19 Ιουν 2009

Φτωχαδάκια οι Έλληνες: έχουμε μόνο 200 δις στις ξένες τράπεζες !

"έχουμε", που λέει ο λόγος....
Οι Ελληνες έχουν €200 δισ. σε ξένες τράπεζες
Παρασκευή, 19.06.09 Μεταξύ 150 και 200 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 80% του ΑΕΠ, είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών η περιουσία των Ελλήνων στο εξωτερικό, κεφάλαια που η διοίκησή της θα επιδιώξει να επαναπατρισθούν σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.
Οπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της ΕΘΕ κ. Αρης Ξενόφως, η επιστροφή των κεφαλαίων αυτών στην ελληνική χρηματαγορά θα είναι από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής των Ελλήνων θεσμικών επενδυτών.
Για το σκοπό αυτό, η ΕΘΕ θα επιδιώξει επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δημιουργηθούν το πλαίσιο και τα κίνητρα. Και μόνο ένα μικρό μέρος τους να επαναπατριστεί θα δώσει σημαντική ώθηση στην εγχώρια αγορά, όπως είπε ο κ. Ξενόφως, καθώς σήμερα τα υπό διαχείριση κεφάλαια των αμοιβαίων δεν ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ. «Θα πρέπει να υπάρχει μία ξεκάθαρη δέσμευση από την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το φορολογικό καθεστώς για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το δεύτερο ζήτημα που απασχολεί την ΕΘΕ είναι η διαχείριση των αποθεματικών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, στο πλαίσιο ενεργοποίησης του τρίτου πυλώνα. Για το σκοπό αυτό, στις 2 Ιουλίου θα διεξαχθεί ημερίδα υπό την αιγίδα του υπουργείου Απασχόλησης.

Ελεύθερος Τύπος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη