29 Ιουν 2009

Επικρίσεις Τούρκου διεθνολόγου κατά των ελληνικών ΜΜΕ


Γράφει ο strategy

"Δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις, αλλά δεν μπορούμε να αποσιωπήσουμε ότι ο ελληνικός Τύπος δεν μπορεί να αντιληφθεί πόσα πράγματα έχουν αλλάξει στις σχέσεις των δύο χωρών, τα τελευταία δέκα χρόνια", σχολιάζει ο Τούρκος διεθνολόγος Mensur Akgün για όσα δημοσιεύθηκαν στον ελληνικό Τύπο για την συνάντηση Καραμανλή- Ερντογάν που δεν έγινε ποτέ.

Ο Τύπος "αδυνατεί να καταλάβει τη σημασία των συναντήσεων, που γίνονται στο... επίπεδο Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), αλλά και την σημασία των πολλών σχέσεων που έχουν δημιουργηθεί σε όλα τα επίπεδα". "Ίσως να μην είναι εφικτή, υπό τις παρούσες συνθήκες, η εξεύρεση της λύσης των (ελληνοτουρκικών) προβλημάτων.

Αν λοιπόν, δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα, ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που η ελληνική κοινή γνώμη αντιμετώπισε την Τουρκία. Είναι σαφές πλέον ότι το εκκρεμές γυρίζει ανάποδα. Έχει εξαντληθεί και η συμπάθεια, που ξεκίνησε με τους σεισμούς. Ακόμη και οι σοβαρές εφημερίδες στην Ελλάδα παράγουν ψευδείς ειδήσεις, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι στις σχέσεις των δύο χωρών υπάρχει ψυχρότητα". Διαβάστε:

-Τη συνέντευξη του Mensur Akgün στην επιθεώρηση Foreign Policy (Seven Questions: Will Turkey Join the EU... Or Go Nuclear?)

- Άρθρο υπέρ του Σχεδίου Ανάν στο World Security Network (The Annan Plan: A Missed Opportunity)

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη