6 Ιουλ 2009

Θ.Τσουκάτος: Τα μεγάλα ποσά, δεν γράφονται στα βιβλία !!!


ΚΑΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ
Τράβηξε περίστροφο ο «στρατηγός»
Πολύ πάνω από 1.000.000 μάρκα έδιναν «πολύ σημαντικοί χρηματοδότες» είπε στην απολογία του ο Τσουκάτος

Τα όσα είπε στην απολογία του ο πρώην «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσουκάτος στον ανακριτή που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens είναι εξόχως αποκαλυπτικά του πώς λειτουργούν τα μεγάλα κόμματα, πώς διαπλέκονται με επιχειρηματίες και μεγάλα συμφέροντα, πώς αξιοποιούν το υφιστάμενο νομικό πλέγμα για να... ξεπεράσουν ελέγχους.

Επί της ουσίας ακυρώνουν τα έωλα έτσι κι αλλιώς «επιχειρήματα» της σημερινής κομματικής ηγεσίας ότι... τα χρήματα απ' τα μαύρα ταμεία της Siemens δεν μπήκαν στο κομματικό ταμείο ή ότι οι έλεγχοι (εσωτερικοί και των ορκωτών ελεγκτών) δεν βρήκαν τίποτα ή ότι... δεν ξέρουν τίποτα για διπλά βιβλία. «Επιχειρήματα» μάλιστα που προβλήθηκαν παράλληλα με ένα... μπακαλόχαρτο-ντροπή για κόμμα και μάλιστα κόμμα εξουσίας...

Bόμβες...

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Θ. Τσουκάτος, στο κεφάλαιο Αποδείξεις, λέει:

«Μετά την αποκάλυψη των γεγονότων επίσημη θέση του Κόμματός μου υπήρξε πως “απ' τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία δεν προκύπτει η κατάθεση του ποσού στο ταμείο”».

Αυτό είναι αληθές.

Ούτε και θα μπορούσε να προκύπτει απ' τα επίσημα βιβλία.

Είναι γνωστό στους “παροικούντες στην Ιερουσαλήμ” πως άλλη η εικόνα των βιβλίων και άλλη η πραγματικότητα του ταμείου.

Η νέα ηγεσία όμως του κόμματος όφειλε να ζητήσει τ' ανεπίσημα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου και να μιλήσει καθαρά με τα πρόσωπα που ασχολούνταν με τα οικονομικά.

Πάνω απ' όλα -θεωρώ- έπρεπε να ακούσει και μένα.

Γνωρίζουν οι πάντες άριστα πως καμιά μεγάλη χορηγία (άνω του τότε νομίμου ορίου των 10.000.000 δρχ. και σήμερα των 15.000 ευρώ), δεν αναγραφόταν στα επίσημα βιβλία.

Αν συνέβαινε, τα βιβλία θ' απορρίπτονταν κατά τον νόμιμο έλεγχό τους απ' τη Βουλή και οι συνέπειες θα 'ταν -πέραν των ποινικών κυρώσεων για την παραβίαση του σχετικού νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων- η μείωση κατά 50% της ετήσιας κρατικής χορηγίας (σήμερα 22 εκατομμύρια ευρώ).

Άλλωστε και οι μεγάλοι χρηματοδότες έθεταν ως προϋπόθεση τη διακριτικότητα και την ανωνυμία, για προφανείς λόγους αλλά και γιατί σχεδόν όλοι χρηματοδοτούσαν ταυτόχρονα και τα δύο μεγάλα κόμματα.

Απόδειξη της ανωτέρω αλήθειας αποτελεί το γεγονός πως καμιά μεγάλη χρηματική ενίσχυση κόμματος, άνω του νομίμου ορίου, έχει αναγραφεί ποτέ στα επίσημα κομματικά βιβλία.

Πρέπει όμως να εθελοτυφλεί κανείς για να συμπεράνει εξ αυτού πως ποτέ δεν έγιναν μεγάλες οικονομικές ενισχύσεις -πολύ πάνω όχι μόνον του νομίμου ορίου αλλά και του επίμαχου ποσού του 1.000.000 μάρκων- προερχόμενες από πολύ σημαντικούς χρηματοδότες.

Δηλαδή να νομίζει, κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα, πως είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που τα κόμματα εξουσίας ποτέ δεν ενισχύθηκαν προεκλογικά με χορηγία άνω των 15.000 ευρώ (!)

Εξ ετέρου ούτε στα έξοδα εγγράφεται ποτέ το σύνολο των τεράστιων ποσών για τη μετακίνηση των ετεροδημοτών, συγκεντρώσεις, διαφήμιση κ.λπ., απλά γιατί τα έσοδα και τα έξοδα έπρεπε να 'ναι ισοσκελισμένα στο ελάχιστο νόμιμο όριο.

Όποιος λοιπόν επικαλείται τα βιβλία και τα επίσημα στοιχεία, το πράττει όλως προσχηματικά, σταθμίζοντας πως η ομολογία της αλήθειας θα 'χει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος απ' τη συντήρηση ενός “κατά συνθήκη ψεύδους”.

Δηλωτικός ο διάλογος που δημοσιεύθηκε στις 9/7/2008 στον Τύπο, χωρίς ποτέ να διαψευσθεί (σχετ. 10 εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”) μεταξύ των κυρίων Ε. Βενιζέλου και Γ. Ραγκούση στο πολιτικό γραφείο του Κόμματος, όπου ο πρώτος ισχυρίζεται “πως προκειμένου ο κομματικός λόγος να συμβαδίζει με το κοινό αίσθημα, να μην διαψεύδεται τόσο κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδεχόμενο τα χρήματα της SIEMENS να κατέληξαν στο κομματικό ταμείο”, “Αλήθεια για εμάς είναι αυτό που λένε τα βιβλία μας”, φέρεται να απαντά ο κ. Ραγκούσης.

Τέλος, ίσως κάποιος ν' αναρωτιόταν γιατί, εισφέροντας τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά, δεν ζήτησα απόδειξη. Απόδειξη αποτελούσε η αντίστοιχη καταστροφή των κουπονιών της οικονομικής εξόρμησης.

Αξιοσημείωτο είναι πως στον ισολογισμό εσόδων - δαπανών '99 τα έσοδα απ' τα κουπόνια ανέρχονται σε 549.000.000 δρχ., ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το επίμαχο (σχετ. 8).

Λειτουργούσαμε με βάση την καλή πίστη και μόνον. Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί πως θ' αμφισβητούνταν τα γεγονότα.»


http://www.paron.gr/v3/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη