16 Ιουλ 2009

ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Όσο και να προσπαθούν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι διάφοροι κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες της Ελλάδας, να κρατήσουν στα συρτάρια τη διαδικασία και κυρίως ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ μεταξύ της πρώην ενωμένης ΤΙΤΟικής Γιουγκοσλαβίας με την Ελλάδα για το χωρισμό της λίμνης ΔΟΙΡΑΝΗ, να τους ενημερώσουμε ότι εμείς δεν θα έχουμε κλειστά τα..

Η φωτογραφία είναι απο το doirani room του facebook στην οποία βλέπουμε παιδιά να συμμετέχουν σε μάθημα ανακύκλωσης χαρτιού!

μάτια και τα αυτιά μας και θα την φανερώσουμε στον ελληνικό λαό.
Για να μάθει, να κρίνει και να αποφασίσει για το μέλλον του!
Ο ίδιος και όχι οι …άλλοι!
Σε πρόσφατη συνομιλία μου με άνθρωπο που έχει αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής του με τη λίμνη και κυρίως την ανάπτυξη της γύρω περιοχής, ανακάλυψα από την κουβέντα μας, ότι υπάρχει ένα σκοτεινό πέπλο μυστηρίου και μια προσπάθεια αποσιώπησης της πραγματικής κατάστασης.
Μάλιστα σε λίγους μήνες θα γίνει και μια ημερίδα για τη Δοϊράνη και την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής στην έδρα του δήμου.
Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, το οποίο δεν το δημιουργούν οι …απέναντι, αλλά οι κάτοικοι της ελληνικής περιοχής, με τις ανεξέλεγκτες γεωτρήσεις που κάνουν στην ευρύτερη λεκάνη της λίμνης, με αποτέλεσμα την πτώση της στάθμης κατά αρκετά εκατοστά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Όταν παλαιότερα οι καλλιέργειες αφορούσαν προϊόντα σταριού και καπνού, δεν υπήρχε πρόβλημα. Αργότερα όμως με τα καλαμπόκια, η αύξηση της ζήτησης σε νερό ήταν κατακόρυφη!
Οι βροχές του Ιουνίου στην περιοχή φέτος ήταν ευεργετικές, γιατί δεν αντλήθηκε νερό από τις γεωτρήσεις και η στάθμη της λίμνης αυξήθηκε κατά εικοσιπέντε περίπου εκατοστά.
Παρατηρείτε το φαινόμενο της αύξησης της στάθμης στους χειμερινούς μήνες και της μείωσης τους καλοκαιρινούς. Πάντα όμως το ισοζύγιο βγαίνει στο τέλος αρνητικό για τη λίμνη, με αποτέλεσμα την δραματική υποχώρηση των νερών.
Καλό θα είναι λοιπόν, τώρα που ο Τρεμόπουλος μπήκε στην ευρωβουλή, να ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα της μείωσης των υδάτων της λίμνης και την ανάπτυξη της περιοχής, της μόλυνσης του Αξιού από τους μεταλλαγμένους Βουλγάρους και να σταματήσει να προσβάλλει τη νοημοσύνη των Μακεδόνων με τις απόψεις του περί …αυτοπροσδιορισμού.

A.K.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη