25 Ιουν 2009

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος βλέπει “εμφύλιο”!

Βέεεβαια! Το είπε χτες το βράδυ από το παράθυρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALTER, όταν του ζήτησε ο Χατζηνικολάου να σχολιάσει την πολυσέλιδη αιμοσταγή προκήρυξη της “Σέχτας Επαναστατών”. Όσοι δεν τον ακούσατε, χάσατε! Κι όσοι είχατε την ατυχία να διαρρήξετε τα ιμάτιά σας καθώς τον ακούγατε, τώρα δε θα ’χετε καμία αμφιβολία ότι ο συνάνθρωπός μας αυτός, που ό,τι θυμάται χαίρεται, χρειάζεται ...εξειδικευμένη κλινική υποστήριξη για να συνέλθει λιγάκι.

Προσωπικά έχει τη συμπάθειά μου και του εύχομαι περαστικά.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε, με γνώμονα πάντα τη ρήση του Σωκράτη ότι «Ουδείς εκών κακός»: “Εμφύλιος” σημαίνει πόλεμος που διεξάγεται μεταξύ ομοεθνών λόγω κοινωνικοπολιτικών αντιθέσεων, και είναι ο ειδεχθέστερος των πολέμων ακριβώς επειδή είναι αδελφοκτόνος και εθνοκτόνος. Οι Έλληνες βίωσαν στο πετσί τους τον εφιάλτη του εμφυλίου και τον πλήρωσαν πολύ ακριβά, κάτι που θα έπρεπε να έχει διδάξει τους νουνεχείς πολίτες να μη χρησιμοποιούν επιπόλαια ακόμη και τη λέξη “εμφύλιος” για να περιγράψουν αποτρόπαιες δολοφονικές ενέργειες αδίστακτων ολιγομελών ομάδων, που προκάλεσαν πανελλήνια φρίκη με την πρόσφατη 24σφαιρη πισώπλατη εκτέλεση του άτυχου αστυνομικού.

Ο λόγος για τη “Σέχτα Επαναστατών”.

Όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο Αλέξης Καλοκαιρινός στα ΝΕΑ, «Οι παλιοί δολοφόνοι ήθελαν να αναμορφώσουν την κοινωνία με το ζόρι. Οι νέοι δολοφόνοι θέλουν να την καταστρέψουν απευθείας.» Αυτό όμως δε σημαίνει ότι διενεργείται ήδη ένας εμφύλιος, προσθέτω εγώ. Στο ίδιο άρθρο του Α. Καλοκαιρινού διάβασα επίσης: «Οι τρομοκράτες διεκδικούν τον δημόσιο λόγο με αίμα. Δεν πρέπει να τους γίνει η χάρη να τους κάνουμε συνομιλητές.» Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω επ’ αυτού. Από τη στιγμή που ο Τύπος δεν τους γυρίζει συνολικά την πλάτη αλλά δημοσιεύει πρόθυμα την εκάστοτε προκήρυξη τρομοκρατών που ακολουθεί τις στυγερές δολοφονίες τους, είναι υποχρεωμένος να κάνει και διάλογο μαζί τους και να τους αντικρούσει με τα επιχειρήματά του…

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη