14 Ιουλ 2009

το Κινημα της «Ιλλυρίδας» και ο διαμελισμός των Σκοπίων

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η παλαιά άποψη εγκύρων αναλυτών, που είχαν από χρόνια επισημάνει ότι «το τέλος της πορείας των Σκοπίων είναι η διάλυση και γι’ αυτό δεν πρέπει να βιαστούμε να παραδώσουμε το όνομα»!
Πράγματι, αφού προηγήθηκε η αλβανοσκοπιανική σύρραξη του 2001, τώρα, οκτώ χρόνια μετά τη Συμφωνία της Αχρίδας και ενώ ανακηρύχθηκε η «Ανεξαρτησία» του Κοσσόβου, κύκλοι των Αλβανών των Σκοπίων και το ίδιο το Δημοκρατικό Αλβανικό Κόμμα DPA, απειλούν στην ουσία με εδαφικό διαχωρισμό των Αλβανικών περιοχών, είτε εμμέσως με μορφή Ομοσπονδίας ή Καντονιών, είτε …αναγκαστικά με δημιουργία της επαπειλούμενης «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας», όπως αποκαλούν το αλβανικό κομμάτι των Σκοπίων!
Απόσπασμα από άρθρο στην ιστοσελίδα http://www.noiazomai.net/ilirida.html, όπου και η συνέχεια.
Στο taxalia διαφωνούμε, με την άποψη περί διαμελισμού των Σκοπίων. Ούτε μας συμφέρει (θέλει πολύ συζήτηση), ούτε θα γίνει. Τους διαμελισμούς χωρών, δεν τους επιβάλλουν οι λαοί. Τους επιβάλλουν οι Αμερικανοί ! Και οι Αμερικανοί, προφανώς δεν θα αφήσουν να διαλυθεί η Σλαβοβαρδαρία. Τους λόγους τους αντιλαμβάνεστε όλοι. Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε την εξωτερική μας πολιτική σε τέτοια ενδεχόμενα και χάνουμε όσο περνά ο καιρός και παγιώνεται στη συνείδηση των Σλαβοβούλγαρων της Φυρομίας, η "μακεδονική" ταυτότητα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη