29 Ιουν 2009

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων


Με την εκλογή του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου τακτικού συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη από τις 26-28/6/2009.

Η πρώτη συνεδρίαση του 34μελούς Πανελλαδικού Συμβουλίου έγινε αμέσως μετά τη λήξη του συνεδρίου και σε αυτή εκλέχθηκε η 6μελής Εκτελεστική Γραμματεία, η οποία είναι... το κεντρικό όργανο των Οικολόγων Πράσινων που ως γνωστόν δεν έχουν “αρχηγό”, πρόεδρο ή γραμματέα. Μέλη της εκλέχθηκαν οι παρακάτω:

Ελεονόρα Ζώτου
Ιωάννα Κοντούλη
Κάτια Λεμπέση
Γιάννης Παρασκευόπουλος
Μιχάλης Πετράκος
Νίκος Χρυσόγελος
Ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος δεν συμπεριλαμβάνεται στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας αφού υπήρξε μέλος του οργάνου για δύο συνεχόμενα έτη και δεν είχε το δικαίωμα να επανεκλεγεί. Με αυτό τον τρόπο οι Οικολόγοι Πράσινοι επιτυγχάνουν να αναδεικνύονται και άλλα στελέχη του κόμματος, ώστε να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότεροι και περισσότερες σε θέσεις που συνεπάγονται ευθύνες.

Αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές
Αυτόνομη κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές αποφάσισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι κατά το 6ο Τακτικό Συνέδριό τους, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας όμως έτοιμοι -σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας- να διαβουλευτούν με τα κόμματα εξουσίας και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη συγκρότηση κυβερνητικής πλειοψηφίας με προϋπόθεση την προγραμματική σύγκλιση σε σειρά θεμάτων.

Για το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ.
Υπέρ της σύνθετης ονομασίας τάχθηκε η πλειοψηφία των συνέδρων. Σύνθετη ονομασία χωρίς "παραθυράκια".

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη