12 Μαρ 2009

Δεν έκαναν καθηγήτρια τελικά την Αννα Παναγιωταρέα

Στη χώρα όπου οι φοιτητές κρίνουν τους καθηγητές, αποφασίζουν για το εαν και πότε θα γίνονται μαθήματα, αν θα γίνεται μια συνεδρίαση οργάνου, κλπ
στη χώρα όπου οι καθηγητές, φοβούμενοι το ξύλο (μόνο περί αυτού πρόκειται) νίπτουν τας χείρας τους, όποτε μυρίζει μπαρούτι,
στη χώρα που αντιμετωπίζει ψυχοπαθολογικά, τους επιτυχημένους,
στη χώρα που πνίγεται σε ψευτοεξεγερτικά κόμπλεξ και το έδαφος είναι πρόσφορο για τον πιό αναχρονιστικό λαϊκισμό, που ούτε στη Βόρεια Κορέα υπάρχει,
στη χώρα, όπου όλοι χαϊδεύουν αυτιά
και κυρίως στη χώρα, όπου όλοι θέλουν -κατά βάθος- να γίνουν αυτό που δήθεν "μισούν" (όσοι καταγγέλουν τους "πλούσιους", πλούσιοι θέλουν να γίνουν φυσικά !, όσοι καταγγέλουν τους "επώνυμους", επώνυμοι θέλουν να γίνουν φυσικά ! κ.ο.κ..)
ήταν φυσικό να μην ανελιχθεί η Παναγιωταρέα σε καθηγήτρια στο Α.Π.Θ. Αυτή; μια "πετυχημένη"; Που θα επισκίαζε με τη λάμψη της κάποιους θολοκουλτουριάρηδες; Όχι βέβαια; Ποιός αντέχει τη "λάμψη" στη Θεσσαλονίκη;
Έτσι, οι συνάδελφοί της, "την έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια και απείχαν....
Για την ιστορία: Ο μισθός της από το Α.Π.Θ. είναι 324 ευρώ το μήνα. Ούτε τους καφέδες στα κυλικεία των αεροδρομίων δεν καλύπτουν. Όποιος συνάδελφός της θέλει, ας το αμφισβητήσει !!!! ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ! Δεν φεύγουμε!!!!
η ειδηση από το ΒΗΜΑ:
Ελαβε τέσσερις θετικές ψήφους στη χθεσινή συνεδρίαση του «κουτσουρεμένου» 18μελούς εκλεκτορικού... σώματος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Μετεξεταστέα για το... 2012 εκρίθη μετά τη χθεσινή θυελλώδη και επεισοδιακή συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος στο ΑΠΘ η κυρία Αννα Παναγιωταρέα που τελικά παραμένει αναπληρώτρια καθηγήτρια δημοσιογραφίας τουλάχιστον για την επόμενη τριετία – οπότε και θα έχει την ευκαιρία να επανεξετασθεί η ανέλιξή της.

Με τέσσερις θετικές ψήφους και δύο λευκές, το... κουτσουρεμένο (από τα 18 συνολικά μέλη – δηλαδή 11 τακτικά και επτά αναπληρωματικά – παρέστησαν έξι τακτικά, ο ένας απ' αυτούς δήλωσε κώλυμα και αποχώρησε, κι ένας αναπληρωματικός) εκλεκτορικό σώμα δεν κατάφερε να την εκλέξει ως τακτική καθηγήτρια.

Για την ιστορία, για την εκλογή της κυρίας Παναγιωταρέα απαιτούνταν τουλάχιστον έξι θετικές ψήφοι του 11μελούς εκλεκτορικού σώματος. Από τους 11 εκλέκτορες κάποιοι είχαν δηλώσει εγκαίρως κώλυμα παρουσίας, αντικαταστάθηκαν από τους αναπληρωματικούς, αλλά ούτε κι αυτοί προσήλθαν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ετσι η συνεδρίαση έγινε μεν, καθώς ήταν παρόντα, αρχικά, επτά μέλη. Στη συνέχεια ο εξ αυτών πρόεδρος της Νομικής Σχολής κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου αυτοεξαιρέθηκε καθώς η υπό κρίση κυρία Παναγιωταρέα θα είναι σε λίγες ημέρες μέλος εκλεκτορικού σώματος για την ανάδειξη του γιου του καθηγητή σε λέκτορα του Τμήματος Δημοσιογραφίας. Απέμειναν τελικά έξι μέλη, από τα οποία απαιτούνταν για την εκλογή της κυρίας Παναγιωταρέα η θετική ψήφος όλων.

Εκλέκτορες υπέρ της κυρίας Παναγιωταρέα απέμειναν τελικά οι Ματούλα Σκαλτσά, Δημήτρης Ποταμιάνος, Ιωάννης Κολιόπουλος και Αννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη (όλοι τακτικά μέλη και οι τέσσερις θετικές ψήφοι για την ανέλιξή της), Νίκος Ιντσεσίλογλου (τακτικό μέλος) και Γιώργος Αναστασιάδης (αναπληρωματικό μέλος) _ οι δύο τελευταίοι ψήφισαν λευκό. Είχαν προηγηθεί ιδιαίτερα μαχητικές διαδικτυακές αλλά και δια ζώσης αντιδράσεις ομάδων φοιτητών της κυρίας Παναγιωταρέα την οποία κατήγγειλαν για παιδαγωγική ανεπάρκεια και γενικώς αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της 15ετίας σχεδόν που συμμετέχει στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

Είναι πάντως χαρακτηριστική η ομόφωνη εισηγητική έκθεση των μελών του Τμήματος στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Κρίνοντας από το συνολικό επιστημονικό, ερευνητικό, επαγγελματικό και διδακτικό έργο της κυρίας Αννας Τριανταφύλλου Παναγιωταρέα, τη μέχρι τώρα παρουσία της στο Τμήμα, καθώς και τη διοικητική και οργανωτική της δεινότητα, πρόκειται για μια επιστήμονα που εργάζεται συνεχώς και ακατάπαυστα, διαθέτει τεράστια ενεργητικότητα και θέληση, ακαδημαϊκό ήθος, επαγγελματική ηθική και αξιοσημείωτη επιμονή, επιστημονικό πνεύμα που συνδυάζει ρεαλισμό και φαντασία, ενώ διακρίνεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους φοιτητές, τους συναδέλφους της και τις υποχρεώσεις της προς το Τμήμα και η εκλογή της μόνο οφέλη μπορεί να προσκομίσει στο Τμήμα και στο δημοσιογραφικό χώρο» και ως εκ τούτων «προτείνεται η εκλογή της σε θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο: “Δίκτυα Επικοινωνίας (Εντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία)”».

Η εισηγητική όμως έκθεση έρχεται σε σαφέστατη – σχεδόν απόλυτα ειρωνική – αντίθεση με τα όσα καταλογίζουν φοιτητές και απόφοιτοι του τμήματος στην κυρία Παναγιωταρέα μέσω των χιλιάδων (στο λήμμα με το όνομά της στο διαδίκτυο υπάρχουν 35.200 αποτελέσματα από τα οποία η συντριπτική πλειονότητα αφορά σε διαμαρτυρίες, καταγγελίες και λοιδορίες εναντίον της δημοσιογράφου, των ακαδημαϊκών τυπικών και ατύπων προσόντων της (αντικείμενο διδακτορικού, μεταπτυχιακού ή μη διπλώματος), χρίζουν την περίπτωσή της ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα της παθογένειας των ελληνικών πανεπιστημίων» και την καταγγέλλουν για... τριπλή μισθοδοσία (Πανεπιστήμιο, ΕΡΤ και Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας).

Η τυχόν εκλογή της κυρίας Παναγιωταρέα στη χθεσινή συνεδρίαση θα εξέλεγε τον πρώτο διδάσκοντα στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ στη θέση του τακτικού καθηγητή.

Το – από το 1992 ιδρυθέν τμήμα – δεν έχει καταφέρει ως σήμερα να εκλέξει τακτικό καθηγητή. Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του είναι καθηγητές άλλων ειδικοτήτων και τμημάτων ενώ αποκλειστικά το Τμήμα Δημοσιογραφίας έχει αναπληρωτές, επίκουρους καθηγητές και λέκτορες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη