24 Ιουν 2009

Στην πόρτα του ΗΡΑΚΛΗ ο Γιαννης Οκκάς


"Τα έσπασε" με τον προπονητή του στην Κυπριακή Ομόνοια, Τάκη Λεμονή, ο Γιάννης Οκκάς και εγκατέλειψε την ομάδα.

Το παρασκήνιο αλλά και τη φημολογία για Ηρακλή έχει η Κυπριακή "ΣΗΜΕΡΙΝΗ"

Δεν χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από 24 ώρες από την πρώτη του προπόνηση για τη νέα σεζόν, για να υποπέσει σε άλλο ένα σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, όπως χαρακτηρίστηκε από την επίσημη Ομόνοια.
Από μόνο του γεγονός ότι ο Οκκάς μπήκε στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Κύπρο, επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα του επεισοδίου, το οποίο προκάλεσε την οργή του Τάκη Λεμονή, καθώς και τη γενικότερη... αναστάτωση στο προπονητικό κέντρο της Αυστρίας.

Αναστάτωση…
Σύμφωνα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Οκκάς αρνήθηκε να εκτελέσει συγκεκριμένες οδηγίες από τον Ελλαδίτη τεχνικό, για να ακολουθήσει έντονη συνομιλία ανάμεσά τους. Η συνέχεια, γνωστή. Αργά το απόγευμα ο Οκκάς μπήκε στο αεροπλάνο, επέστρεψε χθες βράδυ στην Κύπρο και σήμερα αναμένονται τα σπουδαία. Αν και μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στον παίκτη και τον πρόεδρο, δεν αποκλείεται αυτό να γίνει εντός της ημέρας. Ο κ. Μιλτιάδης Νεοφύτου, πάντως, νιώθει απογοητευμένος αλλά και προδομένος από τη συμπεριφορά ενός παίκτη για τον οποίο ξόδεψε πολύ χρόνο, κόπο, αλλά κυρίως χρήμα για να τον φέρει στο «τριφύλλι».

Όλα δείχνουν διαζύγιο
Οι όποιες εκτιμήσεις για το μέλλον του Γιάννη Οκκά στην Ομόνοια είναι ριψοκίνδυνες, κάποια πράγματα, όμως, είναι δεδομένα και δεν αλλάζουν, όπως για παράδειγμα οι σχέσεις του Τάκη Λεμονή με τον 32χρονο επιθετικό. Μπορεί πρόσφατα ο τεχνικός των «πρασίνων» να διέψευδε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα ανάμεσα στους δύο, δεν μπορεί να πει το ίδιο σήμερα. Πλέον, το χάσμα φαντάζει αγεφύρωτο και η αποχώρηση του ποδοσφαιριστή, αναπόφευκτη. Δεν μιλάμε για παρεξήγηση ή για ένα απλό πειθαρχικό παράπτωμα. Τουλάχιστον αυτό υποδηλώνει το «πακετάρισμα» του αρχηγού της Εθνικής μας και η παραπομπή του στη διοίκηση, η οποία πλέον καλείται να πάρει τη δύσκολη απόφαση για το μέλλον του διεθνούς επιθετικού.

Φαντασία που οργιάζει
Από την πρώτη κιόλας στιγμή που γνωστοποιήθηκε το επεισόδιο, η φαντασία των φίλων της Ομόνοιας και του φίλαθλου κοινού γενικότερα άρχισε να οργιάζει. Και τι δεν ακούσαμε κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας. Ότι ο Λεμονής του τα είχε ταμένα από καιρό του Οκκά ή και αντίστροφα, ότι η γυναίκα του Οκκά ήταν αυτή που «υποχρέωσε» τον άντρα της να προκαλέσει το επεισόδιο και κατ’ επέκτασιν την αποδέσμευσή του από την Ομόνοια, ότι ο ΑΠΟΕΛ ήταν πίσω από αυτή την εξέλιξη, ότι ο Οκκάς έχει ήδη προσύμφωνο με την Ανόρθωση ή την ΑΕΛ και φυσικά πως είναι ήδη κλειστός στον Ηρακλή και ο ίδιος είπε να… επιτείνει τις διαδικασίες αποδέσμευσής του.
Το καλύτερο, όμως, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει πληροφόρηση για το τι ακριβώς έγινε χθες το πρωί, αλλά και για τα «συνεχή και σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα» -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- της περσινής χρονιάς, είναι να κρατήσουμε όλοι μας μια πισινή και να μη βιαστούμε να εξαγάγουμε τα οποιαδήποτε συμπεράσματα.

Στην πόρτα εξόδου
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι πιθανότητες να παραμείνει στην Ομόνοια ο Γιάννης Οκκάς είναι εξαιρετικά λίγες. Το μεγάλο ερώτημα είναι με ποιον τρόπο θα λυθεί η συνεργασία και ποιους όρους θα θέσουν οι δύο πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας. Ένας από τους όρους που πολύ πιθανόν να θέσουν οι άνθρωποι της Ομόνοιας είναι -όπως και στην περίπτωση Ντούρο- να μην παραχωρηθεί σε συνδιεκδικήτρια του τίτλου ή ακόμα και σε καμία άλλη κυπριακή ομάδα. Όλα αυτά, όμως, για την ώρα είναι εικασίες και σενάρια…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη