2 Ιουλ 2009

Κάπνισμα: δηλαδή θέλετε να μας πείτε.....


-ότι οι καθηγητές στα πανεπιστήμια δεν θα καπνίζουν στα γραφεία τους;
-ότι οι φοιτητές δεν θα καπνίζουν στα κυλικεία;
-ότι οι γιατροί (οι φανατικότεροι καπνιστές) δεν θα καπνίζουν στα γραφεία τους;
-ότι η παρέα "πρώτο τραπέζι πίστα", δεν θα ανάψει τα COHIBA της;
-ότι ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας, δεν θα καπνίσει πίνοντας τη φραπεδιά του, στο beach bar?
-ότι ο βιοτέχνης δεν θα επιθεωρεί τις γαζώτριες με το τσιγάρο στο στόμα;
-ότι ο κυρ-Μήτσος ο επιπλάς, δεν θα καπνίζει μπροστά στους εργάτες;
-ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν θα καπνίζει στο γραφείο του;
ΟΧΙ Υπουργέ μου, δεν είναι θέμα παιδείας. Αυτή η εύκολη καραμέλα, ξίνισε. Και στη Γερμανία δοκίμασα να καπνίσω σε μπιστρό, αλλά σε 3 λεπτά (σε τρία, όχι σε τριακόσια τρία όπως Ελλάδα) ήρθε η Polizei και με έλιωσε! Χωρίς αναισθητικό.
Αν καπνίσω εδώ, "θα μου κλ.....μια μάντρα.... αρχ....." (το αντιλαμβάνεστε υποθέτω, αυτό λένε όλοι οι παρανομούντες). Όπως με την απαγόρευση χρήσης κινητού στο αυτοκίνητο.
Για αυτό σας τα πα, ένα χρόνο πριν: Μην κάνετε νόμους, τους οποίους δεν θα εφαρμόσετε. Ξεφτιλίζετε την έννοια "νόμος" και προάγετε τη γενική απειθαρχία και ανυπακοή.
Αφού στην πράξη είστε ..τζούφιοι. Δεν μπορείτε να συγκρουστείτε. Θέλετε να τα έχετε καλά με όλους. Αλλά όσοι είναι υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος στα ευρωπαϊκά πρότυπα, καταλαβαίνουν ότι τους δουλεύετε ψιλό γαζί και είστε άρτσι, μπούρτζι και ..λουλάς.

Βαρεθήκαμε να βλέπουμε νόμους που δεν εφαρμόζονται. Μπουχτήσαμε. Σκάσαμε ρε αδερφέ, πώς να στο πώ αλλιώς;

Θέλουμε να δούμε κάτι να εφαρμόζετε στην πράξη.

Και σεις Μ.Μ.Ε. δες: μη μας δείχνετε εικόνες ελέγχων, από καφετέριες της γειτονιές. Πάντα στα εύκολα. Δείξτε μας έναν έλεγχο σε μπουζουκτσίδικο. Σε μπουζουκτσίδικο. Όπου (αφού δεν έχουν γίνει τα διαχωριστικά) απαγορεύεται σε όλους το κάπνισμα. Πάρτε τις κάμερές σας, και πηγαίνετε αυτό το Σάββατο, σε ένα κλειστό μεγάλο μαγαζί. Να δούμε, που έχουν γραμμένο το νόμο οι Ελληνάρες και κυρίως: πώς λειτουργεί το κράτος.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη