6 Ιουλ 2009

Μερικές σκέψεις για τη μετανάστευση


Μερικά πράγματα για την κατάσταση με τους μετανάστες στην Ελλάδα…

Ας ξεκινήσουμε από την πλευρά του μετανάστη.
Προέρχονται κυρίως από υπανάπτυκτες χώρες, μορφωτικό επίπεδο χαμηλό (προσωπικά δεν έχω δει κανέναν Αμερικάνο, άγγλο ή Γάλλο να έρχεται μετανάστης να βρει την τύχη του στην Ελλάδα. Οι μόνες περιπτώσεις είναι ή να παντρευτεί έλληνα/ ελληνίδα ή κανένας συνταξιούχος γερμανός να αγοράσει κανένα σπίτι στην Κρήτη και να αράξει για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του).

Έρχονται λοιπόν οι Πακιστανοί, Αφγανοί κλπ γιατί πολύ απλά δεν έχουν τίποτα να χάσουν και γιατί οι συνθήκες στη χώρα τους είναι πολύ χειρότερες. Αν γινόταν πχ εμφύλιος στην Ελλάδα, αν ο κόσμος πείναγε.. αν.. αν το ίδιο θα έκαναν και οι έλληνες. Κανείς δεν φεύγει από τη χώρα του με τον διακαή πόθο να καθαρίζει τζάμια στα φανάρια και να κοιμάται με 10 άτομα με την φυματίωση να περιμένει στη γωνία.

Αυτή είναι η πλευρά των πραγμάτων του μετανάστη.
Πάμε στον έλληνα.

Η Ελλάδα λόγω... γεωγραφικής θέσης είναι ο πρώτος σταθμός των μεταναστών εξ ανατολής προς την ευρώπη.Με την αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος, το οποίο μπορούσε και έπρεπε να είχε προβλεφθεί ως κλασικοί έλληνες του στιλ « έλα μωρέ βλέποντας και κάνοντας» βρεθήκαμε πάλι (περίεργο, όπως ακριβώς με το μακεδονικό πχ) μπροστά σε μια de facto κατάσταση που μας ξύπνησε από τον μακάριο ύπνο της στρουθοκαμήλου: ένας τεράστιος αριθμός αλλοδαπών για τους οποίους ξέρουμε ελάχιστα να ζουν ανάμεσά μας.Μια χώρα που βρίσκεται στην πόρτα της Ευρώπης, και της οποίας η οικονομία ακροβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας οφείλει να ξέρει πόσους μετανάστες χρειάζεται, πόσους μπορεί να απορροφήσει.

Εδώ και μήνες συνεχίζεται μια εντελώς ποδοσφαιρική αντιπαράθεση μεταξύ αριστερών «προστατών» των μεταναστών και δεξιών του λεγόμενου πατριωτικού χώρου. Το ερώτημα δεν είναι αν οι μετανάστες έχουν ή δεν έχουν δικαίωμα να είναι στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι να βρίσκονται στην Ελλάδα ακριβώς όσοι μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές – οικονομικές παραμέτρους της χώρας.
Περισσότερα εδώ
http://babispd.wordpress.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη