30 Ιουν 2009

Μετρό Θεσσαλονίκης: Συνεχίζεται η παράνομη απαγόρευση εργασίας στους εργάτες


...καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης.
Στην εκ νέου προκλητική,για δεύτερη φορά, στάση της απέναντι στους εργάτες της αρχαιολογίας, προχωρεί και αύριο η Αττικό Μετρό.
Λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας, που προκήρυξε ο Σ.ΕΚ.Α. και θα συμμετέχουν οι αρχαιολόγοι του Μετρό, η Αττικό Μετρό,για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα, γνωρίζοντας ότι παρανομεί, αποφάσισε να στερήσει το μεροκάματο και από τους... εργάτες της αρχαιολογίας, οι οποίοι δεν έχουν καμμία σχέση με την απεργία.
Η μεροληπτική αντιμετώπιση των εργατών είναι πλέον εμφανής. Μόλις την προηγούμενη Τετάρτη, σε απεργία των εργατών, όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες που δεν συμμετείχαν στην απεργία, προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους και τους καταβλήθηκε το μεροκάματο τους. Επιπλέον, το συγκεκριμένο σύστημα τρομοκράτησης, δημιουργεί όρους διαίρεσης και διάσπασης των εργαζομένων.
Η Αττικό Μετρό έχει χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα τρομοκρατίας έμμεσης και άμεσης για να εξαναγκάσει τους εργαζομένους σε υποταγή, δημιουργώντας ένα καθεστώς φόβου, μέσα στο οποίο οι εργαζόμενοι γίνονται πιο εύκολα αντικείμενο χειραγώγησης.
Η Αττικό Μετρό, με διοίκηση τοποθετημένη από την Κυβέρνηση, που θα έπρεπε να είναι πρότυπο λειτουργίας, έχει μετατραπεί σε ένα τσιφλίκι όπου κάποιοι κομματικοί δίνουν μαθήματα συμπεριφοράς μεγαλοτσιφλικά.

Θεωρεί ακόμα ότι βρίσκεται και στο απυρόβλητο του Νόμου, εφόσον εν γνώση της παρανομεί, μη παρέχοντας εργασία στους εργάτες. Πριν ένα μήνα, μετά από επίσκεψη των εργατών στην Επιθεώρηση εργασίας, έγινε γνωστό στην εταιρεία και επισήμως, ότι είναι παράνομη η ενέργεια της και ότι θα πρέπει να καταβάλει το μεροκάματο στους εργάτες κι όμως επιλέγει πάλι να παρανομήσει, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει για άλλη μια φορά τους εργάτες και να επιβάλει τους δικούς της βάρβαρους κανόνες δουλείας.
Μέσα στις πρόχειρες δικαιολογίες που χρησιμοποιεί, είναι και η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, κάτι που στα αυτιά και του πιο απλού εργάτη, ακούγεται ως ένα φτηνό πρόσχημα, μιας και τα κονδύλια για την κατασκευή του Μετρό, είναι υποτίθεται εξασφαλισμένα πολύ πριν από την κρίση. Το συμπέρασμα είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε., τα χρήματα υπάρχουν, αλλά κάποιοι καρεκλοβολεμένοι δεν θέλουν να τα δώσουν, προκαλώντας την αγανάκτιση των εργατών, που πρέπει να παλέψουν για να εξοικονομήσουν τα χρήματα που είναι αναγκαία για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που τους πλακώνουν καθημερινά.

Καταδικάζουμε την ενέργεια της Αττικό Μετρό και δηλώνουμε ότι αύριο, όλοι οι εργάτες θα δώσουν κανονικά το παρών στο χώρο εργασίας τους και αν η Αττικό Μετρό επιμείνει στη στάση της, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και θα ενταθούν.

το κείμενο βρίσκεται στη διεύθυνση http://metro-thessalonikis.blogspot.com/2009/06/blog-post_30.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη