25 Ιουν 2009

Φεστιβάλ Σάνη, στη Χαλκιδική

Με έντονη τη διάθεση συνεργασίας με πολιτιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, με μια νέα ενότητα, αφιερωμένη στην κινηματογραφική μουσική, αλλά και με απούσες τις εικαστικές και χορευτικές εκδηλώσεις ανοίγει η «αυλαία» του 17ου Φεστιβάλ Σάνη, στη Χαλκιδική.
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 17 Ιουλίου μέχρι τις 29 Αυγούστου στο λόφο της Σάνης. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει 19 εκδηλώσεις και... «δίνει μια πολιτιστική απάντηση στην οικονομική κρίση», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου Σάνη, Σταύρος Ανδρεάδης, στο περιθώριο σχετικής συνέντευξης τύπου.
Βαρύτητα στον φετινό προγραμματισμό δίνεται στις συναυλίες. «Το φεστιβάλ αποτελεί μια μουσική διοργάνωση και αυτό θέλαμε να υπογραμμίσουμε φέτος», εξήγησε η καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης, Όλγα Ταμπουρή.
Μια νέα ενότητα με τίτλο «Music on Film vs Film on Music» διαφοροποιεί φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Σάνη και εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Τη διάθεση συνεργασίας με πολιτιστικούς φορείς και της Χαλκιδικής «κατέθεσε» μάλιστα δημόσια ο κ. Ανδρεάδης. «Είναι ανάγκη όλα τα φεστιβάλ της Χαλκιδικής να συντονιστούν μεταξύ τους, να μη λειτουργούν αποσπασματικά και να δώσουν την εικόνα της Χαλκιδικής ως ενιαίου προορισμού, όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να επιλέγει τις διακοπές του με βάση τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής», είπε.
Το πρόγραμμα
Η έναρξη του Φεστιβάλ Σάνη θα γίνει με την ενότητα «Sounds of the world» και τις συναυλίες του σχήματος «Sca Cubano», του Ροντρίγκο Λεάο (εκ των ιδρυτών των «Μαντρεντέους») και των βραβευμένων με Γκράμι «Calima», στις 17, 18 και 19 Ιουλίου, αντίστοιχα.
Από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου θα ακολουθήσει η ενότητα «Jazz on the Hill», στην οποία θα συμμετάσχουν το τρίο του Γιάρον Χέρμαν, ο πιανίστας Βασίλης Τσαμπρόπουλος και ο Ρίτσαρντ Γκαλιάνο με το κουαρτέτο του.
Για τις δύο πρώτες ενότητες έχει προβλεφθεί δωρεάν μετακίνηση νέων ηλικίας 18-25 ετών από τη Θεσσαλονίκη.
Αφιερωμένο στις κινηματογραφικές μουσικές του Μισέλ Λεγκράν θα είναι το φετινό πρόγραμμα της ενότητας «Music on Film vs Film on Music» (30 Ιουλίου- 2 Αυγούστου). Η ενότητα περιλαμβάνει συναυλία του διεθνούς φήμης συνθέτη, καθώς και κινηματογραφικές προβολές ταινιών που «έντυσε» μουσικά ο ίδιος.
Τη «σκυτάλη» θα πάρουν μουσικό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με τον Γιώργο Νταλάρα (8 Αυγούστου), συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Μανώλη Μητσιά (14 Αυγούστου) και σύμπραξη του Γιώργου Ανδρέου, της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Χρήστου Θηβαίου με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων (21 Αυγούστου).
Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την ενότητα «Sani Classic» (24-29 Αυγούστου), τη μοναδική που πραγματοποιείται στον κινηματογράφο «Ορφέας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη