6 Ιουλ 2009

Έχουν γίνει πολύ κουραστικοί οι δικηγόροι των κακοποιών

Μια από τις μεγαλύτερες πληγές της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, είναι η εγκληματικότητα.
Τα τελευταία χρόνια, διαπράχθησαν στυγερά εγκλήματα, πρωτόγνωρα για τη χώρα μας.
Εμφανίστηκαν σκληροί, αδίστακτοι κακοποιοί, οι οποίοι δε διστάζουν να κάψουν ζωντανό ένα άνθρωπο κλεισμένο στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Οι απαγωγές του προέδρου του ΣΒΒΕ Γιώργου Μυλωνά, του Περικλή Παναγόπουλου, αλλά και άλλων, ήταν το καμπανάκι, που αφύπνισε την κοινωνία.
Ευτυχώς, η Ελληνική Αστυνομία, εργάστηκε μεθοδικά και αποτελεσματικά και σημείωσε μεγάλες επιτυχίες. Είναι φυσικό λοιπόν, να υπάρχει "ανακούφιση" των πολιτών, όταν μαθαίνει ότι συνελήφθη κάποιος κακοποιός και ακόμη περισσότερη ανακούφιση νιώθει κανείς, όταν μαθαίνει ότι εξαρθρώθηκε μια οργάνωση κακοποιών.
Την είδηση όμως, που "σερβίρουν" τα Μ.Μ.Ε. και ιδίως οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ακολουθούν οι δηλώσεις των δικηγόρων τους. Μονότονες, κουραστικές, ανιαρές, εκνευριστικές για τον πολίτη.
Σε όλες τις περιπτώσεις, ακολουθεί η ανιαρή δήλωση "ο πελάτης μου είναι αθώος και η αλήθεια θα λάμψει στο δικαστήριο". Τα ίδια ακριβώς έχουν ειπωθεί για χιλιάδες βαρυποινίτες. Η αλήθεια πράγματι ...έλαμψε και οι πελάτες τους μπήκαν για αρκετά χρόνια στη "στενή".
Δεν αμφισβητούμε τον πυρήνα της δουλειάς των συνηγόρων. Δεν αμφισβητούμε φυσικά το δικαίωμα του κατηγορούμενου να έχει νομικό συμπαραστάτη και να τύχει μιας δίκαιης δίκης.
Αμφισβητούμε την τακτική ορισμένων νομικών, συνήθως ποινικολόγων, να γίνονται τηλεοπτικοί μαϊντανοί, προφανώς για να ..ανεβάσουν το κασέ τους.
Από πού ως πού, η υπερασπιστική γραμμή του δικηγόρου ενός κακοποιού είναι είδηση και "πρέπει" να μπαίνει μέσως μετά από κάθε αναγγελία σύλληψης;
Η άποψη του δικηγόρου, δεν είναι η "άλλη πλευρά". Δεν έχει να προσδώσει κάτι στην αλήθεια, αφού είναι βέβαιο, ότι θα είναι η ίδια ανιαρή καραμέλα, περί αθωότητας.
Κάτι σαν τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών, όταν εντάσσονται σε μια ομάδα. Τι περιμένουμε να δηλώσει ο μεταγραφείς ποδοσφαιριστής, εκτός από "είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα....θα πάρουμε τίτλους...κλπ,κλπ,κλπ..."
Ας μη κοροϊδευόμαστε:
Δεν υπάρχει κανένα νόημα, στο να προσπαθούν οι δικηγόροι να πείσουν για την αθωότητα του πελάτη τους, το ..τηλεοπτικό κοινό.
Δεν θα δικάσει τον κατηγορούμενο η κυρά-Μαρία, που βλέπει τον μαϊντανό δικηγόρο !
Θα τον δικάσει μια συγκεκριμένη σύνθεση δικαστών, που έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή της κι όχι αυτά που παρουσιάζει "μονοπωλιακά" ο τηλεοπτικός δικηγόρος.
Επομένως, τίποτε δεν προσφέρει στον πελάτη και στην ουσία της υπόθεσης ο τηλε-δικηγόρος μαϊντανός.
Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιληφθούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί και να σταματήσουν να δίνουν χρόνο στους μαϊντανούς τηλεδικηγόρους. Μας κούρασαν πολύ.
Βάλτε καλύτερα ...στρουμφάκια !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη