2 Φεβ 2009

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ


Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ένα ρεπορτάζ του Βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου B.B.C. σχετικό με το ακραίο νεοφιλελεύθερο σύστημα υγείας που επικρατεί στη χώρα του Ομπάμα.

Όλοι λίγο ως πολύ, γνωρίζουμε ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες, που δεν δικαιούνται ιατρική περίθαλψη σε κανένα νοσοκομείο της χώρας, επειδή δεν τους καλύπτει καμία ασφαλιστική εταιρεία, ιδιωτική και κρατική.

Αυτό που δεν είδαμε όμως ποτέ στις οθόνες μας, αλλά είδαν οι Αμερικανοί τηλεθεατές, ήταν μια γυναίκα, η οποία ζει σε μια σκηνή και πάσχει από καρκίνο, δεν έχει την κάλυψη καμίας ασφάλειας και την τελευταία φορά πριν την έξωση από το σπίτι που... νοίκιαζε, έπρεπε να αποφασίσει αν θα πληρώσει με τα τελευταία της χρήματα το ενοίκιο ή τη δόση της χημειοθεραπείας της.

Αποφάσισε να πληρώσει τη θεραπεία της και να ζήσει για το υπόλοιπο της ζωής της σε μια σκηνή.

Αυτό είναι ένα καθημερινό παράδειγμα από τον άθλιο ακραίο νεοφιλελευθερισμό που επικρατεί στις ΗΠΑ.

Προχθές, σε ελληνικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων μεγάλου σταθμού, είδα ένα ρεπορτάζ, για έναν άτυχο Αλβανό οικονομικό μετανάστη, τον οποίο δεν έβαζαν στο χειρουργείο για μια άμεση επέμβαση στην καρδιά του, επειδή δεν είχε ασφαλιστική κάλυψη από το ταμείο του.

Δάκρυα έριχνε ο καημένος ο παρουσιαστής και καταριόταν το κακό ελληνικό κράτος που δεν έχει ίχνος αλληλεγγύης για τα αδέλφια μας τους μετανάστες.

Έπειτα από λίγο διάστημα, ως δια μαγείας, έπιασε η ευχή και η κατάρα του δημοσιογράφου, κινήθηκε το σύστημα μετά από αυτήν την ανθρώπινη παρέμβαση του καναλιού και ο νεαρός ασθενής μπήκε στο χειρουργείο.

Δάκρυα χαράς κυλούσαν τώρα από τα μάτια του δημοσιογράφου.

Βγήκε και ο υπεύθυνος κρατικός λειτουργός και έκανε την εξής καταπληκτική δήλωση: όλοι οι μετανάστες στην Ελλάδα, νόμιμοι και παράνομοι, μπορούν να πηγαίνουν σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας, να κάνουν τη θεραπεία τους με τα απαιτούμενα φάρμακα όσο ακριβά κι αν είναι αυτά και μετά να παίρνουν το …καπελάκι τους και να αποχωρούν σαν κύριοι!

Μάλιστα ο εν λόγω υπεύθυνος κρατικός λειτουργός, υπερηφανεύτηκε, τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός, ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα σε ολόκληρη την Ε.Ε. που εφαρμόζει αυτήν την παροχή!!!

Κι εσύ κοροΐδο ασφαλισμένε …πλήρωνε χοντρά τα ελλείμματα των ταμείων!!!

Επόμενο ρεπορτάζ του ίδιου καναλιού: δεν έχει να πληρώσει το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων το εφάπαξ!!!

Μεγάλοι τίτλοι κάτω από την εικόνα και ο δημοσιογράφος να συνεχίζει ακάθεκτος με τα ίδια δάκρυα και την ίδια θλιμμένη όψη από το προηγούμενο θέμα…

-Δεν έχει το κράτος να πληρώσει τους συνταξιούχους!

-Όποιος κάνει σήμερα αίτηση για εφάπαξ, θα το πάρει μετά από τρία ολόκληρα χρόνια!

Και κλάαααμα ο δημοσιογράφος για τους καημένους τους Έλληνες συνταξιούχους!

Μιλάμε για την πλήρη διαστροφή, για την πλήρη παράνοια!

Τελικά άνθρωπέ μου, τι από τα δύο θέλεις;

Να έχουν δωρεάν περίθαλψη στα Ελληνικά νοσοκομεία, όλοι οι κατατρεγμένοι παράνομοι λαθρομετανάστες των Βαλκανίων –συμπεριλαμβανομένου και του φασίστα Γκρουέφσκι και των ομοίων του- οι Αφγανοί, οι Ιρακινοί και όλες οι φυλές του …Ισραήλ ή να μπορεί το κράτος να πληρώσει το εφάπαξ που δικαιούται ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης, που για δεκαετίες πλήρωνε την εισφορά του στο ταμείο του;

Τι από τα δύο θέλετε τελικά …άθλιοι των Αθηνών;

Επιμύθιο: Κανένα από τα δυο ακραία παραδείγματα δεν πρέπει να αφήσουμε να παγιωθεί στην πατρίδα μας, Η αναζήτηση του μέτρου, είναι επιτακτικότερη σήμερα όσο ποτέ!

Παντού, σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας!


Αναστάσιος Καζαντζίδης

Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη