17 Ιουλ 2009

Μια Γαλλίδα έρχεται με το ..άλογό της στη Θεσσαλονίκη!!!

Ένα θέμα που βρήκαμε ενδιαφέρον στο TaXalia:
ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πέρασε τα ελληνοτουρκικά σύνορα η «Αμαζονα της ειρήνης»

Πρόκειται για μια τολμηρή 39χρονη Γαλλίδα αναβάτρια την Laurence Bougault που κάνοντας πραγματικότητα την πρόκληση των αρχαίων μεταναστεύσεων από την κεντρική Ασία προς την Ευρώπη αποφάσισε να διανύσει 7.000 χιλιόμετρα με το άλογό της. Ήδη υλοποίησε το ½ της διαδρομής στην παράτολμη αυτή προσπάθεια που χρειάζεται τη συνδρομή ανθρώπων που μπορούν να την στηρίξουν εξασφαλίζοντας το κατάλυμα και την τροφή για το άλογο και την ίδια ενώ ήδη πέρασε τα ελληνοτουρκικά σύνορα και κατευθύνεται προς την Θεσσαλονίκη που θα βρίσκεται κατά το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος, μαζί με το άλογο της. Η πρωτοβουλία η «Αμαζόνα για την Ειρήνη» όπως περιγράφεται και... στην ιστοσελίδα που διατηρεί η ίδια ακολουθεί τις διαδρομές των μεγάλων μεταναστεύσεων της προϊστορίας, οι οποίες οδήγησαν τους λαούς της Κεντρικής Ασίας και της Εγγύς Ανατολής έως την ακτογραμμή της Ευρώπης, συγκεκριμένα τους Κέλτες.
Η κ. Bougault, που μόλις χθες πέρασε τα ελληνο-τουρκικά σύνορα, σκοπεύει έφιππη να διανύσει την απόσταση των 7.000 χιλιoμέτρτων, σε λιγότερο από έξι μήνες και να σπάσει έτσι ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας.
Η διαδρομή της εξαιρετικής αυτής αναβάτριας, που είναι επίσης συγγραφέας πολλών βιβλίων, περνάει μέσα από το Ιράν, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία για να καταλήξει στο Παρίσι. Στην ιστοσελίδα της που είναι μεταφρασμένη σε πολλές γλώσσες μεταξύ των οποίων αγγλικά, περσικά, τουρκικά ελληνικά, γερμανικά και ιταλικά δίνονται πληροφορίες για το ταξίδι και μικρές ανακοινώσεις παρουσιάζεται το βιογραφικό της σύμφωνα με το οποίο το 2001 διένυσε έφιππη σε 3300 χιλιόμετρα τη Νοτιοανατολική Αφρική και περιέγραψε την περιπέτειά της εκείνη στο βιβλίο της «υπό το βλέμμα των αλόγων της Αφρικής». Το πρόσφατο ταξίδι δεν ξέρουμε τι εκδοτικά εγχειρήματα θα γεννήσει είναι γεγονός πάντως ότι οι σημειώσεις και οι εμπειρίες της έρχονται να προστεθούν σε ένα πολύ γεμάτο βιογραφικό.
Αναβάτρια αλόγου από 10 ετών
Γεννημένη το 25-08-1970, η Laurence ανεβαίνει στο άλογο από την ηλικία των δέκα ετών. Ταυτόχρονα με μια κλασική πορεία της μέσα στις λέσχες, πειραματίζεται από την ηλικία των δώδεκα ετών, τις χαρές του ιππέα του εξωτερικού, χάρη σε μια φοράδα που αγοράστηκε από την γιαγιά της. Η μετέπειτα πορεία της είναι συνδεδεμένη με τα άλογα,. σταύλους, διαδρομές.
Το 1997, αποφασίζει, κοιτάζοντας να πάει στην Μογγολία και να κινηθεί με άλογο. Το 1998, αγοράζει ένα καθαρόαιμο των τριών ετών με το οποίο θα κάνει τη διάβαση των Άλπεων.
Το 1999, με μια αραβική φοράδα κάνει την περίμετρο της Γαλλίας και ακολουθεί η Αφρικανική διαδρομή. Τα ταξίδια συνεχίζουν και σύντομα αυτό την οδηγεί στο Τουρκμενιστάν και το Ιράν, το οποίο γεννιέται το πρόγραμμα «η αμαζόνα της ειρήνης».
Σήμερα, η Laurence θεωρείται μια πλήρης γνώστρια της φύσης του αλόγου από την γέννησή του μέχρι τον θάνατο, την εκπαίδευση, τις τεχνικές την αντοχή του, που την κάνουν να βρίσκεται σαν γητευτής σ’ ένα διαρκή διάλογο μαζί του.

Μελαχροινή Μαρτίδου
http://www.xronos.gr/reportage/detail.php?ID=47631
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη