30 Ιουλ 2009

Από την 1η Σεπτεμβρίου η πολιτιστική γραμμή του ΟΑΣΘ


Φωτο: Ο Πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Τόσκας
πολυ ωραία πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη !

Από την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει η πολιτιστική γραμμή του ΟΑΣΘ, δηλαδή το τουριστικό λεωφορείο που θα περνά από τα περισσότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης. Οι επισκέπτες, τουρίστες, αλλά και οι κάτοικοι της πόλης, θα μπορούν να κάνουν με χαμηλό κόμιστρο ένα γύρο στην Ιστορία της πόλης, κάτι που άλλωστε αποτελεί θεσμό σε σχεδόν το σύνολο των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, μέσα σε 50 λεπτά. Τα... 50 λεπτά πολιτισμού έδωσαν και τον αριθμό στη γραμμή (50).

Ολα είναι έτοιμα για να λειτουργήσει η γραμμή, ενώ αποφασίστηκε από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και το ύψος του εισιτηρίου, που θα είναι ... δύο ευρώ (ένα ευρώ το μειωμένο για φοιτητές, πολύτεκνους, μαθητές και λοιπές κατηγορίες που το δικαιούνται). Το εισιτήριο, όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, θα ισχύει για 24 ώρες από την έκδοσή του απεριόριστα και σε όλες τις άλλες γραμμές του Οργανισμού.

Ηδη έχει οριστικοποιηθεί και το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΑΣΘ που θα στελεχώσει την πολιτιστική γραμμή (ξεναγοί, συνοδοί κ.λπ.), ενώ ταξινομήθηκε και το λεωφορείο που θα εκτελεί τα δρομολόγια.

«Στην αρχή του Σεπτεμβρίου η πολιτιστική γραμμή θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει. Τώρα μάλιστα περνάμε και την ειδική βαφή στο λεωφορείο, που από τη μια πλευρά θα απεικονίζει το Λευκό Πύργο, την Καμάρα και άλλα χαρακτηριστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης κι από την άλλη τον Μέγα Αλέξανδρο και επίσης άλλες ιστορικές αναφορές. Ετοιμα θα είναι και τα έντυπα που θα διανέμονται στους επιβάτες, ώστε να βλέπουν την Ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης και παράλληλα να ενημερώνονται για την αξία που αυτά έχουν από το πλούσιο πληροφοριακό υλικό που θα τους δίνουμε», τόνισε ο κ. Στεφανίδης.

Το μόνο που δε φαίνεται να είναι έτοιμο, τουλάχιστον στις πρώτες διαδρομές, είναι το dvd, που υπολογιζόταν ότι θα έδειχνε εικόνες και θα παρείχε ενημέρωση για τους 55 επιβάτες του λεωφορείου προτού αυτό φτάσει σε ένα μνημείο. Η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά μία ώρα, με αφετηρία και τερματισμό στο Λευκό Πύργο, ενώ η γραμμή θα λειτουργεί όλο το χρόνο με διαφοροποιήσεις στις ώρες έναρξης των δρομολογίων ανάμεσα σε θερινή και χειμερινή περίοδο.

Οπως είπε ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Τόσκας (ΦΩΤΟ), «η πολιτιστική γραμμή είναι πολύ σημαντική για τη Θεσσαλονίκη, καθώς όχι μόνον οι επισκέπτες, αλλά και οι κάτοικοι της πόλης θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τα μνημεία και την Ιστορία της, να παρατηρήσουν από κοντά την πολιτιστική κληρονομιά μας και να μάθουν περισσότερα στοιχεία για τη Θεσσαλονίκη. Οι στάσεις επιλέχτηκαν και ο δήμος θα φροντίσει ώστε να υπάρχει και η κατάλληλη σήμανση».

Πηγή: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη