24 Ιουν 2009

Γιατί οι Ιρανοί τα έχουν με το BBC ?

Από τα "δικά μας" (δυτικά) μέσα ενημέρωσης, δύσκολα περνάνε αληθινές ειδήσεις. Νομίζουμε ότι και ο τελευταίος πολίτης του δυτικού κόσμου, αντιλαμβάνεται ότι οι μεγαλοβιομήχανοι των Μ.Μ.Ε. στα σοβαρά τουλάχιστον ζητήματα, υποκύπτουν στην κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Και οι "αστέρες" του επαγγέλματος, διαβρωμένοι από το πολύ χρήμα, φυσικά δεν ριψοκινδυνεύουν να πέσουν από το υψηλό οικονομικό επίπεδο, στο οποίο βρίσκονται, για να κάνουν την επανάστασή τους, υπέρ της αντικειμενικής δημοσιoγραφίας.
Είναι καιρός για ηρωισμούς;

Η ιστορία δείχνει ότι δύσκολα κανείς αντιστέκεται στη λαίλαπα, της δυτικής προπαγάνδας. Το είδαμε στη Σερβία, στο Ιρακ, δυό φορές και σε αρκετές ακόμη περιπτώσεις. Η ανοχή της κοινής γνώμης διασφαλίζεται με τη δύναμη της ψεύτικης εικόνας, ώστε οι "χασάπηδες" να έχουν το άλλοθι της στήριξης της κοινής γνώμης. Είμαι ευτυχής ως Έλληνας, που εμείς τουλάχιστον σε καμιά περίπτωση δεν τρώμε το κουτόχορτο των media και της προπαγάνδας "συμμαχίας των πρόθυμων". Δεν "μασήσαμε" ούτε στις υπογραφές των "ακαδημαϊκών" τομαριών, που προσπαθούσαν, κολυμπώντας στα δολάρια της CIA να μας κάνουν να συμφωνήσουμε ότι οι Σέρβοι είναι σφαγείς, γενοκτόνοι και άρα πρέπει να συμμαχήσουμε στην εξόντωσή τους.

Συμπτωματικά, οι ίδιοι άνθρωποι λατρεύουν τους Τούρκους, δεν έχουν μαζέψει ποτέ υπογραφές για τα αίσχη των Τούρκων απέναντι στους Κούρδους, ξέχασαν τις συγκλονιστικές εικόνες με τα καραβάνια χιλιάδων εξαθλιωμένων γυναικόπιδων, να ψάχνουν καταφύγιο στα ψηλά βουνά, σε μια πορεία προς το θάνατο. Τα ίδια κτήνη είναι, που ξέχασαν τα κομένα κεφάλια των Κούρδων μαχητών. Που δεν μάζεψαν καμιά υπογραφή για τις άθλιες συνθήκες κράτησης του Οτσαλάν.

Οι μόνες υπογραφές, που μάζεψαν τα λαμόγια, ήταν εναντίον των Σέρβων και του Μιλόσεβιτς. Οι χρηματοδότες ήθελαν και την υπογραφή τους. Για να τους έχουν πάντα υποτακτικούς.

Η ιστορία όμως επέστρεψε τις υπογραφές τους εκεί που πρέπει: στους καλοθρεμένους πισινούς τους.

Η πρώτη φωτογραφία είναι από την Τεχεράνη. Συγκέντρωση οπαδών του Αχματινεζάντ. Η φωτο στους Los Angeles Times.

H δεύτερη φωτογραφία είναι από την ίδια συγkέντρωση. Με ένα μικρό μοντάζ του BBC έγινε συγκέντρωση του αντιπάλου, Μουσαβί και το πλήθος έγινε "supporters of Hosein Mousavi".

KAI TΩΡΑ ΑΣ ΔΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΔΟΤΕΣ:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8104362.stm

δείτε τη λεζάντα και μετά δείτε στο τέλος, το Update 19 June...

Όσοι ξέρουν Γερμανικά, θα βρουν πολύ ενδιαφέρον υλικό της δυτικής προπαγάνδας, εδώ>>>

vasilis/taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη