δεν υπάρχει μνεία σ’ αυτό το βιβλίο, κι αυτό αποτελεί μια ύπουλη προδοσία, μια βάναυση προσβολή στο πρόσωπο ΟΛΩΝ των γυναικών, που η αναφορά στην «Εφημερίδα των Κυριών» και τα συναφή δεν είναι αρκετή για να ξεπλύνει.

από άρθρο της Μαρίας Δημητριάδου στο ΑΝΤΙΒΑΡΟ http://www.antibaro.gr/

και ευκαιρία για τους συνήθεις αντι-εθνικσιτές, εθνομηδενιστές, να βγάλουν τη χολή που πνίγει την κοιλιά τους και τα σκατά που πνίγουν την ψυχή τους.
Αφιερωμένο στη μνήμη της γιαγιάς μου Σταυρούλας, η οποία είδε τη μάνα της και τις 3 αδερφές της να ξεκοιλιάζονται μπροστά στα μάτια της, από τους Τσέτες, κατά τον "συνωστισμό".
Κ.Β. για taxalia, 28-8-2008.

Letter to Macedonians


Darko from Bitola, letter to FYROMians.

August 22nd, 2008 2:20pm
Most of the Macedonian (or FYROMacedonian if you prefer) posting here are diaspora idiots who think they can dictate our foreign policy.
WE WANT to be in the EU and NATO and have good relations with our neibours including Greece.

Gruevski and his comrads should STOP IMMEDIATELY this game they are playing. You cant go anywhere in my country and not see hate messages to Greece!
I study history and No Macedonia was split in 1913. Infact the "United Macedonia" maps are old 19th century Bulgarian exarchate propaganda which was inherited by the later revolutionists.
Lets stop this crap and get along. WE ARE NO BULGARIANS, NO SERBS, NO GREEKS, but we have NOTHING to do with Ancient Macedonians!
Lets find a NAME at last so we can move forward! The diaspora are wealthy and sitting confortable on their nationalism while we have to struggle for a better future. YOU CHOSE YOUR FUTURE IN A DIFFERENT LAND. LET US DECIDE for OURS. We live in the balcans and not YOU!
Most of us have no problem with Greeks! Fanatic people exist on both sides! Gruevski is a dangerous man for my country and full of shit! Our economy and future cannot keep long without entering the EU or NATO!

Nikola Gruevski was not familiar with an alleged US plan



Να και η τοποθέτηση Γκρούεσκι στο Αμερικανικό σχέδιο, που διαβάσατε ΠΡΩΤΟΙ εδώ (και μερικοί θεώρησαν Πρωταπριλιάτικο αστείο):

Να το απόρρητο Ελληνο-αμερικανικό σχέδιο για την επίλυση του θέματος του ονόματος της FYROM

αλλά και στη συνέντευξη της Αμερικανίδας πρέσβειρας στα Σκόπια, που διαβάσατε ΠΡΩΤΟΙ εδώ: http://taxalia.blogspot.com/2008/08/blog-post_4380.html
(και επειδή μας διαβάζει τακτικά, του βάζουμε ξανά τη φωτογραφία που τον εκνευρίζει, όσο τίποτε άλλο στον κόσμο)
..
Η τοποθέτηση Γκρούεσκι, στο Σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ (με κατεβασμένα πλέον αυτιά, αφού αρχίζει σιγά, σιγά να καταλαβαίνει)
...
Skopje, August 27 (MIA) - Prime Minister Nikola Gruevski told journalists Wednesday that he was not familiar with an alleged US plan for settling the name dispute, which according to some media, US State Secretary Condoleezza Rice should present to Macedonian, Greek Foreign Ministers on September 23 in New York, ahead of the UN General Assembly session.
Gruevski refused to comment hypothetical developments, i.e. what would Macedonian Government do if US urged for settling the dispute by September and imposed the name Northern Macedonia.
- I cannot comment hypothesis. If there is a certain favorable solution, it will be a subject of citizens' vote, Gruevski said, reaffirming his stand that the citizens of Macedonia should decide on the name issue resolution.
He denied the claims that UN mediator Matthew Nimetz would quit his position if the name dispute remained unsettled by this October.
- I haven't heard such announcement, he has not told us anything in this regard. On the contrary Nimetz is rather enthusiastic, willing to resolve the problems, Gruevski told reporters during his visit of Skopje City Stadium.
For Gruevski the statement of US outgoing Ambassador Gillian Milovanovic that Macedonia had no future if it failed to join NATO was her personal stand.
- We agree that it would be much better for Macedonia to join the European Union and NATO, and have been doing our best to achieve that goal. The name is the one and only problem. We (Macedonia) have met NATO membership criteria and by September it will also be the case with the eight benchmarks for accessing the EU. So, there will be no other political, economic criteria, except the name issue. Greece demands from us to change the name of our country and our Constitution, Gruevski said.
He also referred to the accusations of President Branko Crvenkovski, presented in yesterday's interview with Alfa TV. Crvenkovski said a poor strategy should be blamed for the unresolved name row.
- I am guilty for everything. I am probably guilty because the name row has not been resolved for the last 15 years, as well as for the failure of all former Macedonian, Greek government to settle the matter, Gruevski said.
Crvenkovski's accusations are illogical, Gruevski said, as he has been in power (as PM or President) for 15 years, a period in which he could have but failed to resolve the name row, and now blames the others.
His mandate expires in seven-eight months, offering him a chance to resolve the problem, Gruevski said.
- If we are not able to resolve the matter and he is, let him come forward and present a concrete proposal in the next negotiating round. Let him say this is the proposal, and if it is good, we shall support it. Thus far, we have not heard a concrete proposal that he, but also Greece, would support, Gruevski said.
He should not voice criticism about the name issue, as he has been engaged in its resolving since 1991, the Prime Minister said.
- For the whole period, he has been claiming that we are on the right track, that time is works for us. After the US recognition of Macedonia's constitutional name, he and a group of so-called experts were saying that all other countries would follow the suit. Now the same experts and he say that we need a new strategy, that we are not on the right track and should make some changes. Instead of criticizing, he should present his concrete plan, Gruevski said

What is this greek saying? Reply to "Truemacedonian"

.
http://www.maknews.com/forum/ellniko/what-is-this-greek-saying-t10895.html
this is only a response to your nonsenses my friend. "he" says that you have the world nonsene record (foolishness -idiotism- inanity- silliness) , when you say "what will happens to Greece, if FYROMian toursits stop visit Greece? What will happen to the Greek economy?" What's your opinion? what do you think will happen to Greek economy? Let's say, a total diasaster? a bankruptcy? ha, ha, ha.....












he also says this: http://taxalia.blogspot.com/2008/06/blog-post_08.html
and this: http://taxalia.blogspot.com/2008/06/congratulations-mr-gruevski.html
and this: http://taxalia.blogspot.com/2008/06/gruevski-recognises-fyrom-as-fyrom.html
and this: http://taxalia.blogspot.com/2008/07/nxs-letter-to-nicola-gruevski.html
and this: http://taxalia.blogspot.com/2008/07/must-see.html
and this: http://taxalia.blogspot.com/2008/08/israel-recognizes-fyrom-as-fyrom.html
and this: http://taxalia.blogspot.com/2008/07/blog-post_3875.html
and this: http://taxalia.blogspot.com/2008/07/blog-post_1671.html

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ / ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Με αφορμή στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν το "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" διάφορων πολιτικών του τόπου, επαναδημοσιέυουμε την από πρώτης Ιουλίου 2008 ανάρτησή μας καθώς και δύο πρόσφατες αναρτήσεις - σχόλια αναγνωστών της έγκυρης και πασίγνωστης ιστοσελίδας "Αξιολόγηση Βουλευτών".
..
Με καθυστέρηση δύο περίπου ετών κατάλαβαν τα ΜΜΕ ότι ο Καρατζαφέρης είναι αναξιόπιστος!!! Εάν δεν υπήρχε η πρόσφατη καταγγελία του, την οποία περιέφερε στα κανάλια ως δήθεν αποκλειστικότητα, ότι, δηλαδή, ο Χριστοφοράκος της SIEMENS είχε συνταξιδεύσει για Ζυρίχη με υπουργό της ΝΔ, χωρίς βέβαια να αποκαλύψει το όνομά του, και μετά από τις επίμονες ερωτήσεις του Ν. Χατζηνικολάου να υπεκφεύγει, λέγοντας ότι θα το αποκαλύψει στη Βουλή, χωρίς φυσικά ποτέ να το κάνει, και έτσι έμπρακτα να αποδειχθεί ότι ο Πρόεδρος Γιώργος συστηματικά δεν λέει την αλήθεια , δείχνοντας το πολιτικό του ήθος, θα τον είχαν ακόμα καλεσμένο στα κανάλια, για να τον ρωτάνε τι γνώμη έχει για τη διακίνηση… μαύρου χρήματος στους πολιτικούς και τι πρέπει να γίνει για την… κάθαρση του πολιτικού βίου της χώρας!!!Με την ίδια, όμως, λογική, τον ίδιο τρόπο και την ίδια δικαιολογητική βάση των ισχυρισμών του, που κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, μπορούν να τεθούν στον Πρόεδρο Γιώργο τα εξής ερωτήματα:.....
......

Ποιοί τραβάνε το κάρο σ΄αυτή τη χώρα;


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ...ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ!! σύμφωνα με το

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

Ένας από τους δύο θα φύγει ..νύχτα


ΤΡΕΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Κερδίσαμε το champions league


Με θερμές και ενθουσιώδεις εκδηλώσεις από τέσσερις περίπου χιλιάδες οπαδούς, που άρχισαν να συρρέουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο μετά τα μεσάνυκτα, έγινε σήμερα το πρωί δεκτή στην Κύπρο, η Ανόρθωση, η οποία έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που κατάφερε είσοδό της στους Ομίλους του Champions League.

Η ομάδα της Αμμοχώστου ηττήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον επαναληπτικό αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, από τον Ολυμπιακό Πειραιώς με 1- 0, αλλά πήρε την πρόκριση αφού στον πρώτο αγώνα που έγινε στη Λάρνακα νίκησε με 3 - 0.



Το ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος με την αποστολή της Ανόρθωσης έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 05.35, ενώ οι χιλιάδες οπαδοί της ομάδας που βρίσκονταν έξω από την Πύλη, που οδηγεί προς το νέο Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου, φώναζαν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους, κρατούσαν σημαίες και φορούσαν κασκόλ και φανέλες με το έμβλημα της «Μεγάλης Κυρίας».



Σε δηλώσεις, αμέσως μετά την έξοδό του από το αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή, ο προπονητής της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια ανέφερε ότι «η Ανόρθωση άξιζε αυτή την πρόκριση. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι γιατί μια μικρή ομάδα, μια μικρή χώρα καταφέρνει και μπαίνει στο Champions League» είπε και πρόσθεσε πως «για μένα αυτά τα παιδιά έχουν κερδίσει ήδη το Champions League».

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση και άλλα μέλη της αποστολής της Ανόρθωσης ανέβηκαν σε λεωφορείο για να τους μεταφέρει έξω από το δίαυλο του αεροδρομίου. Μόλις το λεωφορείο πλησίασε την Πύλη, οι χιλιάδες οπαδοί της Ανόρθωσης άρχισαν να χειροκροτούν τους ποδοσφαιριστές και να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.
Μπροστά στην Πύλη το λεωφορείο σταμάτησε και αφού δόθηκε άδεια για να ανοίξει, εκατοντάδες άτομα ξεχύθηκαν, «αγκαλιάζοντας» κυριολεκτικά το λεωφορείο και δυσκολεύοντάς το να περάσει. Αφού πέρασαν περίπου 20 λεπτά οι φίλαθλοι άρχισαν να ανοίγουν δρόμο προκειμένου να περάσει το λεωφορείο και με αρκετή δυσκολία άρχισε να βγαίνει από το χώρο του αεροδρομίου. Εκατοντάδες κόσμου ήταν χθες βράδυ μαζεμένοι έξω από το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου παρακολούθησαν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς από γιγαντοοθόνες.

Με τη λήξη του αγώνα χιλιάδες οπαδών και φίλων της Ανόρθωσης ξεχύθηκαν στους δρόμους της Λάρνακας πανηγυρίζοντας την πρόκριση της ομάδας τους, κορνάροντας και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

27 Αυγ 2008

Το κοινοβούλιο της FYROM υιοθέτησε ψήφισμα για τους πρόσφυγες της Αιγαίας

Macedonian Parliament unanimously adopts resolution to support Aegean refugees
Και περιμένετε να ασχοληθούμε με μια ακόμη ανοησία;

Η γιαγιά Φανίτσα από το Μοναστήρι της ΠΓΔΜ

Η γιαγιά Φανίτσα από το Μοναστήρι της ΠΓΔΜ, μπορεί πλέον να μην είναι στη ζωή, αλλά η μαρτυρία της στην εκπομπή «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ» της Μάγιας Τσόκλη (2003), αποτελεί μαρτυρία ντοκουμέντο, για τον ξεχασμένο Ελληνισμό των Σκοπίων και κυρίως της Πελαγονίας.
Οι γονείς της, εύποροι Μοναστηριώτες, δεν εγκατέλειψαν το Μοναστήρι, μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων και την επίδοση της περιοχής στη Σερβία το 1913. Έμειναν πίσω, ξεχασμένοι από το ελληνικό κράτος. Έζησαν υπο σερβική κυριαρχία και βίωσαν τη μετάλλαξη της περιοχής τους σε «Μακεδονία» επι κομμουνισμού και ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Αιωνία της η μνήμη ...

Παρά θιν αλός


Πρόκειται για τις καλύτερες ίσως πολιτιστικές εκδηλώσεις, που γίνονται κάθε χρόνο, με διοργανωτή τον Δήμο Καλαμαριάς, στο ωραιότερο σημείο της Θεσσαλονίκης, το στρατόπεδο Κόδρα (δίπλα από το γήπεδο Καλαμαριάς).
Φέτος ξεκινούν σήμερα και τελειώνουν στις 15/9.
Όσοι είστε στη Θεσσαλονίκη (και λόγω της έκθεσης), μην παραλείψετε να περάσετε μια βόλτα από την Καλαμαριά.
Ξεχωρίζει στις 5-9-2008 η συναυλία Νταλάρα με εισιτήριο 20 ευρώ, αν και όλες οι εκδηλώσεις και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες αξίζουν.
Πρόταση του taxalia: η συναυλία του Παντελή Παυλίδη την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Ο Παντελής είναι ένας εκπληκτικός δεξιοτέχνης άπειρων μουσικών οργάνων, που κατέγραψε και παίζει "ήχους αιώνων". Πραγματική μυσταγωγία, για όσους έχουν ευαίσθητο αυτί.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
Επειδή ίσως κάποιοι δεν το γνωρίζουν, "παρά θιν αλός", σημαίνει "στην άκρη της θάλασσας" (αλς-αλός)

WELCOME BACK TO HELL


Αδιάβατη η Θεσσαλονίκη από σήμερα! Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης.
Φανταστείται τι έχει να γίνει από τις αρχές Σεπτέμβρη.
Ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος.
Η "ερωτική" Θεσσαλονίκη έγινε η ακίνητη Θεσσαλονίκη.
Ακινησία παντού..
Ακινησία....αυτό εκφράζει την πόλη.

Το διάγγελμα του Κώστα Καραμανλή για την Δ.Ε.Θ


Αποκλειστικό του Καφενείου

Η ασυλία των φορτωταξί στη Θεσσαλονίκη


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ S.K.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008

ΩΡΑ: ΠΕΡΙΠΟΥ 10 Π.Μ

ΤΟΠΟΣ: ΓΩΝΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ

Σήμερα επί της οδού Αφροδίτης κατέφθασε ένας ακόμα θρασύτατος δημοτικός αστυνομικός του δήμου Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελία οδηγού φορτωταξί να επιδώσει κλήσεις στα παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ αυτοκίνητα στο χώρο που έχει ορίσει ο δήμος. Μέχρι εδώ όλα καλά και νόμιμα. Το εν λόγω φορτωταξί ήταν επι ώρα παράνομα διπλοπαρκαρισμένο και αφού ο δημ. αστυνομικός επέδωσε τις κλήσεις τον ρώτησα γιατί δεν γράφει και το φορτωταξί? Η απάντηση: " Δεν θα μου υποδείξεις την δουλειά μου, αυτό θα το κρίνω εγώ ". " Τότε γιατί δεν του υποδεικνύεις να το μετακινήσει?" του λέω. " Οχι θα περιμένει εδώ μέχρι να φύγει κάποιος απο τους παράνομα παρκαρισμένους για να μπεί ".

Ο δημοτικός συνεχίζει το παραλήρημα του και μας απειλεί οτι θα γράψει όλα τα αυτοκίνητα τα οποία είναι κάθετα παρκαρισμένα αντί για παράλληλα. Το φραστικό επεισόδιο συνεχίζεται και μαζεύεται κόσμος που τον προτρέπει να κάνει το καθήκον του.

Ακούγεται και απο κάπου η φράση: " Kάνε την δουλειά την οποία εμείς σε πληρώνουμε να κάνεις".. και η απάντηση: " Μάθαμε την καραμέλα ...μόνο εσείς δεν με πληρώνετε " θράσος και αγένεια, από ένα δημόσιο υπάλληλο.

Οι τρικυκλάδες (δυνατό σωματείο και ψήφοι πακέτο) βολεύουν τα Ι.Χ αυτοκίνητα των φίλων τους στις διαγραμμισμένες στάσεις των τρικύκλων, και οριοθετούν με παλιά λάστιχα και παλέτες τον χώρο τους οταν λείπουν από τις πιάτσες, δημιουργώντας ένα έκτρωμα μπροστά στα μαγαζιά μας. Αυτοί λοιπόν οι επαγγελματίες χαίρουν της ασυλίας της δημοτικής αστυνομίας, η οποία σαφώς και κατευθύνεται απο τον αντιδήμαρχο για ορισμένες "κατηγορίες" πολιτών. Και για να μην σας κουράσω με περαιτέρω λεπτομέρειες, διερωτώμαι οι οδηγοί της Θεσσαλονίκης είναι δύο κατηγοριών, οι νόμιμοι παράνομοι και οι απλά παράνομοι, σύμφωνα με τον Αθανάσαρο και τον Vasipap???

Εμείς που πληρώνουμε εκατοντάδες ευρώ κάθε μήνα δημοτικά τέλη απο τα μαγαζιά μας, και οι τρικυκλάδες σχεδόν τίποτα δεν είμαστε επαγγελματίες?? Γιατί τα μαγαζιά μας κρύβονται απο αυτά τα φορτωταξί και δεν βάζει κανείς μια τάξη σε αυτό το χάλι??Και να μας πούνε οι υπεύθυνοι μέχρι πόσους τόνους φορτωταξί επιτρέπεται να σταθμεύει εντός πολεοδομικού ιστού και αν είναι παράνομο η καρότσα του να προεξέχει μισό και ένα μέτρο απο την διαγράμμιση???Εγώ επίσης τονίζω οτι ήμουν νόμιμα παρκαρισμένος.

Κ.Σ

Φορτσάρει το μετρό


Φορτσάρει το μετρό. Οι εργασίες τις τελευταίες ημέρες γίνονται -επιτέλους- με γρήγορους ρυθμούς. Ελπίζουμε ότι θα συνεχιστούν στο ίδιο tempo και μετά την Έκθεση !
Υ.Γ. Θα ξεκινήσει καμιά φορά ο "μετροπόντικας";

OBAMA CHOOSES GREEK STYLE

DENVER (Reuters) - Democratic presidential candidate Barack Obama's big speech on Thursday night will be delivered from an elaborate columned stage resembling a miniature Greek temple.

The stage, similar to structures used for rock concerts, has been set up at the 50-yard-line, the midpoint of Invesco Field, the stadium where the Denver Broncos' National Football League team plays.

Some 80,000 supporters will see Obama appear from between plywood columns painted off-white, reminiscent of Washington's Capitol building or even the White House, to accept the party's nomination for president.

He will stride out to a raised platform to a podium that can be raised from beneath the floor.

Με έναν αρχαίο ελληνικό ναό θα μιλήσει στο φόντο που θα υπάρχει πίσω του ο Μπάρακ Ομπάμα στο Ντένβερ στο συνέδριο των δημοκρατικών.Οι κολώνες του ναού, λέει, θα θυμίζουν την είσοδο του Λευκού οίκου και από μέσα θα βγεί ο αμερικανός υποψήφιος που πριν θα έχει ανέβει στη σκηνή σε μια αναδυόμενη πλατφόρμα. troktiko.blogspot.com

Το διάβασμα κάνει καλό




Διόρθωσέ το το τιμημένο !




Ρε συ Κωστή, επί ένα μήνα όλη η Ελλάδα, ασχολιόταν με το βιογραφικό σου και το μεταπτυχιακό σου από το SHELBOURNE.

Άλλαξες το βιογραφικό σου, αφαιρώντας τον επίμαχο τίτλο. Το ξαναάλλαξες, μετά από ωριμότερη σκέψη. Στις 30 Ιουνίου παραιτήθηκες από τη θέση σου στο Δρομοκαϊτειο. Στις 15 Ιουλίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α' 301/2008, η αποδοχή της παραίτησής σου από τον Δ.Αβραμόπουλο.

Ξέχασες όμως και πάλι να διορθώσεις το βιογραφικό σου, όπως είδε το ενοχλητικό μάτι του taxalia. http://www.kmargaritis.gr/kmargaritis/index.aspx

Εμείς απλά σου το υπενθυμίζουμε, με συμπάθεια. Διόρθωσέ το το τιμημένο!
Έτσι, "δια την τάξιν"






26 Αυγ 2008

Ραγδαία αλλαγή της Αμερικανικής ορολογίας, υπέρ των Ελληνικών θέσεων


Milovanovic: Macedonia has no good future without NATO.

Στην τελευταία της συνέντευξη, η απερχόμενη πρέσβειρα των ΗΠΑ στη FYROM, Γκίλιαν Μιλοβάνοβιτς, προτείνει στους Σκοπιανούς, να βιαστούν να μπουν στο ΝΑΤΟ, επιλύοντας τη διαφορά για το όνομα με την Ελλάδα, πριν τη λήξη της θητείας του George Bush. Επανέλαβε 2 φορές τη λέξη "σοβαρότητα" (που πρέπει να επιδείξουν τα 2 μέρη). Δεδομένου ότι η Ελλάδα, δεν κάνει δηλώσεις, ούτε εγείρει άλλα ζητήματα, εκτιμούμε ότι είναι μια μάλλον άμεση και όχι έμμεση προτροπή προς τη Σκοπιανή πλευρά, να σοβαρευτεί.

Και επειδή τις τελευταίες ημέρες οι Αμερικάνοι, δείχνουν να πιέζουν αφόρητα τα Σκόπια, σε αντίθεση με την Ελλάδα, με την οποία μάλλον τα έχουν βρει, υποθέτουμε ότι ,το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής, που συγκαλεί η Ντόρα Μπακογιάννη, την Πέμπτη 4-9-2008, θα είναι ιστορικό. Οι αναγνώστες του taxalia ξέρουν πρώτοι από όλους γιατί.

...

There is no positive prospect for Macedonia unless it enters NATO soon, U.S. Ambassador to Macedonia Gillian Milovanovic said in an interview with Alsat-M TV station.

"In short, I don't think there is any positive prospect for Macedonia without membership in NATO, and I mean quick membership in NATO. It's a part of the continuity of the progress of your country, it's a part of the progress and integration with Europe that you all want, therefore I think that this should be your priority objective," Milovanovic said.

Ambassador Milovanovic further said that she was convinced that the name dispute with Greece could be solved before expiration of the term of the incumbent U.S. President George Bush, however, serious focusing on resolving of the problem is a necessary prerequisite for this.

"The real question is whether the Macedonian and Greek leaderships are ready to focus seriously on the problem and to seek for a compromise solution," Milovanovic said in her farewell interview before leaving the country.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη