8 Απρ 2009

"Μαζί Για την Οικογένεια και το Παιδί". Νέα ΜΚΟ στη Θεσσαλονίκη

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και σε καιρούς χαλεπούς μία ομάδα πολιτών από τη Θεσσαλονίκη ενώνει τις δυνάμεις της και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των κοινωνικών κινημάτων και του εθελοντισμού. Εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες, πολιτικοί, οικονομικοί μετανάστες, άτομα με αναπηρία, άνθρωποι από διάφορες ομάδες του κοινωνικού ιστού με κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για την αξία της οικογένειας συστρατεύονται για να βοηθήσουν το συνάνθρωπο.

Πρόκειται για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μαζί Για την Οικογένεια και το Παιδί» που έχει ως κύριο στόχο της την προστασία του θεσμού της οικογένειας και την υποστήριξη του παιδιού προστατεύοντάς το από τις διάφορες μορφές βίας και εκμετάλλευσης, στις οποίες είναι εκτεθειμένο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της πρόληψης, αφενός με την ενημέρωση των γονέων και αφετέρου με την ενεργοποίηση του κοινωνικού συνόλου. Μέσα σε λίγους μήνες η ιδέα της ψυχοθεραπεύτριας Συλβάνας Καρασαββίδου αγκαλιάστηκε από δεκάδες ενεργούς πολίτες με αποτέλεσμα χθες να πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση που έθεσε σε λειτουργία τη Μ.Κ.Ο.

Μέσα στις δράσεις της Οργάνωσης συγκαταλέγονται:
Σύσταση εθελοντικών ομάδων που θα αποκτήσουν ενεργό δράση στον τομέα της υποστήριξης οικογενειών και παιδιών που εντάσσονται στις ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού.
Σεμινάρια και ημερίδες με αποδέκτες τους γονείς, τους εθελοντές και τους ειδικούς.
Εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και το παιδί.

Η Μ.Κ.Ο. «Μαζί Για την Οικογένεια και το Παιδί» έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στον τομέα της πρόληψης. Έρχεται να βάλει το δικό της λιθαράκι στο κίνημα του εθελοντισμού το οποίο καθημερινά συνεισφέρει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ο. αποτελείται από τους:
Συλβάνα Καρασαββίδου, Πρόεδρος (οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια)
Κωνσταντίνος Αλέξοπουλος, Αντιπρόεδρος (επιχειρηματίας)
Νόρα Παπαδόπουλου, Γραμματέας (επιχειρηματίας)
Άννα Χατζοπούλου, Ταμίας (επιχειρηματίας)
Ειρήνη Σιδηροπούλου, Μέλος (δικηφόρος)
Παναγιώτης Σαμπάνης, Μέλος (εκπρ. ομοσπονδίας των Ρομ)
Δέσποινα Γριβάκου, Μέλος (φοιτήτρια ψυχολογίας)

Μεταξύ των ιδρυτικών μελών βρίσκονται η πρώην βουλευτής και ηθοποιός Νόρα Κατσέλη, η επιχειρηματίας Μαριάννα Παγκάλου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Έλλη Συμεωνίδου και Μελάς Δημήτρης και ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Νικολαΐδης.
_____

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη δράση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Μαζί Για την Οικογένεια και το Παιδί» μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρόεδρο της Μ.Κ.Ο. κ. Συλβάνα Καρασαββίδου στο τηλέφωνο 6972604122.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη