25 Ιουν 2009

40μελής επιτροπή της Κομισιόν στους ΧΥΤΑ της Θεσσαλονίκης



«Οι σημαντικότεροι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ελληνικού κράτους με τεράστια πείρα, υπευθυνότητα και αρμοδιότητα στην προώθηση έργων προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης στερεών αποβλήτων έδωσαν σήμερα συγχαρητήρια στο Σύνδεσμο ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης για τα έργα που έχει προωθήσει στη Θεσσαλονίκη. Ειδικά ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης χαρακτηρίστηκε ως υπόδειγμα για όλη την Ευρώπη».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζουρνάς, μετά την ξενάγηση που... έκανε σήμερα στο Δερβένι και τη Μαυροράχη σε 40μελή επιτροπή αποτελούμενη από τα πλέον υψηλόβαθμα τεχνοκρατικά στελέχη της «Κομισιόν» και του ελληνικού κράτους, που είναι αρμόδια για τα συγχρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Συνοχής περιβαλλοντικά έργα.

Η ξενάγηση άρχισε από το Δερβένι, όπου η αποστολή περιηγήθηκε στο πάρκο των 130 στρεμμάτων, που κατασκευάστηκε από τον Σ.Ο.Τ.Α.Ν.Θ. στο χώρο όπου επί χρόνια λειτουργούσε η μεγαλύτερη χωματερή της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στη Μαυροράχη, όπου έγινε επιτόπια παρουσίαση της λειτουργίας του μεγαλύτερου και πλέον σύγχρονου ΧΥΤΑ της Ευρώπης.

«Το γεγονός ότι οι προσωπικότητες αυτές δήλωσαν εντυπωσιασμένες από την ποιότητα και λειτουργία των έργων μας, είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το Σύνδεσμό μας. Η εκτίμησή τους είναι ηχηρή απόδειξη και αποστομωτική απάντηση σε όσους επιχείρησαν κατά καιρούς να αμφισβητήσουν το έργο μας», σημείωσε ο κ. Ζουρνάς και κατέληξε: «Αποδείξαμε και αποδεικνύουμε καθημερινά ότι στην Πατρίδα μας όταν ομονοούμε και εργαζόμαστε σκληρά μπορούμε να κάνουμε έργο, αντάξιο ή ακόμη και καλύτερο από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη».
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η αντιπροσωπεία ζήτησε διευκρινίσεις για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων της Ασσήρου. Όταν πληροφορήθηκαν μέλη της τις αντιδράσεις για το εργοστάσιο μηχανικής διαλογής και ενεργειακής αξιοποίησης, σχολίασαν ότι «θα έπρεπε να οι κάτοικοι να ζητούν την άμεση κατασκευή του γιατί η λειτουργία του βελτιώνει σημαντικά και μειώνει την επιβάρυνση του ΧΥΤΑ».

Στην αποστολή συμμετείχε κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με επικεφαλής τον κ. Κρεμλή, κλιμάκιο στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Παρακολούθησης του Ταμείου Συνοχής, της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη