31 Μαρ 2009

Θύελλα αντιδράσεων των Εβραίων για την αθώωση Πλεύρη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ, παραθέτουμε:
Μετάφραση δελτίου Τύπου του διεθνούς Κέντρου Βίζενταλ που καταδικάζει την αθώωση του γνωστού αντισημίτη Κώστα Πλεύρη από Εφετείο της Αθήνας και εγκαλεί την Ελλάδα για το θέμα, καθώς και μετάφραση άρθρου που δημοσιεύθηκε στο Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Πρακτορείο για το θέμα. Τονίζεται ότι οι απόψεις που εκφράζονται είναι αποκλειστικά εκείνες του Κέντρου Βίζενταλ και της συντάκτριας του άρθρου. Τα πρωτότυπα άρθρα στα αγγλικά μπορείτε να τα βρείτε στα link που βρίσκονται στις μεταφράσεις.
www.wiesenthal.com/site/apps/nlnet/content2.aspx?c=lsKWLbPJLnF&b=4441467&ct=6866303
ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Το Κέντρο Βίζενταλ καλεί την Οργάνωση για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να ζητήσει από την Ελλάδα να λογοδοτήσει για την παραβίαση της Διακήρυξης του Βερολίνου για τον Αντισημιτισμό του 2004.
Παρίσι, 30 Μαρτίου 2009
Σε επιστολή του προς την Προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Κέντρου Βίζενταλ, Δρ. Σίμον Σάμουελς, εξέφρασε την «οργή του για την απάθεια των ελληνικών αρχών στην αθώωση του υποκινητή του μίσους, Κώστα Πλεύρη ο οποίος κατηγορείτο για υποκίνηση στο μίσος στον αντισημιτικό λίβελό του 1.400 σελίδων με... τίτλο «Εβραίοι – Όλη η Αλήθεια».
Υπενθύμισε ότι «στις 16 Σεπτεμβρίου 2008, το Κέντρο μας προειδοποίησε την Ελλάδα ότι η δίκη στο Εφετείου του φιλοναζιστή εκδότη θα περνούσε ένα μήνυμα στους νέους Έλληνες σχετικά με το αν ο ρατσισμός μπορεί να εκφράζεται με ατιμωρησία ή όχι. Υπογραμμίσαμε τις αναφορές σχετικά με τις παρατυπίες στη συγκεκριμένη νομική υπόθεση, συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής των συνηγόρων των εναγόντων από την δίκη και του Εισαγγελέα που σύμφωνα με τις ενδείξεις χαρακτήρισε αυτό το ναζιστικό κείμενο «επιστημονικό σύγγραμμα.»
Η επιστολή παράθετε δηλώσεις του Γάλλου κοινωνιολόγου Πιέρ Αντρέ Ταγκίεφ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι «εάν τέτοιος ακραίος αντισημιτισμός θεωρείται ελευθερία της έκφρασης, τότε το μίσος κατά τον Εβραίων έχει αναχθεί (με διαστρεβλωμένο τρόπο) σε ανθρώπινο δικαίωμα», προσθέτοντας εκ μέρους του Κέντρου ότι «με αυτό τον τρόπο ο Εβραίος καθίσταται μη άνθρωπος».
Το Κέντρο ισχυρίστηκε ότι «το βιβλίο του Πλεύρη δικαιολογεί απερίφραστα τη βία εναντίον Εβραίων, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο με βάση την θρησκεία τους, ‘τα ψέματα τους για το Ολοκαύτωμα’ (παρά το γεγονός ότι πάνω από το 90% του Ελληνικού Εβραϊσμού χάθηκε) και την ύπαρξη του Ισραήλ. Από τότε που δημοσιεύθηκε το «Οι Εβραίοι – Όλη η Αλήθεια» οι επιθέσεις σε εβραϊκά νεκροταφεία και σε μνημεία του Ολοκαυτώματος έχουν αυξηθεί ραγδαία».
Δείτε τα αποσπάσματα του βιβλίου όπως αυτά παρατέθηκαν από την Ελληνική Αντιναζιστική Πρωτοβουλία στο τέλος αυτού του δελτίου Τύπου. Το δικαστήριο θεώρησε ότι αυτά τα αποσπάσματα δεν αποτελούν πρόκληση για το μίσος και τη βία ούτε προσβολή για τους Έλληνες Εβραίους.
Η Ελληνική Αντιναζιστική Πρωτοβουλία σημείωσε επίσης ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του Πλέυρη, ο βουλευτής του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης δήλωσε ότι η έκκληση για την εξόντωση οποιουδήποτε λάου, ακόμα και είναι για να ξανανοίξει το Αούσβιτς αποτελεί «δημοκρατικό δικαίωμα».
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι έχει επικρίνει την αθώωση χαρακτήριζοντας την ως μια ημέρα που ήλπιζε ότι δεν θα έρθει η οποία όμως αποδεικνύει πόσο «ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός βρίσκονται βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία και γενικά αποδεκτοί).
Ο Σάμουελς τόνισε ότι «το πιο εντυπωσιακό στοιχείο αυτού του αίσχους είναι η έλλειψη διαμαρτυρίας από τους Έλληνες διαμορφωτές της κοινής γνώμης, των πολιτικών κομμάτων, των εκπαιδευτών, των συνδικαλιστών, της Εκκλησίας, των μέσων, κλπ. Η Ελλάδα ύψωσε τον πήχυ της απάθειας στον αντισημιτισμό σε νέο επίπεδο, δείχνοντας περιφρόνηση για τις δεσμεύσεις της στον ΟΑΣΕ σχετικά με την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού.» Συνέχισε λέγοντας ότι «χωρίς να υπάρξει καταδίκη αυτή η απάθεια κάνει τις ελληνικές αρχές συνένοχες σε οποιαδήποτε βία που θα ακολουθήσει εναντίον μειονοτήτων και δημιουργεί μια ανησυχητική πρόκληση για όλα τα κράτη –μέλη στην περιοχή του ΟΑΣΕ.»
Το Κέντρο κάλεσε τον ΟΑΣΕ «να ζητήσει από την Ελλάδα να λογοδοτήσει για την παραβίαση της «Διακήρυξης του Βερολίνου για τον Αντισημιτισμό» και των άλλων θεσμών.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον Σίμον Σάμουελς στο +33.609.77.01.58
Αποσπάσματα από το βιβλίου του Κ. Πλεύρη όπως παρατέθηκαν από την Ελληνική Αντιναζιστική Πρωτοβουλία:
- «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα»
- «Εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές δηλαδή η μία αποκλείει την άλλη»
- (κάτω από φωτογραφία του Άουσβιτς): «Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδον εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον»
- «Το ΖΥKLON B δεν ήτο παρά ένα δηλητηριώδες αέριον χρήσιμον δια τας απεντομώσεις των στρατοπέδων συγκεντρώσεως»
- «Η Εβραική πτωματολογία στην περίπτωση του Άουσβιτς απεδείχθη εξ αρχής ψευδεστάτη»


http://www.ejpress.org/article/35616
ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Οι Έλληνες Εβραίοι «Σοκαρισμένοι» μετά την αθώωση αρνητή του Ολοκαυτώματος από Εφετείο της Αθήνας

Της Maureen Shamee, Τελευταία ενημέρωση 27 Μαρτίου 2009 16:09

ΑΘΗΝΑ (Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Πρακτορείο) – Την Παρασκευή η Ελληνική Εβραϊκή Κοινότητα δήλωσε «σοκαρισμένη» μετά την αθώωση από εφετείο της Αθήνας του στρατευμένου νεοναζί, Κώστα Πλεύρη, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα και το οποίο εμπεριέχει προσβλητικές αναφορές στους Εβραίους.

Ο Πλεύρης απαλλάχθηκε από την κατηγορία της «υποκίνησης στο ρατσιστικό μίσος και τη βία εναντίον Εβραίων» από πενταμελές δικαστήριο.

Αντιδρώντας, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο στην Ελλάδα (ΚΙΣ) εξέφρασε «την απογοήτευσή του και την έκπληξή του» για την απόφαση του δικαστηρίου της Αθήνας.

«Αυτή η απόφαση μας λυπεί και δημιουργεί ανησυχίες μεταξύ των πολιτών μιας σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας καθώς ένας αυτοαποκαλούμενος συνήγορος του ναζισμού και του ρατσισμού παραμένει ατιμώρητος παρά το γεγονός ότι διαστρεβλώνει αποδεδειγμένα ιστορικά στοιχεία, αλλά ακόμα χειρότερα χρησιμοποιεί την πένα του για να υποκινήσει το ρατσιστικό μίσος και την βία εναντίον των Εβραίων στο βιβλίο του με τίτλο «Εβραίοι – Όλη η Αλήθεια».

Ο Πλεύρης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως τον Δεκέμβριο του 2007 σε 14 μήνες φυλάκισης υπό αναστολή για τρία χρόνια για «ρατσιστικές προσβολές,» και την «υποκίνηση στο μίσος και τη βία» με βάση τον Αντιρατσιστικό Νόμο του 1979.

Τότε η Εβραϊκή Κοινότητα είχε θεωρήσει την δίκη ως μια δοκιμασία -κλειδί αναφορικά με την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να αντιμετωπίσουν τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος σε μία χώρα όπου η αντισημιτική λογοτεχνία, όπως τα διαβόητα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» πωλείται σε βιβλιοπωλεία.

Οι κατηγορίες εναντίον του Πλεύρη είχαν απαγγελθεί και από το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι και την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, δύο ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ίδιος άσκησε αμέσως έφεση εναντίον της απόφασης.

Σύμφωνα με τον Μωυσή Κωνσταντίνη, «επιστημονικό σύγγραμμα» είχε χαρακτηρίσει ο εισαγγελέας του Εφετείου το συκοφαντικό βιβλίο του Πλεύρη στο οποίο αρνείται το Ολοκαύτωμα, αποκαλεί τους Εβραίους «υπάνθρωπους» και τους απειλεί με «το νέο άνοιγμα των κρεματορίων του Αούσβιτς.

Για να εκφράσει την δυσαρέσκεια των Ελλήνων Εβραίων, η εβραϊκή οργάνωση αποφάσισε να μην εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό συνέδριο «Οικοδομώντας μαζί το μέλλον της Ευρώπης» που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες «δεδομένου ότι η θεωρητική ανάλυση και οι δηλώσεις που γίνονται από Έλληνες Ευρωβουλευτές σχετικά με την καταγγελία και την καταδίκη του αντισημιτισμού δεν σημαίνουν τίποτα».

Περίπου 6.000 Εβραίοι ζουν στην Ελλάδα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη