2 Ιουλ 2009

Πρωτοφανής προσέλευση φιλάθλων στις "πρώτες" ΑΡΗ και ΠΑΟΚ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΓΗΠΕΔΑ
Εντυπωσιακές οι πρεμιέρες των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ και Αρη που έφεραν πλήθη κόσμου στις κερκίδες της Τούμπας και του «Κλεάνθης Βικελίδης» αντίστοιχα.

Περισσότεροι από 18.000 κόσμου βρέθηκαν στην Τούμπα, για να αποθεώσουν τους παίκτες του «δικεφάλου» του βορρά. Χιλιάδες φίλοι του Αρη έδωσαν το παρόν στην έναρξη της προετοιμασίας των «κιτρίνων». Τόσο πολλοί που δεν χωρούσαν στις θύρες που δόθηκαν στην διάθεση του κοινού και χρειάστηκε να ανοίξουν όλες του γηπέδου.

ΠΑΟΚ: "Tο πρωτάθλημα εσύ θα μας το φέρεις"
Περισσότεροι από 18.000 κόσμου βρέθηκαν στην Τούμπα, για να αποθεώσουν τους.. παίκτες του ΠΑΟΚ στην πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν. Το πάθος που επικράτησε δεν περιγράφεται, με τους φίλους του Δικεφάλου να αποθεώνουν τα νέα αποκτήματα αλλά και τους παλιούς, ενώ την τιμητική τους είχαν Θοδωρής Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας. "Ζαγοράκη να το ξέρεις, το πρωτάθλημα εσύ θα μας το φέρεις", το μήνυμα με νόημα του κόσμου. Το Sportnet παρακολούθησε και μεταφέρει τις εξελίξεις.
Από πολύ νωρίς, από τις 17.20 άρχισαν να συρρέουν στην Τούμπα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ενώ ισχυρές ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις, εντός και εκτός γηπέδου, αφού σήμερα είναι η πρώτη και του Αρη, για παν ενδεχόμενο. Την αποθέωση γνώρισαν οι πρώτοι παίκτες που βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, λίγο μετά τις 18.00.
Πολύς κόσμος είχει έρθει και από την περιφέρεια και τοποθετήθηκαν στις θύρες 1,2,3,4,7 και 8 και αποθεώθηκαν κατά σειρά τα νέα αποκτήματα Φιλομένο, Κουτσιανικούλης, Τσιρίλο, Φωτάκης, Αμπουμπακάρι, Κρέσιτς, Παπάζογλου. Με καπνογόνα και συνθήματα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιούργησαν καυτή ατμόσφαιρα. Απουσίασαν από την πρώτη ο Κοντρέρας, που έχει επιπλέον άδεια, ο Βιεϊρίνια και ο Σαβίνι.
Δηλώσεις
«Στο δρόμο που χαράξαμε από πέρυσι θα συνεχίσουμε και φέτος. Η παρουσία του κόσμου μας γεμίζει με περισσότερες ευθύνες για τη νέα χρονιά», είπε ο Κώστας Χαλκιάς». Ο Μπρούνο Τσιρίλο είπε: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια υποδοχή, είναι απίστευτο. Θα γίνω πιο δυνατός και μέσα από την ομάδα θα προσπαθήσω για το καλύτερο».
Ο Φερνάντο Σάντος ήταν λιτός στις δηλώσεις του: «Χαίρομαι που ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα και αυτό μας γεμίζει ευθύνες. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πρωταγωνιστεί και από την πλευρά μου μπορώ να υποσχεθώ πολλή δουλειά». Η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας ξεπέρασε τις 11.500 "κομμάτια".

ΆΡΗΣ: "La bombonera" το "Κ. Βικελίδης"
Σε λάτιν ρυθμούς και η πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η μπάντα των οργανωμένων οπαδών έπαιζε ακατάπαυστα δίνοντας τα συνθήματα. Χιλιάδες φίλοι του Αρη έδωσαν το παρόν στην έναρξη της προετοιμασίας των «κιτρίνων». Τόσο πολλοί που δεν χωρούσαν στις θύρες που δόθηκαν στην διάθεση του κοινού και χρειάστηκε να ανοίξουν όλες του γηπέδου «Κλεάνθης Βικελίδης» προκειμένου να μπουν όλοι στο γήπεδο.
Η είσοδος της ομάδας έγινε με την μορφή παρουσίασης. Εκατοντάδες πυροτεχνήματα άναψαν πριν αρχίσουν να βγαίνουν ένας- ένας από τα αποδυτήρια. Ωραία εικόνα αλλά η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Ωστόσο κανέναν δεν πείραξε η ομιχλη που σκέπασε το «Κλεάνθης Βικελίδης». Πρώτα παρουσιάστηκε το τεχνικό τιμ, με το δίδυμο, Μαζίνιο, Ντονάτο να αποθεώνονται από όλους τους φιλάθλους. Δείχνοντας έτσι ότι τους πιστεύουν και στηρίζουν. Στην συνέχεια οι παίκτες με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα παρουσιάστηκαν τελευταία.
Από την περσινή ομάδα ο Σέρτζιο Κόκε χειροκροτήθηκε θερμά, περισσότερο από όλους τους παλιούς παίκτες. Ανταπέδωσε το χειροκρότημα και ο κόσμος φώναξε ρυθμικά το όνομα του. Ο αρχηγός αιφνιδιάσε τους πάντες καθώς με το νέο λουκ, ξύρισε το κεφάλι του. Ο νεαρός Ιρλανδός, Ντέιλι βγήκε με μια μπάλα στα πόδια έδειχνε αιφνιδιασμένος και σταμάτησε στο κέντρο του γηπέδου προκειμένου να θαυμάσει την μεγαλειώδη παρουσία του κόσμου.

Τελευταίος βγήκε από τα αποδυτήρια ο Γκρατσιάν και γνώρισε την αποθέωση καθώς εισέπραξε το δυνατότερο χειροκρότημα όλων. Ο ΠΑΕ φρόντισε να μοιράσει και δώρα στους φιλάθλους καθώς εκατοντάδες μπάλες πέταξαν οι ποδοσφαιριστές στις κερκίδες. Δεν ξέχασαν και τους αδερφούς τους που δεν ήταν στο γήπεδο. Ο κάθε ποδοσφαιριστής άφησε από ένα λουλούδι στην μαρμάρινη πλάκα που είναι στο γήπεδο αφιερωμένη στους αδικοχαμένους οπαδούς ενώ κρατήθηκε και ένα λεπτό σιγή.
Με άδεια απουσίαζαν οι Αμπρέου και Αράνο. Αμφότεροι αναμένεται να ενσωματωθούν στην ομάδα στην Ιταλία. Ακόμα και μια ώρα μετά την έναρξη της πρώτης προπόνησης συνέχιζε να φτάνει κόσμος στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οπότε ο αριθμός των φίλων του Αρη που έδωσαν το παρόν φτάνει τις 18 χιλιάδες.

Πριν την έναρξη της προπόνησης των παικτών του Αρη οι Μαζίνιο, Σηφάκης, Κόκε και Γκρασιάν μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου τόσο για την παρουσία του κόσμου όσο και για τους στόχους που δεν είναι άλλοι από την όσο το δυνατόν ψηλότερη θέση και έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Μαζίνιο: «Ευχαριστώ τον κόσμο για την εμπιστοσύνη του. Χωρίς αμφιβολία είναι κάτι εκπληκτικό να βλέπεις στην πρώτη προπόνηση γεμάτο γήπεδο. Μακάρι μέσα από την δική μας δουλειά να έχουμε καλή χρονιά, να είμαστε στην πρώτη 5αδα, να βγούμε στην Ευρώπη και όσο πιο ψηλά γίνεται. Είμαι ικανοποιημένος γιατί ήρθαν ποιοτικοί παίκτες που θα προσφέρουν στον Αρη»
Κόκε: «Είμαι εδώ τέσσερα χρόνια., Κάθε χρόνο η υποδοχή είναι εκπληκτική. Αν δεν κάνουμε σωστά την δουλειά μας, αμέσως ντρεπόμαστε να αντικρίσουμε αυτόν τον κόσμο»
Σηφάκης: «Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μένα. Είμαστε χαρούμενοι, Θα προσπαθήσουμε να έχουμε λίγες στενοχώριες και στο τέλος να βγούμε στο ΟΥΕΦΑ. Κάθε χρόνο θα διεκδικούμε το κάτι παραπάνω. Υπάρχει ένα κορμός, ήρθαν και νέα παιδιά και η ομάδα θα δέσει»
Γκρασιάν: «Ήταν μία εκπληκτική υποδοχή για όλους. Ξεκινάμε με αισιοδοξία και όνειρα. Το κλίμα μοιάζει με το Λα Μπομπονέρα. Θα αφοσιωθώ μόνο στην φανέλα του Αρη. Ακόμα δεν έχω μιλήσει με κανέναν για το φιλικό με την Μπόκα, όμως τέτοια ματς βοηθούν για το πρεστίζ της ομάδας».

Πηγή: Sportnet.gr


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη