23 Ιουλ 2009

Η ανωνυμία των bloggers ως "ασπίδα" απέναντι στην πολιτική παράνοια

Η άποψη του Massmedia
Σε ένα κράτος όπου ο παραλογισμός αναμφίλεκτα αναγνωρίζεται ως το κύριο χαρακτηριστικό που διέπει τον τρόπο λειτουργίας του, ο πολίτης βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο.

Οι ιστολόγοι (bloggers), ως πολίτες αυτού του επικίνδυνου κράτους, προσπαθούν με την πληροφόρηση και την ορθή κριτική στα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου, να εξορθολογήσουν την σκέψη αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις και να επαναφέρουν την χαμένη πολιτική βούληση που θα... εκλογικέψει την λειτουργία των θεσμών.

Ο χρόνιος εθισμός των κυβερνόντων (όλων των κυβερνήσεων): στους κόλακες, στους οσφυοκάμτες κλακαδόρους, στους ανίκανους υποτελής, στους διαπλεκόμενους «βαρόνους» των ΜΜΕ με το στρατό της παραπληροφόρησης, στους κομματισμένους οπαδούς που στα μάτια τους όλα λειτουργούν τέλεια, αλλοίωσε την πολιτική κρίση τους.

Πλέον, οι πολιτικοί δεν είναι σε θέση να διακρίνουν τα πολιτικά σφάλματά τους ώστε να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις. Κάθε κριτική που τους εναντιώνεται θεωρείται ως υποκινούμενη από σκοτεινούς κύκλους που αποσκοπούν στην εξασφάλιση ιδιοτελών συμφερόντων. Συνεπεία αυτού, το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που τολμούν να εκφραστούν με παρρησία, απομονώνονται επικοινωνιακά, απειλούνται με διώξεις, ή διώκονται βάση παράλογων νόμων ή/και γνωμοδοτήσεων εισαγγελέων που παρακάμπτουν το σύνταγμα και το εννοιολογικό περιεχόμενο των λέξεων της ελληνικής γλώσσας.

η ενδιαφέρουσα συνέχεια στο http://massmedia-gr.blogspot.com/2009/07/bloggers_23.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη