15 Απρ 2009

Είναι αποτυχημένη η εξωτερική πολιτική της Ντόρας Μπακογιάννη ;

Την Ντόρα Μπακογιάννη, δεν την εκτιμούμε καθόλου. Της βγάλαμε μάλιστα και οριστικά την κόκκινη κάρτα, μετά από αυτό>>>.
Στη φωτο, η Ελληνίδα ΥΠ.ΕΞ. στο ευαγές ίδρυμα Brookings.

Το Greek American News Agency, γράφει:
Θα πρέπει η Ελλάδα κάποτε να καταλάβει ότι δεν μπορεί να στηρίζει την εξωτερική της πολιτική σε ένα χαμόγελο και μάλιστα όταν συμβαίνει το χαμόγελο αυτό να είναι και....στραβό.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απέδειξε περίτρανα ότι βρίσκεται πάρα πολύ μακρυά από το αντικείμενο που θα πρέπει να γνωρίζει και να διαπραγματεύεται αφού, τύχη αγαθή, συνέργησε ώστε να της ανατεθεί το Υπουργείο Εξωτερικών. Φτάσαμε έτσι στο σημείο, μέσα στη χώρα μας, να μας δίνει μαθήματα εξωτερικής πολιτικής ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Ντάνιελ Σεπκχαρντ. Και φυσικά μας δίνει μαθήματα που θα εξυπηρετούν τα αμερικανικά συμφέροντα και μόνο. Ενώ εδώ στην ξενιτιά μας, η κ. Κλίντον, όντας ανιστόρητη, αποφασίζει για μας, πριν από μας και χωρίς εμάς.
Εμείς πάλι έχουμε μια απορία: Καλή κουβέντα για τη Θεοδώρα, δεν έχουμε δει, ποτέ και πουθενά! Η Ελλάδα στα χρόνια που είναι ΥΠ.ΕΞ. φάινεται ότι έχασε έδαφος, υπόληψη και συμμάχους. Η Τουρκία εκτινάσσεται αλματωδώς, τα Σκόπια μας αγνοούν, στα Βαλκάνια πάψαμε να είμαστε ο σταθεροποιητικός παράγοντας, οι παραδοσιακές μας σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο είναι ....μακρινή ανάμνηση, η παρεμβατικότητά μας, έπιασε πάτο, κ.ο.κ.....
Πώς γίνεται όμως να είναι πάντα πρώτη σε δημοφιλία στις δημοσκοπήσεις;;;
Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη