17 Ιουν 2009

Ντόρα: φταίει το … σύστημα για το σήμα του Καραβέλα

Σε έναν υπάλληλο, το διευθυντή της Α8 Διεύθυνσης Λατινικής Αμερικής κ. Αλέξιο Κογεβίνα και το … «σύστημα διαχείρισης της εισερχόμενης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του υπουργείου Εξωτερικών» ρίχνει την ευθύνη η κυρία Μπακογιάννη προκειμένου να απαλλάξει το προσωπικό της γραφείο και ιδιαίτερα τον κ. Χαλαστάνη από την διαπιστωθείσα «αδικαιολόγητη αδράνεια» στο περίφημο τηλεγράφημα, η οποία επέτρεψε στον Χρ. Καραβέλα να διαφύγει στο εξωτερικό...


Υπενθυμίζουμε ότι ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ουρουγουάη κ. Νικόλαος Δεικτάκης είχε προειδοποιήσει την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών με το τηλεγράφημα στις 23 Μαΐου, το τελευταίο ενημέρωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης στις 27 Μαΐου και η διαταγή με την οποία απαγορευόταν στον κ. Καραβέλα η έξοδος από τη χώρα εκδόθηκε στις 29 Μαΐου !

Το πόρισμα της σχετικής Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει η κ. Μπακογιάννη προεκλογικά διαπιστώνει σύμπτωση … αντικειμενικών και υποκειμενικών παραγόντων. Οι υποκειμενικές ευθύνες προσδιορίζονται στον κύριο Κογεβίνα που καθυστέρησε να διαβιβάσει το τηλεγράφημα και οι αντικειμενικές στο σύστημα λειτουργίας της εισερχόμενης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΞ. Έτσι η κ. Μπακογιάννη έδωσε εντολή για την άμεση επεξεργασία σχεδίου αναβάθμισης του τρόπου λειτουργίας και διαχείρισης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΞ και παράλληλα άλλαξε διευθυντή στην Α*.

Φυσικά όλοι πιστεύουν ότι κάποιοι «έκρυψαν» το άκρως απόρρητο τηλεγράφημα, διευκολύνοντας το πρώην στέλεχος της Ζήμενς να αποδράσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η Ένωση Διπλωματικών Υπάλληλων επιμένει στις προηγούμενες ανακοινώσεις της και επισημαίνει ότι δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος στη διεύθυνση Λατινικής Αμερικής.

http://www.antinews.gr/?p=6912

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη