20 Ιουν 2009

ΕΤΑΚ, Ατέλειωτη ταλαιπωρία

Γράφει η Μαρία Σωτηρίου
Ε.Τ.Α.Κ.= Εθνική Ταλαιπωρία Ανίκανης Κυβέρνησης
Η ταλαιπωρία που έφερε στους πολίτες η προχειρότητα θεσμοθέτησης του γνωστού πλέον ΕΤΑΚ δεν έχει τέλος .

Δέκα οκτώ μήνες μετά τη θεσμοθέτηση του και μέχρι στιγμής έχουν πάρει εκκαθαριστικό για το ακίνητα που είχε ο καθένας μας τη 1-1-2008 μόνο... 1,2 εκ φορολογούμενοι λιγότεροι από το 25% των υπόχρεων . Περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες δεν το έχουν πάρει ακόμη και ζουν με την αγωνία πότε θα τους έρθει ,μήπως χάθηκε και κανείς δεν είναι σε θέση να τους δώσει μια απάντηση Θεσμοθέτησαν ένα νέο φόρο χωρίς να είναι σε θέση να τον εφαρμόσουν .

Πεντακόσιες χιλιάδες φορολογούμενοι έλαβαν από τη ΓΓΠΣ αυτές τις μέρες ένα ραβασάκι ότι έκαναν κάποιο λάθος στη συμπλήρωση του Ε.9 και ότι πρέπει να συνδεθούν στο ¨ διαδίκτυο ¨ για να το διορθώσουν , και ο κόσμος ψάχνει το διαδίκτυο δίπλα στο δίκτυο της ΔΕΗ , της ΕΥΔΑΠ … Βλέπεται ο Υφ. Οικονομικών ο κ. Μπέζας ακούγοντας από το στόμα του πρωθυπουργού ότι η ¨ευρυζωνικότητα¨ καλύπτει σχεδόν όλη την επικράτεια , ότι ο κ. Παυλόπουλος ολοκλήρωσε την επανίδρυση του κράτους με το ¨φτερωτό ¨ ΕΡΜΗ , δεν στέλνω και εγώ στο δια… 500.000. πελάτες για να έχει και κίνηση το μαγαζί . Και έτσι εκατοντάδες αγανακτισμένοι πολίτες απ όλη την Ελλάδα συνωστίζονται καθημερινά στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για να γλιτώσουν το σπιτάκι τους όπως οι περισσότεροι μας λένε από τη λαίλαπα της γραφειοκρατίας και της αυθαιρεσίας της σημερινής κυβέρνησης .

Αν είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή που το δημόσιο διέθεσε τεράστια ποσά για τις νέες τεχνολογίες να μην έχουμε την δυνατότητα υλοποίησης των νόμων . Εκ του αποτελέσματος διαπιστώνει κανείς πως για σπατάλη χρημάτων πρέπει να μιλάμε και κυρίως για πολιτική και διοικητική ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης . Έτσι λοιπόν εξηγείται γιατί η διαπιστωμένη φοροδιαφυγή στη χώρα μας ξεπερνά τα 58 δις Ευρώ.

Να λοιπόν πως σκέφτεται την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση η σημερινή κυβέρνηση

Μετά τη πρόσφατη ταλαιπωρία του ΑΜΚΑ η ταλαιπωρία του ΕΤΑΚ .

Και πόσες ταλαιπωρίες θα μας περιμένουν ακόμη μέχρι να απαλλαγούμε από αυτή τη κυβέρνηση .
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη