22 Ιουλ 2009

Τα χάλια του ..Βοϊδομάτη


Στην............αυλή του σπιτιού τους νομίζουν ότι είναι μερικοί που έχουν άμεση σχεση με τον Bοϊδομάτη.
Έχει το προσωνύμιο "Το καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης" και ότι είναι καθαρός σαν του βοϊδιού το μάτι.
Βέβαια όλα αυτά τιμητικά, γιατί τα τελευταία χρόνια κοντεύει να καταντήσει σαν τον Καλαμά.
Οι μπουλντόζες κάνουν συνέχεια διαμορφώσεις στον ρού του, λες και είναι σε οικοδομή, καταστρέφοντας τον... υδροβιότοπο και διώχνοντας το μοναδικό ψάρι που ζεί στα νερά του.
Την ντόπια πέστροφα, την άγρια, την λιάρα, που λένε οι ντόπιοι. Ενα είδος που στην πορεία του χρόνου, θα το βλέπουμε και αυτό στις φωτογραφίες.
Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στις όχθες του και που στην πλειοψηφία τους ούτε καν απασχολούν ντόπιους για προσωπικό εργασίας, αλλά αλλοδαπούς, με κύριο κριτήριο -ίσως- το χρήμα και -σίγουρο- κριτήριο την αδιαφορία, καταστρέφουν το ποτάμι μέρα με την μέρα.
Σε αυτή εδώ την χώρα όμως, ενοχλούν αυτοί που φωνάζουν και όχι αυτοί που δεν κάνουν αυτό για το οποίο τους πληρώνει ο Ελληνικός λαός.
Φυσικά αναφέρομαι στις Δημόσιες Υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την προστασία του αλλά και με την τιμωρία αυτών που τόσο επιδεικτικά αψηφούν τους νόμους αλλά και τις αξίες που πρέπει να μας διακρίνουν σαν ανθρώπους.
Για να δούμε λοιπόν θα "ιδρώσει" κανενός το αυτί;

Αν λοιπόν αντιληφθείτε ενέργεια αυτών των υπηρεσιών αλλά και αλλαγή τακτικής και σκέψης στον απλό πολίτη...................να μας σφυρίξετε κλέφτικα (που λέει και πάλι ο λαός μας.)

akisioannina
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη