13 Φεβ 2009

Ρεπορτάζ από την (κατα)δίκη Ψωμιάδη

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

Τελικά είναι τυφλή η Δικαιοσύνη !!! Ενώ η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή του Π.Ψωμιαδη από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με το επιχείρημα της "ασάφειας του Νόμου" , το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε 1 χρόνο φυλακή με τριετή αναστολή.

Οι μάρτυρες εκτός από τον καταγγέλοντα Ηλία Τυχαλάκη, πρώην Δ/ντή της υπηρεσίας Εμπορίου της Νομαρχίας Θεσ/νίκης, μετατράπηκαν όλοι σε μάρτυρες υπεράσπισης του Παν.Ψωμιάδη. Ο Πρόεδρος του δικαστηρίου κ.Νικόλαος Βόσκας επέπληξε αυστηρά δύο από αυτούς (τον Δ/ντή Εμπορίου κ.Χ"Παναγιώτη και τον Δ/ντή Εταιρειών κ.Αδαμαντιάδη) για τις απόψεις που εξέφραζαν για να υπερασπίσουν το Νομάρχη λέγοντάς τους ότι δεν πρέπει να λένε τετοια πράγματα γιατί είναι Δημόσιοι λειτουργοί.

Ο Πρόεδρος επέπληξε επίσης και το Νομάρχη όταν υποστήριξε ότι δεν θέλει να βάζει πρόστιμα που κλείνουν επιχειρήσεις, λέγοντάς του ότι "έτσι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός και ευνοόύνται οι παραβάτες σε βάρος των νομιμοφρόνων επαγγελματιών" συμπληρώνοντας με νόημα "μήν τραγικοποιείται πολύ τα πράγματα. Πολλά βλέπουμε κι εμείς και ξέρουμε". Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το αποτέλεσμα της δίκης σε συνδικαλιστικούς κύκλους των δημοσίων υπαλλήλων γιατί δημιουργεί δεδικασμένο.

Για πρώτη φορά υπάλληλος και μάλιστα Διευθυντής μηνύει τον πολιτικό του προϊστάμενο και αυτός καταδικάζεται. Ο κ.Ψωμιάδης περιέρχεται σε δεινή πολιτική θέση μετά το πολιτικό πλήγμα που είχε δεχθεί με την υπόθεση Βατοπεδίου και ακολουθούν άλλες δίκες για τον κόμβο Ωραιοκάστρου και τις αναθέσεις έργων στην Κορώνεια και αλλού μετά τις μηνυτήριες αναφορές των συμβούλων της αντιπολίτευσης στη Νομαρχία.

Πηγή:Το "μάτι" του taxalia, που περευρέθη στη δίκη.
KAI H AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σχετικά με τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Τιμώ και σέβομαι την τεκμηριωμένη αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας. Δέχομαι την απόφαση του Δικαστηρίου. Σε αντίθεση με το Κράτος, εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο. Θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε μέχρι και σήμερα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, την ίδια πολιτική και θα επιβάλλουμε πρόστιμα για να συνετίζουμε τους πολίτες και όχι να τους εξοντώνουμε. Όχι να καταδικάζουμε επαγγελματίες στο λουκέτο και στην ανεργία. Είμαστε βέβαιοι για την πλήρη δικαίωση στο Εφετείο. Οι συκοφάντες θα πάρουν πάλι την απάντησή τους από το λαό της Θεσσαλονίκης».
Πηγή : ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (13/02/09)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη