20 Ιουλ 2009

Οι Βλάχοι και η εταιρεία Ψυχικής Υγείας. Μια περίεργη υπόθεση.

ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)" (ιστοτοπος που δεν θα κινδυνέψει ποτέ να κλείσει, αφού είναι ανθελληνικό*!)

"Στις 2 Μαϊου 2009, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, στα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας, απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα στον 86άχρονο Γάλλο υπήκοο Jean (Iancu) Perifan. Του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, χορηγώντας του ένα σημείωμα γραμμένο στα ελληνικά και τα αλβανικά (τις οποίες γλώσσες δεν γνωρίζει), το οποίο εξηγούσε ότι ο λόγος για τον οποίο του απαγορεύτηκε η είσοδος ήταν επειδή ήταν ένα «άτομο επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια».

Ο Iancu Periffan έχει γεννηθεί στη Ρουμανία και είναι ο πρόεδρος της Ένωσης των Γάλλων Αρουμάνων (Βλάχων) (http://www.armanami.org/sutsati.php#F). Έχει γράψει και έχει συνηγορήσει υπέρ των δικαιωμάτων των Βλάχων στην Ελλάδα και.. στις Βαλκανικές χώρες, χωρίς ποτέ να προωθεί τη βία, και έχει επισκεφτεί την Ελλάδα στο παρελθόν για να συμμετάσχει σε σεμινάρια για τους Έλληνες Βλάχους. Ο Perifan έχει συνηγορήσει μέσω δημοσίων δηλώσεων, άρθρων, και πιέσεων (lobbying) στο Στρασβούργο, και μέσω της δουλειάς αρκετών ΜΚΟ για τους Βλάχους, συμπεριλαμβανομένης και της ένωσης της οποίας είναι πρόεδρος.

Το γεγονός ότι τώρα του απαγορεύτηκε η είσοδος - στα 86 του χρόνια - επειδή θεωρείται κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια είναι άλλη μια ένδειξη της σκλήρυνσης της αδιάλλακτης και συχνά παράλογης στάσης των ελληνικών αρχών απέναντι στα δικαιώματα των μειονοτήτων και των ακτιβιστών των μειονοτήτων. Αυτό που απασχολεί το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) είναι ότι, ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος στον Perifan για «λόγους εθνικής ασφάλειας», η άρνηση οφείλεται στην αποδοκιμασία των αρχών για τις απόψεις του και τα κείμενά του για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και με βάση αυτά η άρνηση αποτελεί παράβαση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης.

Στο παρελθόν έχει απαγορευτεί η είσοδος και σε ακτιβιστές για τα δικαιώματα της μακεδονικής και της τουρκικής μειονότητας, που κατάγονται από την Ελλάδα αλλά είναι επίσης υπήκοοι άλλων χωρών."

*Γιατί είναι ανθελληνικό το ΕΠΣΕ; Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός αυτής της χώρας, εκφράζοντας την εθνική θέση δήλωσε «Ποτέ δεν υπήρξε και δεν υπάρχει “Μακεδονική” μειονότητα στην Ελλάδα»! Αυτή είναι η ελληνική θέση. Όποιος γράφει για "μακεδονική μειονότητα" λοιπόν είναι απλά, ανθέλληνας (και άρα επιτυχημένος, στη χώρα που όχι μόνο προστατεύονται από ένα αόρατο δίχτυ, αλλά και ευημερούν οι πολέμιοι του έθνους !!!).

Ψάχνουμε λοιπόν την περίφημη "Ένωση των Γάλλων Βλάχων", η οποία έχει τα "παραρτήματά" της, στην ιστοσελίδα της

http://armanami.org/blog/sutsati/

Στην ιστοσελίδα λοιπόν έχει το παράρτημα στη Θεσσαλονίκη, με οδό Φράγκων 13 και τηλέφωνο 2310550735.



Sutsati armâneshtsâ dit Gârtsii
Sutsata Vlahilor/Armanjilor di Shtiintsa ditu GârtsiiFrangon 13
GR-54626 ThessalonikiTel. +30 (31) 550735 Fax. +30 (31) 534755
Sutsata Vlahilor/Armanjilor di VeriaVerois & Evreon Martiron 1
Zip Code: 59100Tel.: +30 23310 64315Fax.: +30 23310 75767 & 65764E-mail: vlahoi@otenet.gr Internet : http://www.vlahoi.gr/


Το τηλέφωνο αυτό όμως είναι της ...Ε.ΨΥ.ΚΑ. !

Τι είναι η ΕΨΥΚΑ ;
Η ΕΨΥΚΑ είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα. Κύρια αρμοδιότητά της είναι η αποασυλοποίηση χρόνιων ασθενών από διάφορα ψυχιατρικά νοσοκομεία όλης της χώρας. Η ΕΨΥΚΑ λειτουργεί μεταξύ άλλων οικοτροφεία, ξενώνες, διαμερίσματα, προστατευόμενα εργαστήρια, κέντρο ημέρας, ακόμα και αμπελώνα στην Πορταριά Χαλκιδικής στον οποίο απασχολούνται ψυχικά ασθενείς. (http://www.ert3.gr/news/et3newsbody.asp?ID=353757)

Τι σχέση έχει λοιπόν η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΕΨΥΚΑ) με την Ένωση των .....Γάλλων Βλάχων;;;;;


Περιμένουμε μια εξήγηση !

taxalia/sakis


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη