28 Απρ 2009

Θεσσαλονίκη: Εταιρεία Security δεν τήρησε όρους συμβολαίου της και αποζημίωσε για ληστεία


Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ'Α αριθμ. 18/2009 απόφασή της απέρριψε αίτηση εταιρείας χρηματαποστολών, η οποία ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης που την υποχρέωσε να καταβάλλει αποζημίωση σε εταιρεία εκμετάλλευσης Κινηματογράφων στη Θεσσαλονίκη, για παραβίαση των όρων ασφαλιστικού συμβολαίου.

Ειδικότερα, εταιρεία η οποία εκμεταλλεύεται αίθουσες κινηματογράφου στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης (εμπορικό κέντρο Πλατεία) υπέγραψε συμβόλαιο κατά του κινδύνου μεταφοράς χρημάτων με εταιρεία που αναλαμβάνει χρηματαποστολές.

Το πρωί (11.15 π.μ.) της 8ης Απριλίου 2002 υπάλληλος της εταιρείας Security παρέλαβε από την εταιρεία Κινηματογράφων 58.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα και 260 ευρώ σε κέρματα. Τα χαρτονομίσματα τοποθετήθηκαν σε μεταλλική τσάντα και τα κέρματα σε πλαστικό δοχείο. Ο υπάλληλος της εταιρείας Security φτάνοντας στο ειδικό αυτοκίνητο των χρηματαποστολών κουκουλοφόρος που οπλοφορούσε τον υποχρέωσε να αφήσει στο έδαφος την τσάντα. Ο ληστής πήρε την τσάντα, επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε συνεργάτης του και εξαφανίστηκαν.

Η Ολομέλεια ΑΠ έκρινε ότι η εταιρεία χρηματαποστολών δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις ως προς τα μέτρα ασφαλείας, που είχαν συμφωνηθεί με το συμβόλαιο το οποίο είχε υπογράψει με την επιχείρηση εκμετάλλευσης κινηματογράφων.

Συγκεκριμένα, δεν τήρησε τους εξής τρεις όρους: στην χρηματαποστολή χρησιμοποιήθηκε ένας υπάλληλός της, ενώ είχαν συμφωνηθεί δύο εάν το ποσό ήταν μεγάλο, το κράνος που φορούσε ο υπάλληλος δεν είχε ενδοεπικοινωνία με τα γραφεία της, όπως προέβλεπε το συμβόλαιο, η τσάντα μεταφοράς των χρημάτων δεν είχε τις συμφωνηθείσες προδιαγραφές ασφαλείας.
ΕΓΠΡΕΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη