13 Μαρ 2009

Το 8χρονο παιδί στο Ιράν που του έκοψαν τα χέρια, επειδή έκλεψε ψωμί


Επειδή μας κούρασαν τα αμέτρητα e-mails με τη σχετική σειρά φωτογραφιών:

Από το 2004, κυκλοφορεί αυτή η παπαριά στο διαδίκτυο, σε e-mails, στο facebook κ.λ.π. Πρόκειται φυσικά για chain e-mail ή hoax ή καλύτερα Urban legend. Οι φωτογραφίες είναι από το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων http://www.peykeiran.com/ (φαίνεται η στάμπα κάτω αριστερά) το οποίο έκανε "ρεπορτάζ δρόμου", σε μια περίεργη συνήθεια, που στο Ιράν λέγεται Maareke giry και στο δυτικό κόσμο "street magic" ! Tο πρακτορείο και ο φωτογράφος του Siamak Yari, έδωσε άπειρες φορές εξηγήσεις για το θέμα αυτό, από το 2004.

Πρόκειται για "σόου μαγείας", γι' αυτό και δεν υπάρχουν αστυνομικές, θρησκευτικές κ.λ.π. αρχές στις φωτογραφίες (που θα υπήρχαν, αν επρόκειτο για εκτέλεση ποινής).

Στην πρώτη φωτογραφία, εικονίζεται ο πατέρας (μάλλον) του πιτσιρικά, που αναγγέλει δια μικροφώνου το show στους θεατές.

Άλλωστε (και αυτός ήταν ο λόγος, που μόλις είδαμε στο taxalia, πριν από πολύ καιρό τις φωτογραφίες, καταλάβαμε περί τίνους πρόκειται) η Σαρία, ο Ισλαμικός Νόμος (άρθρο 49, παρ.1 του Ιρανικού Ποινικού Κώδικα), ορίζει ότι παιδιά μέχρι 15 ετών δεν τιμωρούνται, παρά μόνο εαν τα κλοπιμαία αντιστοιχούν σε αξία 4.374 γραμμαρίων χρυσού. Εαν η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά αυτό το ποσό, επιβάλλεται το κόψιμο του δεξιού χεριού. Στις φωτογραφίες "κόβεται" το αριστερό χέρι !

Ο Ισλαμικός νόμος, εδώ http://www.iran-bulletin.org/political_islam/punishmnt.html
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΕΑΝ Η ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΨΕΙ ΧΕΡΙ", ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΟΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΑΘΙΑ.....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη