7 Ιουλ 2009

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: "Να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη"



«Συνδεδεμένη» και επακόλουθη των διαδικασιών απονομής δικαιοσύνης στην υπόθεση υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού, από πρώην υπάλληλο του δήμου Θεσσαλονίκης, που επιταχύνθηκαν «κατόπιν πιέσεων του ιδίου και της διοίκησης του δήμου», ήταν η αφαίρεση της φορολογικής ενημερότητας του δήμου, υπογράμμισε ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος επικαλέστηκε επιστολή προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στις 10 Ιουνίου (την τέταρτη κατά σειρά), με την οποία τον παρότρυνε «να ασκήσει διώξεις άμεσα», με όσα «αυταπόδεικτα» στοιχεία είχε στη διάθεση του (τα πορίσματα των ελεγκτών, τις πειθαρχικές αποφάσεις και δημοσιεύματα παραδοχής του αδικήματος από τον φερόμενο ως δράστη), ώστε «να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη» -όπως είπε χαρακτηριστικά - ενάντια «σε σχεδιασμούς, που... έλεγαν όλα αυτά να βγούνε του χρόνου -το 2010-, για ευνόητους λόγους».
«Και τότε πήρε τη σωστή απόφαση, ο νέος προϊστάμενος Πρωτοδικών, ο Δ. Παπαγεωργίου, που έπρεπε να πάρει ο προηγούμενος πριν ενάμιση χρόνο, αφού όλα τα στοιχεία ήταν αυταπόδεικτα, να συνταχθούν εκθέσεις για ότι είχε βρεθεί εκείνη τη στιγμή, μετά από έρευνα ενάμιση χρόνου και να προχωρήσουν οι διώξεις» τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, προσθέτοντας ότι η αφαίρεση της φορολογικής ενημερότητας του δήμου ήταν νομικώς προβλεπόμενη, με βάση το πόρισμα της Θ'Α ΔΟΥ για χρέη ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, που ενώ εκταμιεύτηκαν, δεν αποδόθηκαν λόγω της υπεξαίρεσης.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος επεσήμανε ότι η υπεξαίρεση «αποκαλύφθηκε από την ίδια τη διοίκηση του δήμου» και άφησε αιχμές για τους οργανισμούς που δεν ενημέρωναν το δήμο «τόσα χρόνια» για τις οφειλές. Τόνισε, ότι «και οι τρεις περιπτώσεις υπαλλήλων που διαχρονικά υπεξαίρεσαν δημοτικά χρήματα απολύθηκαν και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη».
Τέλος, επέκρινε την κατάθεση ερώτησης βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «από διάφορες περιοχές της χώρας», προς το υπουργείο Οικονομικών οι οποίοι «ζητούν να πληροφορηθούν για ένα δήμο», και απέδωσε την κατάθεση της ερώτησης σε επιρροή της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Χρύσας Αράπογλου.
Μετά την ομιλία του δημάρχου, οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη - Πρωταγωνίστρια» και της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη Τώρα» αποχώρησαν από την αίθουσα καλώντας τον δήμαρχο «να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες». «Οι απαντήσεις του δημάρχου δεν μας ικανοποίησαν. Τα ερωτήματα που τέθηκαν έπεσαν στο κενό, είμαστε αναγκασμένοι να αποχωρήσουμε» δήλωσε εκ μέρους της παράταξης «Θεσσαλονίκη - Πρωταγωνίστρια» ο δημοτικός σύμβουλος Μπ. Μπαρμπουνάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της άλλης αποχωρούσας παράταξης, Γ. Μπουτάρη. Για «πολιτικές ευθύνες, που πρέπει να αναληφθούν» έκαναν λόγο και οι επικεφαλής των άλλων δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Αγάπιος Σαχίνης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
ΕΞΠΡΕΣ
Θα το ρωτήσουμε για χιλιοστή φορά κ.εισαγγελέα: Καλά όλα αυτά, αλλά τα λεφτά μας που πήγαν;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη