23 Φεβ 2009

Κατατέθηκε το αίτημα στο ΥΠΕΞ για τον Βάσκο Γκλιγκόρωφ


Κατέθεσε η Δ.Α. το επίσημο αίτημα στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για ναδιαβιβαστεί αρμοδίως στο Υπουργείο Υγείας των Σκοπίων έτσι ώστε να γίνει ηεξέταση από γιατρούς, του... αρχαιολόγου-ιστορικού Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς.
Το αίτημα κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. ΣτέλιοςΠαπαθεμελής και περιλαμβάνει την εξέταση του αγωνιστή της Δημοκρατίας πουβρίσκεται έγκλειστος παρά τη θέλησή του στο ψυχιατρείο των Σκοπίων Μπάρντοφτσι από επιτροπή γιατρών που αποτελείται από εκπρόσωπο τωνΓιατρών του Κόσμου και Πανεπιστημιακούς γιατρούς. Η δεύτερη αυτή αποστολήθα ξεκινήσει, ευθύς μόλις το αίτημα γίνει αποδεκτό από την Σκοπιανή ηγεσία.
Σε ότι αφορά την δήλωση Γκρουέφσκυ πως "δεν ασχολείται με ανθρώπους που έχουν ψυχολογικά προβλήματα", η Δ.Α. τον καλεί να κάνει αμέσως αποδεκτό τοαίτημα για εξέταση του Βασίλη από ανεξάρτητους επιστήμονες, έτσι ώστε ναλάμψει όλη η αλήθεια γύρω από την υπόθεση Γκλιγκορίεβιτς. Μέχρι τότε, καλάείναι να περιμένει - όπως εξάλλου συνηθίζεται από κάθε κράτος που θέλει ναθεωρεί τον εαυτό του κράτος δικαίου - το πόρισμα της επιτροπής.
Να προσθέσουμε εδώ πως ήδη άρχισε να συγκεντρώνεται το υλικό πουσυνέγραψε μέχρι σήμερα ο Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς για να εκδοθεί σε βιβλίο. Όσοιέχουν στα χέρια τους σχετικά δημοσιεύματα, μπορούν να επικοινωνούν με τονεκπρόσωπο Τύπου της Δ.Α. κ. Σταύρο Βιτάλη στο τηλ. 6979112273.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη