18 Ιουλ 2009

7 ερωτήσεις για τις 7 πληγές της Θεσσαλονίκης

κατ'αρχήν, ευχαριστούμε τον Κρίτωνα Αρσένη, για την αποστολή του Δελτίου τύπου και με την ευκαιρία ευχόμαστε στο νεαρό Ευρωβουλευτή και στους υπόλοιπους 21 ευρωβουλευτές, καλή θητεία, με υγεία και όρεξη για δουλειά ! Θα είμαστε ευτυχείς αν μας ενημερώνουν για τις δραστηριότητές τους. Να τους γνωρίσουμε καλύτερα, να ξέρουμε ποιόν και γιατί τον ψηφίζουμε ! Η ανεξαρτησία του taxalia είναι γνωστή και δεδομένη, δεν μας ενδιαφέρει σε ποιό κόμμα ανήκει ο Ερωβουλευτής, μας ενδιαφέρει μόνο, αν με τις παρεμβάσεις του, βοηθά την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.
Την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Θεσσαλονίκης, που έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία, στην ποιότητα ζωής των πολιτών και τη βιοποικιλότητα αφορούν 7 ερωτήσεις που κατέθεσε, με την έναρξη της λειτουργίας της 7ης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης – μέλος των επιτροπών Περιβάλλοντος, Υγείας, Αλιείας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα οι ερωτήσεις αφορούν τις επτά «πληγές» της πόλης:

1.τη ρύπανση του Θερμαϊκού, με επιπτώσεις τόσο στην ανθρώπινη υγεία όσο και στην αλιεία·
2.το ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία νέφος της Θεσσαλονίκης·
3.τις απειλές για το Σέιχ Σου, που είναι ο μόνος πνεύμονας της πόλης·
4.την καταστροφή της λίμνης Κορώνειας·
5.τις απειλές για το Δέλτα Αξιού, έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ευρώπης·
την ιδιαίτερα χαμηλή αναλογία πρασίνου ανά πολίτη στη Θεσσαλονίκη και το γεγονός ότι 6.δεν αξιοποιούνται για τη δημιουργία πρασίνων ελεύθερων χώρων τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα της πόλης
7.τη ρύπανση τους υπεδάφους της δυτικής Θεσσαλονίκης από επικίνδυνα τοξικά απόβλητα.

Με αφορμή την κατάθεση των ερωτήσεων ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε ότι «Η Θεσσαλονίκη κατατάσσεται πανευρωπαϊκά στις τελευταίες θέσεις αναφορικά με την ποιότητα ζωής. Κάτοικοι, οργανώσεις και κινήσεις πολιτών αγωνίζονται επί χρόνια για να λυθούν τα προβλήματα, που έχουν γίνει ανοιχτές πληγές για την πόλη, υποβαθμίζουν το αστικό περιβάλλον και απειλούν τη δημόσια υγεία. Οι Θεσσαλονικείς, όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση σε περιβαλλοντικά αγαθά. Όλοι οι ευρωβουλευτές οφείλουμε να αποτελούμε μόνιμη γέφυρα ανάμεσα στους συμπολίτες μας και τα ευρωπαϊκά όργανα, ώστε να ακούγεται δυνατά εκεί η φωνή τους. Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πράσινης ανάπτυξης, που προτείνει λύσεις με προοπτική».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη