23 Ιουν 2009

Για τη Μακεδονία το “αεροπλανάκι”, και τα διαβατήρια

του Σπύρου Χατζάρα

Χθες ο Νίμιτς άρχισε τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το Μακεδονικό.

Για όσους έχουν γίνει έξαλλοι με την μειοδοτική”μεγαλοψυχία” των συνεργαζόμενων Μπακογιάννη-Καραμανλή, θυμίζω τις προτάσεις Νίμιτς του Φεβρουαρίου 2008 .

Παράγραφος 8. Κανένα κράτος δεν θα έχει αποκλειστικά δικαιώματα, πολιτικά είτε εμπορικά, στα ονόματα 'Μακεδονία' ή 'Μακεδονικός' μόνο του.

Παράγραφος 9. Τα ονόματα 'Μακεδονία' και 'Μακεδονικός' μπορεί να χρησιμοποιούνται εμπορικά και από τα δύο Μέρη και από τους πολίτες και από.. οργανωμένες ομάδες νομικά αναγνωρισμένες εκάστου των δύο Μερών αλλά μόνο σύμφωνα και υποκείμενο στην υφισταμένη διεθνή νομοθεσία, σε συμβάσεις και πρακτικές οι οποίες αφορούν τη χρήση γεωγραφικών ονομάτων για εμπορικούς και παρόμοιους λόγους.

Ως προς τα διαβατήρια, η πρόταση Νίμιτς προέβλεπε την αναγραφή του "συμφωνημένου ονόματος”, στα αγγλικά/γαλλικά, και του "Република Македонија" στην κυριλλική γραφή.

Οι καραμανλομητσοτάκηδες δέχθηκαν στην ΕΕ την κατάργηση των θεωρήσεων για τα Σκόπια και αποδέχθηκαν τα διαβατήρια της "Република Македонија".

Επομένως εφαρμόζουν προκαταρκτικά ,(οι αμερικανόδουλοι) μια συμφωνία που... δεν έχει γίνει, επίσημα.

Η ονομασία "Μακεδονία" του Βαρδάρη, που θα επιβεβαιώνει τους ανιστόρητους και αλυτρωτικούς , (γεωγραφικούς) όρους Μακεδονία (του Αιγαίου) και Μακεδονία (του Πιρίν) είναι το καινούργιο στοιχείο. Εντός των συνόρων τους, τα Σκόπια διατηρούν tο ...“συνταγματικό όνομα”, Република Македонија.

Ας έχουν υπόψη τους πάντως, τα κυριακάτικα φύλλα - που κλείνουν σάββατο μεσημέρι - άτι η Χίλαρυ Κλίντον επειδή έσπασε τον αγκώνα της (απο...πέσιμο) δεν θα έρθει στην Κέρκυρα ,για την ασήμαντη συνεδρίαση της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ (της αμερικανικής αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις κ. William J. Burns).

Ως εκ τούτου εξέλειπε και ο λόγος που η κ.Μπακογιάννη ήθελε να γίνει τόσο πολύ αρεστή και "καλό παιδί" στην Χίλαρι φέρνοντας τον μισέλληνα Μιλόσοσκι με το "μακεδονικό του αεροπλανάκι" για να μας την...σπάσει.

Μπορούνε να παίξουν οι δυο τους σε άλλη παραλία....

Δελτίο των 11
http://deltio11.blogspot.com/2009/06/blog-post_628.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη