25 Ιουν 2009

Σε ισχύ ο νέος αυστηρότερος αντικαπνιστικός νόμος

Στις ΗΠΑ (μην αγχώνεστε οι άρρωστοι καπνιστές, στην Ελλάδα, δεν θα εφαρμοστεί τίποτε ! Ποτέ ! Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι για να γράφουν νόμους, αλλά κανείς για να τους εφαρμόζει.)
Ο Ομπάμα αν και καπνιστής πέρασε το νόμο κατά του καπνίσματος που τόσο καιρό καθυστερούσε ο «κατά των εξαρτήσεων και του αλκοόλ» τέως πρόεδρος Μπους. Είπατε τίποτα για συμφέροντα;)
Ν. Γ.
Περιστοιχιζόμενος από μέλη του Κογκρέσου και μικρά παιδιά που.. εκπροσωπούσαν την εκστρατεία κατά του καπνίσματος, ο πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε το νέο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο που για πρώτη φορά θέτει τα προϊόντα καπνού υπό τον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων. Η Υπηρεσία αυτή, που ελέγχει το περιεχόμενο όλων των φαρμακευτικών παρασκευασμάτων στις ΗΠΑ, έχει πλέον την εξουσιοδότηση να μειώσει την περιεκτικότητα νικοτίνης στα προϊόντα καπνού και να ελέγχει την εκστρατεία διαφήμισης και προώθησης των τσιγάρων.Ο πρόεδρος Ομπάμα, που και ο ίδιος αγωνίζεται να κόψει το τσιγάρο, συνεχάρη τα μέλη του Κογκρέσου για την έγκριση του εν λόγω νομοσχεδίου και δήλωσε ότι τα νέα μέτρα θα προστατέψουν την νέα γενιά Αμερικανών απ' τους κινδύνους του καπνίσματος. Να σημειωθεί ότι οι εταιρείες τσιγάρων διαθέτουν ένα απ' τα ισχυρότερα λόμπυ, εδώ στην Ουάσιγκτον.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη