8 Μαΐ 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ! Καταργείται ο αθλητικός νόμος, αποφυλακίζονται οι οπαδοί

ONLY IN GREECE....
Γνωρίζετε ότι ξελαρυγγιστήκαμε να φωνάζουμε για την ανομοιόμορφη εφαρμογή του σκληρού, αλλά δίκαιου αθλητικού νόμου. Επειδή, η πικρή αλήθεια είναι ότι ο νόμος, δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί στους οπαδούς του Ολυμπιακού (ε, αλήθεια είναι, το καταλάβατε όλοι, γιατί να στρουθοκαμηλίζουμε;), ο Γιάννης Ιωαννίδης έδωσε τη λύση!

Προκειμένου να τον ζαλίζουμε (και τους δικαστές μαζί) με την ανισότητα στην εφαρμογή του, αφού η υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρις στα τόσα και τόσα δημοσιέυματα του taxalia, o Yπουργός έδωσε τη Σολομώντεια λύση: ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ !!!!
Η κλασική ελληνική πατέντα.
Όταν έφτασε η πικρή ώρα, να εφαρμοστεί ο νόμος και για τους οπαδούς του Ολυμπιακού (ε, αυτή είναι η αλήθεια, να σας κοροϊδεύουμε;), καταργήθηκε ο νόμος ! Τόσο απλά !!!

Μαζί μετα χλωρά λοιπόν, τη γλίτωσαν και τα ξερά.

η ειδηση:

Το υφυπουργείο Αθλητισμού το έκανε πάλι το θαύμα του, όπως διαχρονικά έχει κάνει άλλα κι άλλα θαύματα και γι' αυτό δεν επιλύονται ποτέ τα μόνιμα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού.

Πριν από τρία χρόνια που ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός μετέτρεπε σε ιδιώνυμο το αδίκημα της γηπεδικής βίας (σ.σ. κατάργηση της αναστολής και της εξαγοράς και απ’ ευθείας φυλάκιση), το σύνολο των πολιτών αντιμετώπιζε μάλλον με ικανοποίηση την απόφαση του.
Αρκετοί οπαδοί κατέληξαν στη φυλακή, ενώ είναι βέβαιο ότι θα έπρεπε να καταλήξουν περισσότεροι. Κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να φυλακίστηκαν άδικα, για ελαφρύ παράπτωμα, αλλά το ιδιώνυμο έχει και αυτό το "κακό". Η ζυγαριά, ωστόσο, γέρνει ξεκάθαρα προς τα θετικά εκείνου του νόμου.

Ενός νόμου που τις προσεχείς ημέρες θα πάψει οριστικά να ισχύει! Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, κατέθεσε τη Πέμπτη 7/5 στη Βουλή νέα τροπολογία, σύμφωνα με την οποία το αμετάτρεπτο της ποινής (σ.σ. κοινώς ιδιώνυμο) για αδικήματα αθλητικής βίας, καταργείται! Ο "ξανθός" καταργεί έτσι το νόμο του προκατόχου του, αφού οι αντιδράσεις (σ.σ. κυρίως από οπαδούς των ομάδων της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο) ήταν πολλές. Τόσες, που πιθανόν να... στοιχίσουν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε, αντικαθίσταται η μη μετατρέψιμη ποινή φυλάκισης με πρόστιμο και ουσιαστικά αναστολή. Το ιδιώνυμο θα εφαρμόζεται μονάχα σε περίπτωση υποτροπής, δηλαδή αν ο οποιοσδήποτε ταραξίας προκαλέσει ξανά έκτροπα και συλληφθεί για δεύτερη φορά, τότε θα οδηγείται στη φυλακή.

Στη σημαντική αυτή είδηση, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Όταν και αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή (σ.σ. θα συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες) και γίνει πλέον Νόμος του Κράτους, τότε οι διατάξεις του θα έχουν αναδρομική ισχύ, όπως συμβαίνει με όλους τους ποινικούς νόμους! Κάτι που σημαίνει πως όσοι οπαδοί βρίσκονται στη φυλακή, καταδικασμένοι με το ιδιώνυμο, μπορούν αυτομάτως να καταθέσουν αίτηση αναστολής της ποινής τους και να αποφυλακιστούν!

Όσον αφορά το πρόστιμο που προβλέπει η τροπολογία, το ποσό θα είναι διπλάσιο από το αντίστοιχο του ποινικού κώδικα, ή το ίδιο "αν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις". Και ο Θεός βοηθός…
Η είδηση από το contra.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη