13 Απρ 2009

Λάκης Λαζόπουλος


Η διαδρομή των δημοσίων προσώπων είναι πάντα ασύμμετρη, πολυεπίπεδη, με λαμπρές στιγμές και μελανά σημεία. Αν είσαι έντιμος δεν μπορείς να εκφέρεις κριτική άποψη με μια φράση. Τα ‘’μπράβο’’ και τα ‘’ουστ’’ αξίζουν για συγκεκριμένες πράξεις ή θέσεις τους αλλά πολύ σπάνια για τη συνολική παρουσία τους. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον κ. Λάκη Λαζόπουλο.
Χαρισματικός αλλά εμπαθής, λαϊκός στα γούστα αλλά αριστοκράτης στις συναναστροφές, υπέροχος στις περιγραφές του αλλά λαϊκιστής στις επισημάνσεις του. Ένας μεγάλος συγγραφέας και ένας καλός ηθοποιός στη συσκευασία του ενός.
Επικαλείται τη σάτιρα αλλά κατρακυλάει στο χόλο. Γενναιόδωρος αλλά και κακιασμένος. Ανένταχτος κομματικά αλλά με κομματικές εμμονές. Κατακεραυνώνει όσους θέλουν να.. ποδηγετούν αλλά υποπίπτει σε παλιοκαιρίσιο διδακτισμό. Σιχτιρίζει την AGB αλλά διψάει για τηλεθέαση. Τρελαίνεται με τα τηλεσκουπίδια αλλά τα χρησιμοποιεί. Σύγχρονος καλλιτεχνικά αλλά ‘’σιγουράντζας’’.
Ξεχειλίζει από ταλέντο αλλά υπολείπεται σε θάρρος. Τσακίζει τους πολιτικά αμαρτήσαντες αλλά δεν αγγίζει τους μεγιστάνες του πλούτου. Κράζει τον νεοπλουτισμό αλλά αγαπάει το χρήμα. Συγκρούεται χωρίς έλεος αλλά κάνει πίσω όταν κάποιος αποφασίσει να περάσει την κόκκινη γραμμή των αναφορών στην προσωπική του ζωή.
Γίνεται προξενητής του καλού ελληνικού τραγουδιού στους νέους ανθρώπους αλλά ξεπέφτει σε τυφλό κόλακα της νεότητας. Θαυμάζει τον αυθορμητισμό της αλλά αποκρύπτει τον παρορμητισμό της. Υμνεί την αθωότητα της αλλά ψάχνει ιδεολογικά καλούπια να την διοχετεύσει. Υποκλίνεται στην αγνότητα της αλλά αρνείται κάθε πιθανότητα πλάνης της. Έχει εξιδανικεύσει τη νεότητα ως αξία νομίζοντας πως έτσι δροσίζει την ελληνική κοινωνία με φρέσκο αέρα. Αγοράζει απλώς συμπάθεια συνεισφέροντας στη δημιουργία μιας νέας γενιάς εγωκεντρικών πολιτών.
Το πιο μελανό σημείο του δημόσιου λόγου του είναι ο εξωραϊσμός της κοινωνικής βίας. Θωπεύει τις μολότοφ και κατηγοριοποιεί τον κοινωνικό θυμό. Χειροκροτεί την αντίδραση χωρίς να μπορεί να προτείνει δράση. Χαμογελάει στην άρνηση θεωρώντας την λύση. Υποκινεί τη λογική της βαριοπούλας έχοντας την ψευδαίσθηση πως αγαπάει τον Γκάντι!
Λάκης Λαζόπουλος. Ένας μεγάλος καλλιτέχνης με άνιση παρουσία. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από κάποιον που λατρεύει την Ανθούλα αλλά προτιμάει να κάνει παρέα τη Γιάννα!

Αριάδνη (χωρίς τον μίτο της)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη