2 Ιουλ 2009

Λατρεμένη μου εφορία....


Την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ περίμενα πως εχει έρθει η περίοδος για να λάβω το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, βλέπω στο ταχυδρομικό μου κουτί, φάκελο από τη Δ.Ο.Υ. Λέω και εγώ, κοίτα να δεις, φέτος ήρθε σύντομα και όλα καλά...

Δεν ήταν όμως έτσι...Στο σημείωμα μέσα, που πολλοί από εσάς εχετε διαβάσει και οι ίδιοι, μέσες-άκρες έλεγε ότι λόγω λαθών και άλλων προβλημάτων έπρεπε να υποβάλλω Ε9 και πάλι και μάλιστα εντος 15 ημερών. Με κόβει κρύος ιδρώτας, γιατί δεν μπορώ να.. φανταστώ τί λάθη έχω κάνει και τί πρέπει να διορθώσω, αφού το σημείωμα ήταν γενικόλογο. Απλά παρέπεμπε στη χρήση του διαδικτύου, και μιλούσε για ηλεκτρονική υποβολή.

Χωρίς λοιπόν να ξέρω τι να κάνω, πάω στη λογίστριά μου, να τη ρωτήσω τι μπορώ να κάνω και που μπορεί να οφείλεται το λάθος. Και εκεί μου σκάει το μυστικό, ότι δηλαδή απλά πρέπει να υποβάλλω την ίδια δήλωση μέσω διαδικτύου, και ότι αυτή έχει αναλάβει ήδη άλλες 100 δηλώσεις πελατών της (με το αζημίωτο φυσικά). Καθώς ότι όλη αυτή η ιστορία γίνεται γιατί σε όσους π.χ. παντρεύτηκαν τελευταία, και έχει αλλάξει το Ε9 τους, η εφορία δεν έχει περάσει στους υπολογιστές της τις μεταβολές στο εν λόγω έντυπο. και επειδή θέλει να πετάξει το χαράτσι του ΕΤΑΚ, και αλλιώς δεν θα προλάβαινε σύντομα, βάζει εμάς να κάνουμε τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν οι υπάλληλοί της. Δηλαδή εμείς είτε το καταλάβαμε είτε όχι, με τη συμπλήρωσή του και την υποβολή του, ακόμα και αν η περιουσία μας δεν άλλαξε, δουλέψαμε για την εφορία, που θα μας βάλει στο τέλος να την πληρώσουμε για τις υπηρεσίες που της προσφέραμε!

Σε ερώτηση μάλιστα στη λογίστρια τί γίνεται αν δεν έχω διαδίκτυο, μου απάντησε γλαφυρότατα, ότι οι εφοριακοί απαντούν είτε "να βρεις", είτε "να πας σε λογιστή".

Πήγα και εγώ σε μία εφορία να ρωτήσω, για να δώ τι θα μου πουν, για το γαμώτο βρε παιδί μου... Ο νωχελικός λοιπόν εφοριακός, αφού μου έδωσε μετά από 5 λεπτά 10 δεύτερα από το χρόνο του, (αφού κανόνιζε από τηλεφώνου τις καλοκαιρινές του διακοπές), μου απάντησε χαμογελώντας:" Α!, παντρεύτηκες πρόσφατα; Συμπλήρωσε Ε9!!!"

Και αφού τον ρώτησα τί γίνεται αν δεν έχω internet...

"Μα φυσικά θα πας σε λογιστή..."

Αυτά προς το παρόν.

Νοιώθω την ανάγκη να αναφωνήσω: "Ζήτω η Ελλαδάρα, η χώρα της πατέντας και των παγκόσμιων πρωτοτυπιών!!!"

Selinios.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη