11 Ιουλ 2009

κανένας δεν μπορεί να νικήσει τη βλακεία

Tου Δημήτρη Κωνσταντάρα
www.konstandaras.gr

Το ότι «κανένας δεν μπορεί να νικήσει τη βλακεία» είναι κάτι σαν ρητό Ευρωπαίου διανοητή που αυτή τη στιγμή δεν τον θυμάμαι.

Iσχύει κατ εξοχήν στην Ελλάδα. Σήμερα το λέμε «Κανένας δεν μπορεί να νικήσει τη βλακεία, την ανικανότητα και την... αδιαφορία του Κράτους».

Συγκεκριμένα: Το χαρτί που έφτασε στο σπίτι μου σήμερα, 9 Ιουλίου ,2009, προερχόταν από το Υπουργείο Οικονομίας / Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και αφορούσε την περίφημη «Έκτακτη Εισφορά» που αποφάσισαν να επιβάλουν στον Έλληνα φορολογούμενο ( γενικώς και αορίστως) για να καλυφθούν τα ελλείμματα . Το αποφάσισαν αναγκασμένοι προφανώς από την πίεση της γενικά κακής οικονομικής κατάστασης. Το ταμείον είναι μείον και από κάπου έπρεπε να βρεθούν τα λεφτά.

Δεν συζητώ το ποιοι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν , το ΠΟΣΑ ο καθένας η το ποιοι επέλεξαν τα κριτήρια .Όμως το χαρτί που πήρα με «χρεώνει» με 3.000 ευρώ, με υποχρεώνει να καταβάλω το πρώτο χιλιάρικο στις 31 Ιουλίου ( την ίδια μέρα που πρέπει να πληρώσω και την πρώτη δόση του φετινού φόρου εισοδήματος) και θεωρεί ότι το εισόδημά μου είναι «Α.»

Όμως δεν είναι έτσι. Ο φωστήρας του «Κράτους» – υπουργός, σύμβουλος, υπάλληλος δεν ξέρω- με «μέτρησε» με το εισόδημά μου του …2007. Όταν ήμουν βουλευτής. Με τις γνωστές αποδοχές του βουλευτού. Τώρα, εδώ και 2 χρόνια, ΔΕΝ είμαι. Είμαι απλώς συνταξιούχος δημοσιογράφος. Και συνεπώς ΔΕΝ έχω εισόδημα Α. Έχω εισόδημα – Α .

Θα φορολογηθώ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ( για να καλύψω τις τρύπες που δημιούργησαν αυτοί που σίγουρα δεν πληρώνουν φράγκο) με βάση τις προ διετίας αποδοχές μου; Δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Τι να κάνω;

Δυο ερωτήματα: Αν εγώ , έστω με το προ διετίας «Α» εισόδημα του βουλευτή ( που δεν είναι βεβαίως εισόδημα συνταξιούχου δημοσιογράφου αλλά δεν είναι και τα εκατομμύρια εδώ που τα λέμε) καλούμαι να πληρώσω 3.000, ο κ. Βγενόπουλος π.χ. ο κ. Λάτσης ή ο κ. Κοντομηνάς και οι διάφορα άλλοι , χιλιάδες νομίμως πάμπλουτοι επιχειρηματίες, εισοδηματίες, καλλιτέχνες του άσματος, ποδοσφαιριστές, τηλεστάρ με ( όπως διαβάζουμε) εκατονταπλάσιο εισόδημα, πόσα ΑΚΡΙΒΩΣ καλούνται να πληρώσουν; 30.000 ; 80.000; 150.000;

Αν εγώ με το πραγματικό « –Α» εισόδημα του συνταξιούχου δημοσιογράφου δυσκολεύομαι να πληρώσω την έκτακτη εισφορά ΚΑΙ τον φόρο εισοδήματος ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ, πώς να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του κάποιος άλλος Έλληνας φορολογούμενος που έχει αρκετά μικρότερες αποδοχές από εμένα, υπάλληλος, αυτοαπασχολούμενος, αγρότης, συνταξιούχος, έστω κι αν το ποσό που του ζητείται είναι μικρότερο; Δεν μπορεί.

Κανείς δεν μπορεί να νικήσει τη βλακεία. Μόνο που εδώ δεν πρόκειται απλώς περί βλακείας. Πρόκειται για κακουργηματική πράξη εκ προθέσεως. Που σε ευνομούμενα κράτη – αν υπάρχουν ακόμη- τιμωρούνται με ειρκτή.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη